معاون وزیر نیرو روند اجرای سدسازی در ایران ۴۰ سال طول میکشد معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: اجرای طرحهای سدسازی در ایران طولانی و حتی بین ۱۵ تا ۴۰سال به طول میانجامد. به گزارش ایرنا، رحیم میدانی در نشست با استاندار چهارمحالوبختیاری و نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: […]
معاون وزیر نیرو
روند اجرای سدسازی در ایران ۴۰ سال طول میکشد
معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: اجرای طرحهای سدسازی در ایران طولانی و حتی بین ۱۵ تا ۴۰سال به طول میانجامد.
به گزارش ایرنا، رحیم میدانی در نشست با استاندار چهارمحالوبختیاری و نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: به همین منظور ساکنان روستاهای واقع در مخزن سدها، علاوه بر بلاتکلیفی از خدمات رسانی و انجام امور عمرانی محروم میشوند.
وی افزود: البته وزیر نیرو دستور تعیین تکلیف زمینهای واقع در مخزن سدها را پیش از اجرا داده، اما این موضوع جدی گرفته نشده است.
میدانی ادامه داد: این مشکل در سطح ملی نیز مطرح است و برای رفع آن باید از منابع داخلی استفاده شود و حتی نمیتوان از فاینانس به منظور تعیین تکلیف زمینهای واقع در مخزن سدها استفاده کرد.
وی یادآور شد: اثرات خشک شدن برخی منابع آبی شهرستان کوهرنگ مانند دشتزرین و چشمه مروارید که ناشی از حفر تونل سوم کوهرنگ است، از سوی گروه کارشناسی به صورت تخصصی بررسی مجدد و نتیجه آن اعلام میشود.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو اظهار کرد: انجام عملیات پروژههای آبخیزداری و آبخوان داری با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و پر شدن مخزن سدها در نقاط مختلف کشور با حفظ حقابهها صورت میگیرد.
وی وجود چاههای آب غیرمجاز را یکی از مهمترین مشکلات کشور دانست و گفت: تعداد چاههای آب غیرمجاز در چهارمحالوبختیاری زیاد نیست.
میدانی کاهش منابع زیرزمینی در بسیاری از نقاط کشور را باعث فرونشست زمین اعلام و تأکید کرد: برداشت آب به صورت غیرمجاز برای کشاورزان دارای مجوز قانونی مشکلات فراوانی ایجاد کرده است.
وی افزود: تسریع در روند اجرایی پروژه انتقال آب بن –بروجن در چهارمحالوبختیاری و بهرهبرداری سریع تر از این پروژه جزو اولویتهای وزارت نیرو محسوب میشود.
استاندار چهارمحالوبختیاری نیز گفت: بهدنبال حفر تونل سوم کوهرنگ برخی منابع آبی این شهرستان مانند چشمه مروارید و دشت زرین خشک شده است.
قاسم سلیمانی دشتکی تصریح کرد: تأثیر حفر تونل سوم کوهرنگ بر خشک شدن برخی منابع آبی این شهرستان میتواند حضور تیم کارشناسی تخخصی و خبره از سوی وزارت نیرو موضوع بدون دخالت شرکت آب منطقهای استانهای دیگر بررسی شود.
وی اظهار کرد: براساس توافقهای صورت گرفته در گذشته با مسؤولان وزارت نیرو قرار شده تا حقابه چشمهها و منابع آب خشک شده ناشی از حفر تونل سوم کوهرنگ مشخص و تأمین شود.
وی با اشاره بالا بودن میزان فرسایش خاک در چهارمحالوبختیاری یادآور شد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری نقش مهمی در حفظ منابع آب و خاک این استان و استانهای زیردست ایفا میکند.
استاندار چهارمحالوبختیاری در بخش دیگری از سخنان خود سهم این استان از حوضه زایندهرود را ۲۳۸ میلیون متر مکعب اعلام و تأکید کرد: این در حالی است که اکنون تنها مجوز برداشت آب برای ۲۱۸ میلیون متر معکب صادر شده است.
وی گفت: در چهارمحالوبختیاری نه تنها اضافه برداشتی از حوضه زایندهرود وجود ندارد، بلکه این استان ۱۹ میلیون متر مکعب برداشت آب دیگر هم طلبکار است.
سلیمانی دشتکی تصریح کرد: در صورت شناسایی برداشتهای احتمالی مازاد از مجوزهای صادره در حوضه آبی زایندهرود، مسؤولان استان با متخلفان به شدت برخورد میکنند.
وی افزود: امسال برای نصب کنتورهای هوشمند بر روی منابع آبی زایندهرود در چهارمحالوبختیاری ۳۶ میلیارد ریال از منابع مختلف اختصاص داده شد.
استاندار چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: وزارت نیرو باید هرچه سریع تر نسبت به سردرگمی کشاورزان دارای مجوز حوضه زایندهرود اقدامات لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به ضرورت تسریع در تکمیل و بهرهبرداری از طرح انتقال آب بن – بروجن در چهارمحالوبختیاری یادآور شد: با اجرای این پروژه ۴۶۰ هزار نفر از مردم استان از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهرهمند میشوند.
سلیمانی دشتکی تأکید کرد: با تلاشهای صورت گرفته از سوی مدیریت استان این پروژه امسال یکهزار و ۹۳۰ میلیارد ریال اعتبار دارد.
با اجرای پروژه انتقال آب بن–بروجن ۴۶۰ هزار نفر از جمعیت چهارمحالوبختیاری از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار میشود.
حفر تونل سوم کوهرنگ به منظور انتقال بخشی از آب کارون به زایندهرود، در سالهای گذشته باعث خشک شدن برخی منابع آبی این شهرستان مانند چشمه مروارید و دشت زرین شده است.
مردم منطقه بیرگان واقع در مخزن سد تونل سوم کوهرنگ سالهاست که بلاتکلیف هستند و از خدماترسانی در بخشهای مختلف و انجام امور عمرانی محروم هستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.