رکوردشکنی بورس ادامه دارد

اعتماد به بازارسرمایه بازگشت؟

گروه بازارسرمایه ـ بورس برای هر کسی معنایی دارد؛ برای آنکه در ضرر کرده یک معنا دارد و برای کسی که توانسته به موقع خرید و فروش کند، معنای دیگری دارد. بازار سهام طی دو ماه گذشته رشد بسیار خوبی پیدا کرد و شاخص کل توانست از سقف سال ۹۹ و ۱۴۰۲ عبور کند، اما […]

گروه بازارسرمایه ـ بورس برای هر کسی معنایی دارد؛ برای آنکه در ضرر کرده یک معنا دارد و برای کسی که توانسته به موقع خرید و فروش کند، معنای دیگری دارد. بازار سهام طی دو ماه گذشته رشد بسیار خوبی پیدا کرد و شاخص کل توانست از سقف سال ۹۹ و ۱۴۰۲ عبور کند، اما دیدگاه عموم مردم نسبت به این بازار هنوز تاریک و کدر است؛ زیرا مردم در ذهن خود خاطرات تلخی دارند و هنوز ریزش سهمگین بورس در مرداد ۹۹ از یاد آن‌ها بیرون نرفته است. در واقع بازارسرمایه در سال ۹۸ و نیمه ابتدایی سال ۹۹ شاهد رونق خوبی بود. بازار به حدی داغ شد که بسیاری از مردمی که تا آن زمان معاملات بورسی انجام نداده بودند نیز به دفاتر پیشخوان دولت و کارگزاری‌‌ها مراجعه می‌کردند تا کد بورسی و پنل معاملاتی دریافت کنند. شاخص کل بورس از فروردین تا مرداد ۹۹ رشدی بالغ بر ۳۰۰ درصد پیدا کرد اما این رشد همراه با اصلاحات و تنفس نبود و اکثر سهم‌‌ها بسیار بالاتر از ارزش ذاتی خود معامله می‌شدند. با این حال در نهایت، اصلاحی عمیق در تاریخ ۲۰ مرداد ۹۹ بازارسرمایه را دچار ریزشی سهمگین کرد، به‌طوری که اکثر سهم‌‌ها در صفوف فروش سنگین گیر کردند و سرمایه بسیاری از مردم از دست رفت. حالا مدتی‌ است بازار سهام با وجود اصلاحات مقطعی، رشدی یکسره را طی کرده است؛ دیروز (سه‌شنبه) نیز بورس در ادامه رکوردشکنی‌هایش با صعود حدود ۵۰ هزار واحد برای اولین بار وارد کانال ۲٫۹ میلیون واحد شد. حال سؤال این است که آیا اعتماد به بازارسرمایه بازگشته است؟

راهکار بازگشت اعتماد به بورس قدرت گرفتن ریال است

در همین زمینه، دانیال شهبازی؛ کارشناس بازارسرمایه، در گفتگو با تجارت‌نیوز، توضیح داد: خروج آمریکا از برجام یکی از مهم‌‌ترین اتفاقاتی است که منجر به رشد قوی بازارسرمایه در سال‌های ۹۸ و ۹۹ شد؛ دلیل اصلی این رخداد خوشبین نبودن مردم نسبت به کنترل و کاهش تورم در سال‌های پیش‌رو بود، که در نهایت باعث رشد در تمامی بازارهای مالی به‌ویژه بازار سهام شد. این کارشناس بازارسرمایه، تشریح کرد: ریزش سهمگین بورس در سال ۹۹ از دو دلیل مهم نشأت گرفته است. دولت اشتباه و خطاهای بسیاری مرتکب شد و یکسری از اتفاقات نیز به دلیل ناآگاهی مردم از بورس رخ داد. شهبازی؛ گفت: بسیاری از مردم در سال ۹۹ دچار طمع شدید شدند. در آن زمان نقدینگی و ابزارهای بازارسرمایه نسبت به حال‌حاضر پیشرفت و توسعه نیافته بود. این کارشناس بازارسرمایه، اظهار کرد: دولت در بسیاری از مواقع نگاه تأمین مالی به بازار سهام دارد، اما این دید سیاست‌گذار باعث شکل گرفتن حباب زیادی در سال ۹۹ شد.

اعتماد به بازارسرمایه بازگشته است

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز، عملکرد بورس را در دوره جدید مثبت ارزیابی کرد و گفت: ورود نقدینگی و بالا رفتن ارزش معاملات در دوره جدید نشان‌دهنده اعتماد دوباره مردم به بازارسرمایه است. مهرداد لاهوتی؛ در گفتگو با ایرنا، در ارزیابی عملکرد اقتصادی دولت چهاردهم، گفت: با توجه به اینکه که حدود چهار ماه از عمر دولت چهاردهم می‌گذرد، نمی‌توان درباره عملکرد اقتصادی کشور اظهارنظر دقیقی داشت. وی یادآور شد: شروع دولت با تحولات منطقه مصادف شد که کل وضعیت اقتصادی منطقه را برهم زد و ایران هم مستثنی از این شرایط نبود به‌طوری که تراز تجاری منفی شد و صادرات نفتی هم با مشکلاتی مواجه شد. نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با بیان اینکه وزیر اقتصاد تنها متولی وضعیت اقتصادی کشور نیست، گفت: موضوعاتی همچون ارز و نقدینگی در حوزه کاری بانک‌مرکزی است؛ با وجودی که رئیس بانک‌مرکزی را وزیر اقتصاد منصوب می‌کند اما در مجموع وزیر اقتصاد نقشی ندارد و وزیر اقتصاد متولی بحث گمرک و مالیات و خزانه است. لاهوتی؛ بیان کرد: در این مدت شرایط حاکم بر منطقه بر عملکرد وزارت اقتصاد اثرگذار بوده است لذا انتظار می‌رود در آینده با آرامش ایجاد شده بتوان شاهد اقدامات مثبتی در عرصه اقتصادی بود. وی همچنین با اشاره به عملکرد رئیس سازمان بورس، گفت: بورس عملکرد خوبی داشته و آرامش لازم را ایجاد کرده و در این ایام حدود ۴۰ درصد میزان ارزش سهام افزایش پیدا کرد و ارزیابی از بورس مثبت است. لاهوتی؛ در پایان با بیان اینکه طبق آمار‌ها آرامش در بورس ایجاد شده است، گفت: ورود نقدینگی و بالا رفتن ارزش معاملات در دوره جدید نشان‌دهنده اعتماد دوباره مردم به بازارسرمایه است.