وزیر صمت

ستاد مرکزی فولاد راه‌اندازی می‌شود

محمد قره‌داغلی -وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، بر لزوم بومی‌سازی و استفاده از دانش‌بنیان‌‌ها برای مقابله با تحریم‌ها تأکید کرد و گفت: در وزارت صنعت،معدن‌وتجارت به دنبال راه‌اندازی ستاد مرکزی فولاد هستیم. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمحمد اتابک؛ در ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران، اظهار داشت: بسته‌ای با همکاری بخش‌خصوصی در حوزه چالش‌های انرژی در صنایع تهیه کرده‌ایم که […]

محمد قره‌داغلی -وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، بر لزوم بومی‌سازی و استفاده از دانش‌بنیان‌‌ها برای مقابله با تحریم‌ها تأکید کرد و گفت: در وزارت صنعت،معدن‌وتجارت به دنبال راه‌اندازی ستاد مرکزی فولاد هستیم. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمحمد اتابک؛ در ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران، اظهار داشت: بسته‌ای با همکاری بخش‌خصوصی در حوزه چالش‌های انرژی در صنایع تهیه کرده‌ایم که به هیئت دولت تقدیم شده است. وی ابراز امیدواری کرد: این بسته‌ در کمیسیون‌های مختلف تصویب شود تا از این طریق بخشی از مشکلات صنایع به ویژه فولاد رفع شود. وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، با بیان اینکه ناترازی انرژی تولید فولاد را دچار اختلال جدی می‌کند، گفت: یکی از بزرگ‌‌ترین تهدیدات، موضوع ناترازی است که قطعی و کمبود برق و گاز در بسیاری از صنایع از جمله فولاد مشکلاتی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است. این عضو کابینه دولت چهاردهم، با اشاره به ارسال بسته حمایتی در راستای رفع ناترازی انرژی صنایع به هیئت دولت، گفت: برای رفع ناترازی‌های انرژی صنایع، در هیئت دولت تلاش‌هایی انجام شده و رئیس‌جمهور نیز از این اقدامات حمایت کرده است. وی با بیان اینکه تولید باید حفظ شود، ادامه‌ داد: در گذشته یک ستادی به نام ستاد فولاد داشتیم که تنظیم‌گری را انجام می‌داد، امروز ما در وزارت صنعت،معدن‌وتجارت به دنبال این هستیم که ستاد مرکزی فولاد را راه‌اندازی کنیم. اتابک؛ بیان‌داشت: در این ستاد با حضور بخش‌خصوصی و انجمن تولیدکنندگان فولاد می‌توانیم بخشی از تنظیم‌گری‌‌ها و کارهایی که باید انجام بدیم توسط وزارت صمت و انجمن محقق شود تا شرایط فولاد را بتوانیم به صورت یک شرایط بهتری فراهم کنیم. وی به جلب مشارکت مردم در صنعت فولاد اشاره و اضافه‌ کرد: این صنعت نباید درگیر عرصه‌های سیاسی باشد، بلکه با جلب مشارکت می‌تواند اثرگذار باشد و از خام‌فروشی به سمت ارزش‌افزوده حرکت کند. وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، اضافه‌کرد: صنعت فولاد یکی از مهم‌ترین صنایع در موضوع ایجاد اشتغال و بهبود شرایط اقتصادی کشور است که مورد توجه قرار می‌گیرد. وی همچنین بر اهمیت صادرات فولاد به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع درآمدی کشور تأکید کرد و گفت: باید از ظرفیت پیمان‌های بین‌المللی جدید به ویژه اوراسیا در راستای افزایش سهم صادرات و تجارت کشور بهره برد. وزیر صمت، از تلاش‌های انجام شده برای برگزاری جشنواره فولاد تشکر کرد و اظهار داشت: صنعت فولاد یکی از افتخارات ملی است و با دستیابی به جایگاه دهم جهانی، نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل‌توجه کشور در این حوزه است و تولیدکنندگان جهادگران بی‌ادعا هستند.

۲٫۵ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی با بومی‌سازی صنعت فولاد

در ادامه، محمد آقاجانلو؛ رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی (ایمیدرو)، گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون با ساخت داخل قطعات و تجهیزات، نزدیک به ۲٫۵ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی انجام شده است.  آقاجانلو؛ اظهار داشت: بومی‌سازی در صنعت فولاد منجر به تولید قطعات با استفاده از تکنولوژی شده است برای امسال نیز برنامه‌ریزی شده تا با بومی‌سازی قطعات و تجهیزات، ۸۰۰ میلیون دلار دیگر صرفه‌جویی انجام شود. معاون وزیر صمت، افزود:‌ سامانه‌ای جامع در حوزه فولاد با همکاری یک‌هزارو۴۳۰ شرکت بومی‌سازی راه‌اندازی شده و اطلاعات بر روی آن قرار گرفته است. بر این اساس ۲۷ هزار قطعه بومی‌سازی و ۳۰۰ نیازمندی استراتژیک برای ساخت داخل شناسایی و اولویت‌گذاری شده است. وی ادامه داد: این سامانه نقش مهمی در تسهیل ارتباط بین تولیدکنندگان فولاد و سازندگان تجهیزات ایفا کرده است که دستاورد آن ورود دانش‌بنیان‌‌ها به صنعت فولاد شده بوده است که نقش مهمی در کاهش هزینه‌ها و افزایش ارزآوری صنعت فولاد دارند. آقاجانلو؛ بر سرمایه‌گذاری در حوزه دانش مهندسی، فناوری و ساخت داخل در صنعت فولاد تأکید و گفت: برای توسعه پایدار و ارتقای جایگاه ایران در صنعت فولاد جهان، باید از ظرفیت دانش‌بنیانی و فناوری‌ها بهره برد. وی اضافه‌کرد: باید به سمت توسعه فناوری‌های فولاد سبز در راستای کاهش آلایندگی و هماهنگی با استانداردهای جهانی حرکت کنیم از این‌رو بهینه‌سازی مصرف انرژی از مهم‌ترین اولویت‌هایی است که صنعت فولاد باید به آن توجه ویژه‌ای کند. رئیس هیئت عامل ایمیدرو، به ارتباط سازنده بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان قطعات و تجهیزات اشاره و تأکید کرد: باید گلوگاه‌های صنعت شناسایی و برطرف شوند. وی خاطرنشان‌کرد: تفاهم‌نامه‌ای برای ارتقای استاندارد‌ها در حوزه فولاد امضاء شده و پروژه‌های بزرگی در حال اجراست که از جمله آن‌ها بهره‌برداری از انرژی خروجی واحدهای احیاست که به کاهش واردات در این عرصه کمک می‌کند.

ناترازی انرژی دلیل خالی ماندن ۲۰ هزار تُن از ظرفیت تولید فولاد

همچنین بهرام سبحانی؛ رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، گفت: ظرفیت تولید فولاد در کشور سالانه ۵۰ میلیون تن است که به‌خاطر ناترازی انرژی تنها از ۳۰ میلیون تن آن استفاده می‌شود. وی افزود: این صنعت تنها پنج درصد از مصرف گاز کشور را به خود اختصاص می‌دهد که اگر مشکلات ناترازی انرژی در این صنعت حل شود، ایران می‌تواند با تولید ۳۶ میلیون تن فولاد در سال به رتبه هفتم تولید فولاد جهان برسد. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، بر بومی‌سازی در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی توانسته‌اند با کاهش وابستگی به واردات اقدام به تولید قطعات و تجهیزات در صنعت فولاد کنند. وی ادامه داد: جشنواره‌های فولاد منجر به حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و تعامل سازنده با صنعت فولاد می‌شود که تاکنون بیش از ۴۰۰ تفاهم‌نامه به ارزش ۱٫۷ میلیارد دلار در این جشنواره‌ها به امضاء رسیده است. امسال نیز تفاهم‌نامه‌هایی به ارزش ۷۰ میلیون یورو بین شرکت‌های فولادی و تولیدکنندگان داخلی به امضاء می‌رسد. سبحانی؛ از رونمایی اطلس فولاد ایران خبر داد و گفت: این اطلس، به‌عنوان یک نقشه‌راه در زنجیره فولاد کشور است که در آن اطلاعاتی در مورد ظرفیت‌ها، پروژه‌ها و وضعیت واحدهای تولیدی ارائه خواهد شد، همچنین در این اطلس به مدیریت بهینه منابع و برنامه‌ریزی برای صنعت فولاد و توسعه زیرساخت‌ها در فولاد پرداخته شده است. وی ادامه داد: همچنین نرم‌افزار ملی برای مدیریت نیاز‌ها و توانمندی‌های تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان صنعت فولاد راه‌اندازی شده است که در آن با توجه به نیاز تولیدکنندگان، شرکت‌های سازنده قطعات اقدام به نیازسنجی و تولید قطعات می‌کنند. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، با بیان اینکه صنعت فولاد با وجود محدودیت‌های تحریمی و ناترازی انرژی سالانه حدود هشت میلیارد دلار ارزآوری برای کشور دارد، گفت: باید سهم خود را از صادرات غیرنفتی به بیش از ۲۰ میلیون تن برسانیم ضمن اینکه صنعت فولاد با سهم ۱۶ درصدی از صادرات غیرنفتی کشور، نقشی مهمی در اقتصاد ملی دارد.