معاون اول رییسجمهور بیکاری یکی از ابر چالشهای کشور است معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه استان اصفهان همانند هر استان دیگری از ظرفیتهای متعدد برای توسعه برخوردار است و در عین حال با موانعی نیز مواجه است، گفت: مهم این است که برنامهریزان توسعه با توجه به ظرفیتها و محدودیتها جهتگیریهای لازم را مشخص […]
معاون اول رییسجمهور
بیکاری یکی از ابر چالشهای کشور است
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه استان اصفهان همانند هر استان دیگری از ظرفیتهای متعدد برای توسعه برخوردار است و در عین حال با موانعی نیز مواجه است، گفت: مهم این است که برنامهریزان توسعه با توجه به ظرفیتها و محدودیتها جهتگیریهای لازم را مشخص کنند و برنامهریزی برای توسعه باید مبتنی بر میزان منابع، ظرفیتها و محدودیتها باشد.
به گزارش ایسنا، اسحاقجهانگیری در سومین همایش دوسالانه بنیاد مطالعات و پیشرفت نصف جهان اظهار داشت: در ملاقات اخیر جمع محدودی از اعضای دولت با مقاممعظمرهبری، مهمترین مسایل کشور مورد بررسی قرار گرفت و یکی از محورهای مورد بحث در این دیدار این بود که کشور برای توسعه با مشکلات بزرگ و پیچیدهای روبهرو است و امروز ابر چالشهایی در پیش روی نظام قرار گرفته که برای حل این چالشها نیازمند برنامهریزی دقیق هستیم.
وی بیکاری را یکی از ابر چالشهای کشور برشمرد و افزود: در دورهای حدود ۲۰ میلیون دانشآموز در کشور وجود داشت و امروز تعداد دانشآموزان حدود ۱۳ میلیون است و این تراکم جمعیت به مقطع دانشگاه و کنکور رسیده است و در حال حاضر بیش از ۴ میلیون دانشجو در حال تحصیل هستند و این یعنی سالانه یک میلیون نفر فارغالتحصیل دوره کارشناسی در کشور خواهیم داشت که این افراد متقاضی ورود به بازار کار هستند.
جهانگیری با اشاره به اینکه ظرفیت اقتصاد ایران برای اشتغالزایی ظرفیتی محدود است، گفت: در بهترین دوران اقتصادی کشور، سالانه حدود ۶۰۰ هزار شغل ایجاد شده است و از سال ۸۴ تا ۹۱ که بدترین سالهای اشتغالزایی بوده است، تقریباً میزان شغل خالص ایجاد شده جدید برابر با صفر بوده است.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه در دو سال اخیر با موج جدیدی از متقاضیان شغل روبهرو شدهایم، تصریح کرد: در سال ۹۴ و ۹۵ هر سال حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار متقاضی شغل اضافه شده و حدود ۳ میلیون نفر هم بیکار از گذشته در کشور وجود دارد که اگر بتوانیم با مدیریت صحیح همه ظرفیتهای کشور را بهکار گیریم در بهترین شرایط سالانه حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد که این یعنی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر به میزان بیکاران اضافه میشود.
وی اصلیترین راه اشتغالزایی را افزایش تولید و سرمایهگذاری دانست و با تأکید بر اینکه باید راهی پیدا شود که میزان تولید و سرمایهگذاری در کشور افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: متأسفانه در سالهای گذشته روند رو به رشد تولید و سرمایهگذاری، سیر نزولی در پیش گرفته که در آینده درباره دلایل این رخداد توضیحاتی خواهم داد.
جهانگیری در ادامه با یادآوری اینکه برای سرمایهگذاری در کشور منابع مشخصی وجود دارد گفت: نظام بانکی، بودجه دولت، آورده بخش خصوصی و منابع خارجی ظرفیتهایی هستند که باید برای سرمایهگذاری مورد استفاده قرار گیرند.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به اینکه نظام بانکی شرایط بسیار دشواری دارد، به مشکلات ناشی از فعالیت برخی مؤسسات اعتباری غیرمجاز اشاره و خاطر نشان کرد: در این گونه موارد که مردم سپردههای خود را در این مؤسسات گذاشتهاند، وقتی مشکلی پیش میآید همه انتظار دارند که دولت کاری کند و یا در مواردی که یک واحد صنعتی بخش خصوصی دچار مشکل میشود همه میگویند چرا دولت ورود نمیکند و حقوق کارگران این واحدها را نمیپردازد.
وی افزود: وقتی که این واحد صنعتی سود میلیاردی از این واحد کسب میکرده کسی به او اعتراضی نداشته و حالا که این واحد و کارگران را رها کرده است انتظار دارند دولت حقوق کارگران را پرداخت کند و لی به این موضوع توجه نمیشود که بودجه دولت محدودیت دارد. البته دولت نمیتواند نسبت به این مسایل بیتفاوت باشد و برای عبور از اینگونه بحرانها به واحدهای صنعتی کمک میکند.
جهانگیری پس از اشاره به برخی مشکلات نظام بانکی، به محدودیت بودجه دولت اشاره کرد و اظهار داشت: بودجه عمرانی دولت میزان ناچیزی است و بخش اعظمی از بودجه جاری نیز صرف پرداخت حقوق کارکنان میشود. متأسفانه کسانی که بازنشست میشوند هم از دولت خارج نمیشوند و امروز صددرصد حقوق صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح و ۷۵ درصد حقوق اعضای صندوق بازنشستگی کشوری نیز توسط دولت پرداخت میشود.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به هجمهها و موانعی که برای حضور و استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی وجود دارد، تصریح کرد: عدهای دائماً بخش خصوصی را متهم به رانتخواری و فساد میکنند البته ما برای برخورد با رانت خواری و فساد اهتمام جدی داریم اما باید شرایط فعالیت برای بخش خصوصی واقعی که افرادی تحصیلکرده و فهیم هستند مهیا شود.
وی در ادامه سخنان خود لازمه جذب منابع خارجی را تعامل و رابطه مناسب با کشورهای خارجی ارزیابی کرد و گفت: اقتصاد ایران در جایگاه هجدهم جهانی قرار دارد و اگر میخواهیم از منابع خارجی استفاده کنیم باید این منابع را از کشورهایی جذب کنیم که در جایگاه بالاتر از ایران قرار دارند.
جهانگیری مسایل زیستمحیطی را نیز از دیگر ابر چالشهای کشور دانست و اظهار داشت: مشکلات زیستمحیطی پایتخت، کلانشهرها و استانهایی نظیر خوزستان و ایلام هر کدام به نوعی تبدیل به چالش شده است و این در حالی است که کمبود منابع آب در کشور نیز با این مشکلات گره خورده است.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به نگرانی چندی پیش دولت در خصوص تأمین آب شرب برای تعداد زیادی از شهرهای کشور در ایام تابستان، گفت: شرایط به گونهای بود که باید برای تأمین آب شرب حدود ۱۰۰ شهر در ایام تابستان جیره بندی میکردیم که خوشبختانه با لطف خدا و بارشهای اخیر، این مشکلات تا حد زیادی برطرف شده است اما همچنان مسأله کمبود آب بهعنوان یکی از مهمترین چالشهای پیش روی کشور است.
وی ادامه داد: در مواجهه با این گونه چالشها دو نوع برخورد وجود دارد که هم میتوانیم این مشکلات را به عوامل اختلاف و عدم هماهنگی تبدیل کنیم و هم میتوانیم با انسجام ملی، هماهنگی و همدلی کشور را از این چالشها عبور دهیم البته دولت تدبیر و امید مسیر دوم را انتخاب کرده است و معتقد هستیم که حل این چالشها با محوریت مقاممعظمرهبری و با همدلی قوای ۳ گانه و مشارکت نخبگان کشور میتوانیم از این بحرانها و مشکلات عبور کنیم.
جهانگیری تصریح کرد: ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در حدی است که میتواند از بزرگترین چالشها عبور کند. جوانان ایرانی سرمایههای بزرگی هستند و اخیراً در گزارش معاون علمی و فناوری رییسجمهور اعلام شد که تعداد زیادی از جوانان زیر ۳۰ سال با سرمایهای اندک شرکتهای دانشبنیانی را راهاندازی کردهاند که هم اکنون این شرکتها متقاضیانی از بخش خصوصی دارند که حاضرند رقمهای میلیاردی برای آن بپردازند.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به حجم منابع طبیعی عظیم کشور، گفت: در سال ۹۲ که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد میزان برداشت قطر از میادین مشترک دو برابر میزان برداشت ایران بود و در ابتدای سال ۹۴ نیز میزان برداشت با قطر برابر بود و خوشبختانه با برنامهریزیهای دولت تدبیر و امید میزان برداشت ایران تا پایان سال بیش از قطر خواهد بود.
وی افزود: در میادین نفتی غرب کارون که با کشور عراق مشترک هستیم میزان برداشت ۸۰ هزار بشکه در روز بود که با سیاست گذاری دولت تدبیر و امید این میزان امروز به ۲۴۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
وی با یادآوری اینکه همه کشورهای نفت خیز در شوک قیمت نفتی با مشکل مواجه شدند و حتی عربستان برای اداره کشور ناچار شد ۱۰۰ میلیارد دلار از ذخایر خود برداشت کند اما ایران برای اداره کشور از ذخایر استفاده نکرد و البته اجرای برخی طرحها با کندی مواجه شد که امیدوارم با استفاده از راهکارهای مختلف بتوانیم این تأخیر را جبران کنیم.
وی ادامه داد: مقاممعظمرهبری در ابتدای سال به من بهعنوان فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی دستور دادند که برای راهاندازی ۷۵۰۰ واحد صنعتی که با مشکل مواجه بودند برنامهریزی کنیم و امروز براساس گزارشها تا کنون ۲۲ هزار واحد صنعتی از این محل تسهیلات دریافت کردهاند.
دکتر جهانگیری افزود: معتقد هستم کارهای فراوانی در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل انجام شده و دستاوردها بسیار بزرگ است که انشاا… در روزهای آینده گزارشی از اقدامات صورت گرفته ارائه خواهیم کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.