توسعه کمی شهری در مقابل غفلت از شاخص‌های کیفی

معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد توسعه کمی شهری در مقابل غفلت از شاخص‌های کیفی معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به دنبال توسعه کمی هستیم این در حالی است که از برخی از کیفیت‌های شهری که ضروری است غفلت کرده‌ایم، این کیفیت در برخی از کلان‌شهر‌ها به‌قدری مورد غفلت قرار گرفته که شاخص […]

معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد

توسعه کمی شهری در مقابل غفلت از شاخص‌های کیفی

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به دنبال توسعه کمی هستیم این در حالی است که از برخی از کیفیت‌های شهری که ضروری است غفلت کرده‌ایم، این کیفیت در برخی از کلان‌شهر‌ها به‌قدری مورد غفلت قرار گرفته که شاخص زیست پذیری در این شهر‌ها تغییر کرده است.

به گزارش ایسنا، محمدسعیدایزدی در سیزدهمین همایش شهری و هشتمین همایش ملی توسعه شهری که امروز برگزار شد، تصریح کرد: امروزه در وضعیتی قرار داریم که به یک تفاهم مشترکی روی کیفیت زندگی شهری قرار دهیم، امروزه شهرهای ما از نظر کیفی در وضعیت مناسبی قرار ندارند.

وی افزود: وضعیتی که در کشور وجود دارد به دنبال توسعه کمی هستیم این در حالی است که از برخی از کیفیت‌های شهری که ضروری است غفلت کردیم، این کیفیت در برخی از کلان‌شهر‌ها به‌قدری مورد غفلت قرار گرفته است که شاخص زیست پذیری در این شهر‌ها تغییر پیدا کرده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در کلان‌شهر تهران ما امروز نمی‌توانیم نفس بکشیم و کوچک‌‌ترین آسیب‌‌ها را که مخاطرات جدی برای شهروندان را فراهم می‌کند زیست پذیری را کاملاً تغییر داده است.

ایزدی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های ما اصولاً آمار محور و فیزیکی است و کم‌تر به مسایل کیفی زندگی شخصی توجه کرده‌ایم، به دلایل مختلف از مسایل کیفی عقب‌مانده‌ایم که مهم‌ترین آنها مقوله امنیت بوده است.

وی با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: این حادثه افکار عمومی را تحت شعاع قرارداد و نشان داد که ما به امر کیفیت کم‌توجه هستیم که حادثه‌ای به این وسعت کوچک آسیب‌های انسانی غیرقابل‌جبران و آسیب‌های مالی در برداشت.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: مقوله ایمنی از ابعاد گسترده‌ای برخوردار است، ما باید در زمینه توسعه به کیفیت توجه زیادی کنیم؛ بعد از کیفیت، امنیت شهر‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است باید توجه کنیم که چقدر شهر‌ها از امنیت لازم برخوردار هستند و باید در جهت افزایش این شاخص تلاش کرد.

وی افزود: در دولت یازدهم تلاش شده است که به این مقوله به شکل جدی توجه شود؛ لذا موضوع در دو سطح مورد توجه قرار گرفته است، سطح اول چتری است برای همه موضوعات ذکر شده در قالب اندیشه ایران‌شهر است، چراکه مقوله توجه به کیفیت شهر باید از پشتوانه اندیشه‌ای برخوردار باشد.

ایزدی تصریح کرد: اندیشه ایران‌شهر هم تبیین مفاهیمی است که بتواند ضمن برخورداری از مؤلفه‌هایی که حاصل بازخوانی شهری می‌شود بتواند شهر را برای شرایط زندگی معاصر فراهم کند، در این زمینه با همکاری اساتید دانشگاهی می‌خواهیم زمینه پیوند با مفاهیمی که ما را به سمت کیفیت هدایت می‌کند حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری قزوین همیشه در طرح موضوعات جدید پیشگام بوده است؛ بنابراین درخواست دارم که اندیشه ایران‌شهر را نیز موردتوجه قرار دهد و زمینه را برای برنامه عملیاتی و اجرایی این اندیشه را فراهم کند؛ چراکه ما نیاز به اندیشه‌ای هستیم که ما را به گذشته پیوند دهد و در جهت توسعه حرکت کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بازآفرینی شهری خاطرنشان کرد: بازآفرینی شهری سیاستی است که می‌تواند خلأ نگاه گذشته به کیفیت‌ها را جبران کند، کیفیت در نظام برنامه‌ریزی ما مغفول مانده است، علی‌رغم این‌که برای حیات در شهر‌ها کیفیت ضروری است.

وی تأکید کرد: از این سیاست در جوامع دانشگاهی تعریف مشخصی وجود ندارد، تفاوت جدی بازآفرینی شهری با سایر شهر‌ها است که تلاش می‌کند ابعاد مختلف فرایند توسعه از قبیل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست‌محیطی را دربرمی‌گیرد و صرفاً برنامه‌ریزی فیزیکی نیست.

ایزدی تصریح کرد: در این سیاست به یک بخش توجه نمی‌شود بلکه ۴ زمینه فوق در هم پیوندی باهم شرایط کیفیت و امنیت شهری را فراهم می‌کند. همچنین در نظام برنامه‌ریزی نگاهی به زندگی روزمره مردم نداریم اما در این سیاست برای دسترسی به مؤلفه‌های واقعی در راستای نیازسنجی همگام با مردم همکاری می‌کنند.

وی تأکید کرد: در قزوین سطح اول وجود دارد و شهر و مسیر توسعه روشن است اما راهکار نهایی در این مقطع صادر نمی‌شود بلکه راهبردهایی نشان می‌دهد که شهر را در جهت این راهبرد‌ها هدایت می‌کند؛ با مشخص شدن شاخص‌های توسعه لازم است برنامه‌ریزی محله محور باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم این سیاست‌گذاری‌ها در نظام برنامه‌ریزی توجه به مقوله‌های سازنده شهر بتواند جایگزین گذشته شود و ضمن فراهم کردن زمینه‌های اجرایی برای دست‌یابی به اهداف، کیفیت زندگی شهر‌ها را ارتقا دهد.

 

وی تصریح کرد: در شهر قزوین اقدامات ارزشمندی در این راستا صورت گرفته است که سرای سعدالسلطنه نمونه بارز آن است و نشان‌دهنده این است که کیفیت شهری در قزوین ایجاد شده است.