اولین قدم عملیاتی ایران برای هوش‌مصنوعی؛ مزرعه GPU در راه است…

معاون علمی، با اشاره به راه‌اندازی مزرعه GPU در اوایل سال آینده، گفت: این مزرعه، زیرساخت سخت‌افزاری لازم برای انجام محاسبات سنگین و اجرای الگوریتم‌های پیچیده هوش‌مصنوعی را فراهم می‌کند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حسین افشین؛ به همراه سیدرضا رئیس‌کرمی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و […]

معاون علمی، با اشاره به راه‌اندازی مزرعه GPU در اوایل سال آینده، گفت: این مزرعه، زیرساخت سخت‌افزاری لازم برای انجام محاسبات سنگین و اجرای الگوریتم‌های پیچیده هوش‌مصنوعی را فراهم می‌کند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حسین افشین؛ به همراه سیدرضا رئیس‌کرمی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و باقراردشیر لاریجانی؛ مؤسس و رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم این دانشگاه، به منظور آشنایی با ظرفیت‌ها، زیرساخت‌‌‌ها و توانمندی‌های علمی، از پژوهشگاه غدد دانشگاه تهران بازدید کردند. افشین؛ طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مرکز علمی، بر اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: پژوهشگاه غدد، متشکل از سه پژوهشکده و ۱۴ مرکز تحقیقاتی، به‌عنوان یکی از قطب‌های علمی دانشگاه، ۲۰ درصد از مقالات پراستناد دانشگاه را به خود اختصاص داده است. وی با اشاره به رویکرد معاونت علمی در حمایت از پیشتازان حوزه علم و فناوری، گفت: ما در معاونت علمی به دنبال حمایت از کسانی هستیم که در مسیر پیشرفت، پیشرو هستند و تلاش بیشتری می‌کنند. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، با تأکید بر نقش محوری مراکز پژوهشی در توسعه کشور، افزود: صرف هزینه برای مراکز پژوهشی، سرمایه‌گذاری‌ای برای آینده کشور است. من معتقدم اگر این سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت باشد، دوچندان ارزش خواهد داشت. افشین؛ همچنین با تأکید بر روند روبه رشد هوش‌مصنوعی در سراسر جهان، بیان کرد: در حالی که هوش‌مصنوعی در زمینه‌های مختلفی درحال توسعه است، «حوزه سلامت» به‌عنوان حوزه‌ای کانونی، توجه ویژه فعالان هوش‌مصنوعی تمام کشور‌‌ها را به خود جلب کرده است. رئیس بنیاد ملی نخبگان، با تأکید بر اهمیت «داده» در توسعه هوش‌مصنوعی، آن را «جریان خون هوش‌مصنوعی» خواند و به ضرورت ایجاد الگوریتم‌های یادگیری بومی و تدوین سیستم عامل ملی هوش‌مصنوعی اشاره‌کرد.

سیستم عامل ملی هوش‌مصنوعی در راه است

افشین؛ ضمن اشاره به وابستگی فعالان حوزه هوش‌مصنوعی به پلتفرم‌های خارجی مانند OpenAI، بر لزوم ایجاد الگوریتم‌های یادگیری بومی برای پرهیز از خطاهای احتمالی و ارائه پیشنهادهای دقیق‌تر تأکید کرد. وی ادامه داد: در همین راستا، قراردادی با دانشگاه صنعتی‌شریف برای تدوین سیستم عامل هوش‌مصنوعی ملی امضاء کردیم؛ این سیستم‌عامل در حال تدوین است و به‌زودی ارائه خواهد شد.

مزرعه GPU تا اوایل سال آینده بهره‌برداری می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در ادامه با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های لازم برای توسعه هوش‌مصنوعی، اعلام کرد: مزرعه GPU در اوایل سال آینده آماده بهره‌برداری خواهد شد. این مزرعه، زیرساخت سخت‌افزاری لازم برای انجام محاسبات سنگین و اجرای الگوریتم‌های پیچیده هوش‌مصنوعی را فراهم خواهد کرد. وی همچنین بر اهمیت نقش پیشرو‌‌ها در توسعه هوش‌مصنوعی، به ویژه در حوزه سلامت، تأکید کرد: در ادامه مسیر نکته حائزاهمیت این است که عده‌ای باید در آن مسیر پیشرو باشند که یکی از این پیشرو‌‌ها در حوزه سلامت می‌تواند باشد. افشین؛ در ادامه سخنان خود، بر اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف هوش‌مصنوعی تأکید کرد و از تمرکز بر «پژوهشگاه‌های غدد» به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی نام برد.

افزایش ۱۰ برابری انتشارات هوش‌مصنوعی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، با اشاره به ظرفیت بالای نیروی انسانی متخصص در ایران، اظهار داشت: نیروی انسانی خوب سرمایه ایران است؛ ما می‌توانیم با یک سال کار، پنج سال جلو برویم. وی در پایان با اشاره به موفقیت طرحی در زمینه هوش‌مصنوعی، گفت: ما با اعلام فراخوانی از اساتید تمامی دانشگاه‌های کشور دعوت کردیم که درخصوص حوزه هوش‌مصنوعی سرفصل درس ارائه دهند و مباحث ضبط و منتشر شود. در این راستای توانستیم انتشارات حوزه هوش‌مصنوعی را در عرض چهار ماه ۱۰ برابر افزایش دهیم.