محمد قرهداغلی- عضو هیئت مدیره انجمن فولاد، گفت: سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور حدود ۸٫۵ تا ۹ درصد است و ۶۰ درصد مصرف برق فولادیها توسط خود آنها تولید میشود. به گزارش مناقصهمزایده، بهادر احرامیان؛ در همایش «بررسی چالشهای ناترازی انرژی و روند قیمتگذاری برق در صنعت فولاد» با اشاره به اینکه در کشور […]
محمد قرهداغلی- عضو هیئت مدیره انجمن فولاد، گفت: سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور حدود ۸٫۵ تا ۹ درصد است و ۶۰ درصد مصرف برق فولادیها توسط خود آنها تولید میشود. به گزارش مناقصهمزایده، بهادر احرامیان؛ در همایش «بررسی چالشهای ناترازی انرژی و روند قیمتگذاری برق در صنعت فولاد» با اشاره به اینکه در کشور مشکل فقط کمبود انرژی نیست و با ناترازی در بخشهای گوناگونی روبهرو هستیم، افزود: نباید فشار این وضعیت بحرانی و کمبود فقط روی صنعت و تولید باشد. وی گفت: صنعت فولاد را به برداشت و استفاده بیرویه آب متهم میکنند، در حالی که سهم فولادیها از منابع آبی ۱۵ صدم درصد است، این رقم کجا میتواند عامل کمبود آب باشد؟ احرامیان؛ با بیان اینکه صنعت فولاد از ۳۰۰ میلیارد مترمکعب گاز تولیدی صرفاً ۱۵ میلیارد مترمکعب مصرف میکند که معادل پنج درصد گاز مصرفی کشور است، اظهار داشت: مصرف برق فولادیها هم حدود ۸٫۵ تا ۱۰ درصد است که ۶۰ درصد برقی مصرفی توسط خود فولادسازان تولید و تأمین میشود. عضو هیئت مدیره انجمن فولاد، ادامه داد: محدودیت برق برای صنعت فولاد بیش از ۳۰ درصد اعمال میشود، درحالیکه این مقدار برای سایر صنایع ۱۵ درصد است و اینها باری است که صنعت فولاد بر دوش میکشد. احرامیان؛ تصریح کرد: واقعیت این است که هیچ مزیتی برای تولید و صنعت وجود ندارد و جمع هزینه انرژی و تأمین مالی و سرمایه در ایران بیشتر است. تأکید میکنم که فولاد ایران، روزهای سختی را سپری میکند. در ادامه، آرمان خالقی؛ دبیرکل خانه صمت ایران، ضمن اشاره به اینکه ناترازی انرژی تمام توان صنعت را گرفته، گفت: بسیاری از صنایع به صنعت فولاد وابسته هستند و صنعت فولاد صنعت مادر است و هرگونه تغییر و تحول در آن بر وضعیت سایر صنایع و کل اقتصاد کشور تأثیر میگذارد، بنابراین باید به این موضوع توجه کنیم و از این صنعت حمایت کنیم. تولیدکنندگان در بخشهای مختلف و تشکلهای صنعتی بهطورجدی پیگیر موضوع ناترازی انرژی هستند. در این میان راهکارهای خوبی هم ارائهشده و اقداماتی هم انجام شده تا صنعت از این وضعیت بحرانی خارج شود. وی افزود: حل بحران کمبود انرژی خارج از توان و مدیریت شرکتهاست. واقعیت این است که صنعت در حالحاضر تا فرصت باقی است و دیر نشده نیاز به حمایت دارد و سیاستهای جبران خسارات عدم تولید باید به سرعت اتخاذ و اجرایی شود تا صنعت بتواند دوام داشته باشد.
تابستان سخت پیشروی صنایع فولادی
امیر علیقلیزاده؛ مدیرکل دفترصنایعمعدنی وزارت صمت نیز، در این همایش گفت: در مورد برق مشکل تعداد نیروگاهها و ظرفیت تولید نیست، اصل مشکل گاز است. میزان تولید گاز با مصرف همخوان نیست و ظرفیت شبکه خانگی به شدت بالا رفته است و به دو بخش صنعت و نیروگاه فشار وارد کرده است. علیقلیزاده؛ با بیان اینکه تابستان بسیار سختی پیشروی صنعت فولاد است، افزود: بنا به گفتههای مسئولین ناترازی برق در تابستان سال آینده به ۲۰ هزار مگاوات میرسد که به نظر باید منتظر بیش از ۲۴ هزار مگاوات ناترازی باشیم. وی درخصوص ساخت نیروگاه توسط صنایع، گفت: باید به این موضوع توجه کنید که نیروگاه نیازمند گاز است و وضعیت فعلی فولادمبارکه را که نیروگاه دارد را درنظر بگیرید. اگر تولید فولادمبارکه متوقف شود، به تبع آن فعالیت ۱۳ زنجیره هم متوقف میشود. مدیرکل دفترصنایعمعدنی وزارت صمت، همچنین به بحث انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: بهرهگیری از انرژی تجدیدپذیر هم شرایطی دارد و نمیتوان در هر مکان و استانی از این انرژی استفاده کرد و از طرفی هم در برخی نقاط کشور شرایط استثنایی داریم. ضمن این که در این خصوص باید ظرفیت تقسیم کشوری را هم درنظر داشت تا پاسخگوی میزان حجم سرمایهگذاری برای انرژیهای تجدیدپذیر باشد. علیقلیزاده؛ گفت: اگر انجمنهای مختلف برنامه دارند که به سمت تأمین نهادههای انرژی بروند بهتر است در قالب یک برنامه پیشنهادی با وزارت نیرو و نفت هماهنگیهای لازم را انجام دهند و وزارت صمت آماده همکاری است. همچنین سیدرسول خلیفهسلطانی؛ دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، با اعلام اینکه خسارات وارده به فولادسازان از بابت محدودیت انرژی آن هم فقط در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود، گفت: آیا دغدغه وزرای اقتصادی دولت صرفاً باید مدیریت نرخ ارز و مقررات ارزی باشد؟ آیا تضعیف صنعت کشور و تأثیرات منفی که بر معیشت مردم دارد، برای کمیسیون اقتصادی دولت اهمیت ندارد؟ وی افزود: مسئولان دولت چگونه انتظار دارند تولیدکنندگان صنایع مختلف که به دلیل محدودیتهای انرژی تحمیل شده بر آنان نتوانستهاند به درستی تولید و کسب درآمد کنند، مالیات، بیمه، اقساط بانکی و قبوض برق و گاز و امثالهم را به موقع پرداخت کنند؟ خلیفهسلطانی؛ خاطرنشان کرد: انتظار و درخواست جمعی صنعتگران و کارآفرینان کشور از وزارت نیرو، نفت، اقتصاد این است که تدابیری اتخاذ کنند تا بسته ارائه شده توسط وزارت صمت هر چه زودتر تصویب و اجرایی شود تا اقتصاد، صنعت و تولید کشور بیش از این متضرر نشود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه