رییسجمهور از روند اجرای طرح آماک بازدید کرد سرمایهگذاری ۳۲۰ میلیون دلاری برای جمعآوری گازهای اسیدی اهواز دکتر حسن روحانی، رییسجمهور کشور در سفر به استان خوزستان، روز پنجشنبه هفته گذشته از طرح جمعآوری گازهای همراه آماک بازدید کرد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، روحانی در این بازدید که بیژن زنگنه، وزیر […]
رییسجمهور از روند اجرای طرح آماک بازدید کرد
سرمایهگذاری ۳۲۰ میلیون دلاری برای جمعآوری گازهای اسیدی اهواز
دکتر حسن روحانی، رییسجمهور کشور در سفر به استان خوزستان، روز پنجشنبه هفته گذشته از طرح جمعآوری گازهای همراه آماک بازدید کرد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، روحانی در این بازدید که بیژن زنگنه، وزیر نفت، سیدمحمودعلوی، وزیر اطلاعات، معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت محیطزیست و غلامرضاشریعتی، استاندار خوزستان وی را همراهی میکردند، از مراحل اجرایی طرح جمعآوری گازهای همراه آماک در استان خوزستان بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت این طرح قرار گرفت.
فاز دوم طرح جمعآوری گازهای همراه آماک در آستانه بهرهبرداری کامل قرار دارد و به این ترتیب، علاوه بر جمعآوری روزانه ٢٤١ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت لایه بنگستان مخازن اهواز، آب تیمور، منصوری، کوپال و مارون، جمعآوری ١٨ میلیون فوت مکعب در روز گازهای اسیدی نیز محقق میشود.
اهمیت زیستمحیطی این طرح تا جایی است که دکتر حسن روحانی، رییسجمهوری کشورمان که برای بررسی مشکلات این روزهای خوزستان به این استان سفر کرد ، پنجشنبه گذشته از مراحل اجرایی طرح جمعآوری گازهای همراه آماک بازدید کرد و در جریان آخرین وضع پیشرفت این طرح زیستمحیطی قرار گرفت.
در فاز اول طرح آماک، ایستگاههای اهواز١، اهواز٢، اهواز٣، منصوری، مارون٣، کوپال، آب تیمور و پالایشگاه شیرینسازی راهاندازی و ٢٨٠ کیلومتر خطوط لوله جریانی و حدود ١٠٠ کیلومتر خطوط انتقال نیرو و چندین پست برق احداث شدند. فاز دوم طرح آماک نیز که هدف اصلی آن، جمعآوری روزانه حداکثر ١٨ میلیون فوت مکعب گازهای اسیدی و ارسال آن از طریق یک خط لوله ٩٦ کیلومتری به پتروشیمی رازی است، اکنون با رفع نواقص و مشکلات در آستانه بهرهبرداری قرار گرفته است.
فاز ٢ یا فاز زیستمحیطی آماک که روند پیشرفت عملیات آن به دلیل تحریمها، با تأخیر همراه شد، شامل احداث ٩٦ کیلومتر خط لوله ١٢ اینچ انتقال گاز اسیدی و ایستگاه تقویت فشار و نمزدایی گاز اسیدی و سامانههای فرایندی و ایمنی جانبی است که در حال حاضر پیمانکار اصلی طرح با همکاری نمایندگان شرکت مهندسی و توسعه نفت (مجری) و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (بهرهبردار) مشغول فعالیتهای نهایی به منظور تکمیل و بهرهبرداری کامل از طرح است.
قدرتا…آقایی، سرپرست طرح آماک در شرکت مهندسی و توسعه نفت، در حضور حسن روحانی، رییسجمهوری کشورمان درباره طرح آماک به بیش از ٣٢٠ میلیون دلار سرمایهگذاری مستقیم در طرح آماک اشاره و ابراز امیدواری کرد ، فاز دوم این طرح به زودی به بهرهبرداری کامل برسد.
به گفته وی، جلوگیری از سوزانده شدن گازهای ترش در محدوده شهرهای اهواز، رامهرمز، شادگان و جلوگیری از انتشار مواد آلاینده اسیدی در این مناطق و کاهش گازهای گلخانهای، مهمترین هدف طرح آماک است.
آقایی، نفت در این بازدید توضیحاتی را درباره طرح آماک ارایه داد و گفت: این طرح در سال ١٣٧٩ برای جمعآوری گازهای همراه نفت لایه بنگستان در دستور کار قرار گرفت و با راهاندازی کامل و یکپارچه طرح آماک، روزانه تا ١٨ میلیون فوت مکعب گازهای اسیدی که منجر به آلایندگی هوای اهواز میشود، جمعآوری خواهند شد.
بر اساس این گزارش، طرح جمعآوری گازهای همراه آماک با هدف جلوگیری از سوزاندن حدود ٢٤١ میلیون فوت مکعب در روز گازهای همراه نفت لایه بنگستان مخازن اهواز، آب تیمور، منصوری، کوپال و مارون تعریف شده است. موقعیت جغرافیایی این طرح در استان خوزستان در محدوده شهرهای اهواز، رامهرمز، شادگان و بندر امام خمینی قرار دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.