معاون وزیر صمت

 شهرک‌های صنعتی باید خصوصی شوند

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، با اشاره به اینکه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی ۴۸۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد، گفت: با توجه به مشکلات و اینکه بیش از ۹۰ درصد شهرک‌های صنعتی دولتی است، باید به سمت غیردولتی‌سازی شهرک‌های دولتی حرکت کنیم. به گزارش مناقصه‌مزایده، رضا انصاری؛ در دوازدهمین نشست‌ شورای‌ رؤسای اتاق‌های […]

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، با اشاره به اینکه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی ۴۸۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد، گفت: با توجه به مشکلات و اینکه بیش از ۹۰ درصد شهرک‌های صنعتی دولتی است، باید به سمت غیردولتی‌سازی شهرک‌های دولتی حرکت کنیم. به گزارش مناقصه‌مزایده، رضا انصاری؛ در دوازدهمین نشست‌ شورای‌ رؤسای اتاق‌های سراسر کشور، اظهار داشت: شهرک‌های غیردولتی بهره‌وری بهتری دارند و ما باید تسهیلگر حضور بخش‌خصوص برای شهرک‌های صنعتی باشیم. وی با تأکید بر اینکه این سازمان باید تنها نقش صادرکننده مجوز و تسهیلگر برای ورود بخش‌خصوصی در حوزه شهرک‌های صنعتی را برعهده داشته، به برخی مقاومت‌ها در مسیر خصوصی‌سازی شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: براساس تجربه و دانش باید به سمت توسعه شهرک‌های غیردولتی با استفاده از ظرفیت بخش‌خصوصی برویم. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، با بیان اینکه ۸۷۰ شهرک دولتی و بیش از ۷۰ شهرک غیردولتی فعال و در حال بهره‌برداری داریم، گفت: ۳۰ شهرک از طریق شرکت‌های خدماتی اداره می‌شود. وی عنوان کرد: زیرساخت‌های ایجادی در شهرک‌های صنعتی در حدود ۴۸۰ هزار میلیارد تومان است همچنین ۳۴ هزار میلیارد تومان زیرساخت فرسوده داریم و حق هزینه بر زیرساخت‌های فرسوده را نداریم که باید از قانون بودجه حل کنیم. انصاری؛ نقش اتاق بازرگانی را مطالبه‌گری در موضوعات مختلف از دولت دانست و از اعضای اتاق بازرگانی ایران درخواست کرد همراهی با شهرک‌های صنعتی داشته باشند. وی با بیان اینکه ما نیازمند یک نهاد فرابخشی در صنایع کوچک و نوپا هستیم، گفت: نهادهایی در کشور داریم که منابع مالی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد تا به صنایع و دانش‌بنیان‌ها خدمات بدهند. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، با تأکید بر اینکه باید در زنجیره ارزش جهانی قرار بگیریم، اظهار داشت: بنگاه‌های ما باید شرایط تکنولوژی و دستیابی به آن را در بازارهای بین‌المللی مورد توجه قرار دهند.

توسعه نظام معادلات پیمانکاری برای ایران

در ادامه این نشست، صمد حسن‌زاده؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران، اظهار داشت: اتاق بازرگانی به‌عنوان مطالبه‌گری می‌تواند در جهت توسعه شهرک‌های صنعتی در کنار سازمان باشد. وی با بیان اینکه کشور در مقابل اقتصاد و صنعت یک تعهدات و تکالیفی را دارد، گفت: برای ایجاد زنجیره تولید و کمک به واحدهای کوچک و اینکه واحدهای بزرگ بتوانند برای توسعه اقتصادی و توسعه تولید و صنعت کشورمان در کنار هم کمک همدیگر باشد و این زنجیره تولید را تکمیل کنند، تفاهم‌نامه‌ای انجام شد. وی افزود: مساعدت‌‌ها و همکاری‌هایی با شهرک‌های صنعتی در صنایع کوچک برای توسعه برنامه‌های اقتصادی کشورمان انجام خواهیم داد که می‌تواند برای بخش صنعت و بخش اقتصادی کشورمان بسیار تأثیرگذار باشد. وی ابراز امیدواری کرد: «تفاهم‌نامه همکاری در برنامه توسعه نظام معادلات پیمانکاری برای ایران» بین اتاق بازرگانی و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران می‌تواند به توسعه همکاری و هم‌افزایی منجر شود. رئیس اتاق بازرگانی ایران، بر توسعه مسائل تولیدی و رفع مشکلات اقتصادی و تولیدی تأکید کرد و گفت: باید با تعامل یکدیگر کمبود‌ها را برطرف کنیم.

تسهیل حضور بنگاه‌های کوچک و متوسط در چرخه تولید و صادرات

در ادامه این نشست، پیام باقری؛ نائب‌رئیس اتاق ایران، گفت: نظام مبادلات پیمانکاری، یک‌ترم بین‌المللی است که برای اولین مرتبه از سوی یونیدو مطرح شد و امروز در بسیاری از کشور‌ها این شرایط حاکم شده است. اصل این تفاهم‌نامه هم‌رسانی بین عرضه و تقاضاست. وی ادامه داد: مرزهای جغرافیایی در نظام مبادلات پیمانکاری از بین رفته و تمرکز روی تقویت شرکت‌های کوچک و متوسط و صادراتی کردن این شرکت‌هاست تا تولیدات خود را راحت‌تر در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند. باقری؛ با بیان این مطلب که اتاق ایران در رابطه با ایجاد نظام مبادلات پیمانکاری در کشور، اقداماتی را طی سالیان گذشته انجام داده است، گفت: اتاق ایران تلاش دارد تا با امضای این تفاهم‌نامه و استقرار این نظام شاهد تسهیل وضعیت حضور شرکت‌های کوچک و متوسط در حوزه عرضه محصولات و صادرات باشد.در پایان مراسم «تفاهم‌نامه همکاری در برنامه توسعه نظام معادلات پیمانکاری برای ایران» با حضور صمد حسن‌زاده؛ رئیس اتاق بازرگانی و رضا انصاری؛ مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، به امضاء رسید.