آمارهای اداره تحلیلهای اقتصادی و ریسک سازمان بورس، نشان میدهد؛ خالص ارزش دارایی صندوقهای بخشی به مرز ۵۳ هزار میلیارد تومان رسیده و میانگین بازده سه ماهه صندوقهای بخشی در حالحاضر در محدوده ۲۸ درصد است. به گزارش سنا، صندوقهای بخشی از جمله صندوقهای تازهواردتر بازارسرمایه تلقی میشوند. این صندوقها که چند سالی است فعالیتشان […]
آمارهای اداره تحلیلهای اقتصادی و ریسک سازمان بورس، نشان میدهد؛ خالص ارزش دارایی صندوقهای بخشی به مرز ۵۳ هزار میلیارد تومان رسیده و میانگین بازده سه ماهه صندوقهای بخشی در حالحاضر در محدوده ۲۸ درصد است. به گزارش سنا، صندوقهای بخشی از جمله صندوقهای تازهواردتر بازارسرمایه تلقی میشوند. این صندوقها که چند سالی است فعالیتشان را در بازارسرمایه آغاز کردهاند یکی از انواع صندوقهای قابل معامله هستند که بخش عمدۀ دارایی خود را در یک صنعت خاص سرمایهگذاری میکنند اما با رعایت حد نصابها، مدیر صندوق میتواند در صنایع و داراییهای دیگر نیز سرمایهگذاری کند. هدف صندوقهای سرمایهگذاری بخشی، به دست آوردن بازده از یک صنعت خاص است. سازمان بورس تاکنون مجوز فعالیت صندوقهای بخشی در صنایع سیمان، حملونقل، مواد دارویی، فلزات اساسی، بیمه و صندوقهای بازنشستگی، صنایع شیمیایی، خودرو و ساخت قطعات و استخراج کانههای فلزی را صادر کرده است. قدیمیترین صندوقهای بخشی در ایران صندوق واسطهگری مالی یکم با نماد دارا یکم و صندوق پالایش یکم با نماد پالایش است. صندوق دارا یکم از تیر ماه ۱۳۹۹ و صندوق پالایشی یکم از آذر ماه همان سال فعالیتش را آغاز کرد. صندوق دارا یکم در صنعت بانک و بیمه و صندوق پالایشی یکم بر روی سهام شرکتهای پالایشگاهی سرمایهگذاری میکند. از آن زمان تاکنون ۲۰ صندوق بخشی دیگر فعالیتشان را آغاز کردهاند. تعداد صندوقهای بخشی در حالحاضر به ۲۸ صندوق رسیده است. آخرین صندوق بخشی به تازگی توسط یکی از گروههای مالی، در صنعت داروسازی فعالیتش را آغاز کرده است.
بازده صندوقهای بخشی در ۳ ماه گذشته
دادههای آماری پردازش شده در اداره تحلیلهای اقتصادی و ریسک سازمان بورس، نشان میدهد؛ همزمان با رشد شاخص بورس از آبان ماه امسال بازده سرمایهگذاری در صندوقهای بخشی نیز افزایش یافته بهطوریکه در یک دوره سه ماهه منتهی به ۱۲ دی ماه امسال میانگین بازده سرمایهگذاری در صندوقهای بخشی به حدود ۲۸ درصد رسیده است. در این مدت حداقل بازده صندوقهای بخشی ۳٫۵ درصد و حداکثر ۵۲٫۶ درصد بوده است. رتبه نخست پربازدهترین صندوق بخشی در این مدت متعلق به دارا یکم است که در سه ماه منتهی به ۱۲ دی امسال ۵۲٫۶ درصد بازده نصیب سرمایهگذاران کرده است. به نظر میرسد بخش عمده این رشد ناشی از رشد ارزش سهام بانکها در بورس در سه ماه گذشته بوده است. پس از آن، صندوقهای بخشی پالایش و اکتان به ترتیب با ۴۵٫۴ و ۴۰٫۹ درصد بازده در رتبههای بعد قرار گرفتهاند.
ارزش صندوقهای بخشی
دادههای آماری نشان میدهد؛ با افزایش تعداد صندوقهای بخشی در بازارسرمایه، در حالحاضر جمع کل خالص ارزش دارایی صندوقهای بخشی در بازارسرمایه، به ۵۲ هزار و ۷۳۶ میلیارد تومان رسیده است. این میزان جمعا در حدود چهار درصد از مجموع ارزش کل صندوقهای سرمایهگذاری در بازارسرمایه ایران است. خالص ارزش دارایی صندوقهای بخشی در سه ماه منتهی به ۱۲ دیماه امسال دستکم ۴۴ درصد رشد کرده است. انتظار میرود ظرف سالهای آینده این صندوقها سهم بزرگتری از ارزش کل صندوقهای سرمایهگذاری را در اختیار بگیرند. در حالحاضر صندوق سرمایهگذاری بخشی دارایکم با ارزشی معادل ۲۰ هزار و ۷۴۳ میلیارد تومان بزرگترین صندوق بخشی ایران است و صندوق پالایش یکم با نماد پالایش با ۱۴ هزارو۶۹۲ میلیارد تومان دارایی در رده دوم قرار دارد. صندوق بخشی آذرین نیز با ارزشی معادل ۱۹۵۵ میلیارد تومان سومین صندوق بخشی بزرگ بازارسرمایه ایران است. آمارها همچنین نشان میدهد؛ در سه ماه منتهی به ۱۲ دیماه امسال سرمایهگذاران جمعاً ۴۸ هزار و ۵۵۵ میلیارد تومان از یونیتهای صندوقهای بخشی را دادوستد کردهاند.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه