کم‌اظهاری قاچاق نیست

کم‌اظهاری قاچاق نیست مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرک با اشاره به این‌که کم‌اظهاری قاچاق نیست، گفت: در ۱۰ ماه امسال به دلیل اختلاف تعیین ارزش کالاهای گمرکی ۴۷۰۰ پرونده تشکیل شده است. به گزارش فارس، خداکرم اسکندری درمورد شیوه تعیین ارزش کالاهای وارداتی اظهار داشت: ارزش کالای ورودی در گمرک براساس ماده ۱۴ […]

کم‌اظهاری قاچاق نیست

مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرک با اشاره به این‌که کم‌اظهاری قاچاق نیست، گفت: در ۱۰ ماه امسال به دلیل اختلاف تعیین ارزش کالاهای گمرکی ۴۷۰۰ پرونده تشکیل شده است.

به گزارش فارس، خداکرم اسکندری درمورد شیوه تعیین ارزش کالاهای وارداتی اظهار داشت: ارزش کالای ورودی در گمرک براساس ماده ۱۴ قانون امور گمرکی از روی اسناد تسلیمی صاحب کالا تعیین می‌شود.

مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرک افزود: قانون‌گذار در واقع اصل را بر برائت گذاشته، مگر آن‌که خلاف آن ثابت شود. در مفاد مواد ۸‌گانه WTO نیز ارزش معاملاتی کالا اصل است، یعنی آنچه که واقعاً پرداخت شده و یا قابل پرداخت است.

این مقام گمرکی با بیان این‌که در ماده ۱۴ قانون به صراحت به این اصل اشاره شده است، گفت: حال اگر گمرک در چارچوب ماده ۱۵ قانونی دلیلی بر رد ارزش داشته باشد، باید آن را بررسی کند و صاحب کالا نیز حق دارد اسناد و مدارک مستند و مستندل به گمرک ارایه دهد.

اسکندری با اشاره ایجاد بانک اطلاعات ارزش کالا (TSC) بیان کرد: گمرک به منظور یکنواخت شدن ارزش‌‌ها و جلوگیری از به ‌کارگیری سلایق و برقرار عدالت مالیاتی و نیز ایجاد فضای رقابت سالم و شفاف بین تمامی واردکنندگان اقدام به ایجاد بانک اطلاعات ارزش کالا (TSC) کرده است.

وی در مورد نقش این بانک اطلاعات افزود: در صورت بروز اختلاف، صاحبان کالا و گمرک به بانک مذکور مراجعه می‌کنند. ضمن این‌که بانک مذکور در اختیار تمامی واردکنندگان کالا به آدرس epl.irica.ir/TscViewPage قابل دسترسی به صورت آنلاین تحت شبکه اینترنت است. یعنی واردکنندگان و تولیدکنندگان می‌توانند تمامی هزینه‌های خود را قبل از ورود کالا بررسی و برآورد کرده و سپس اقدام به ورود کالا کنند.

مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرک در پاسخ به این سؤال که آیا در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی امکان تعیین و تطبیق ارز کالا با اظهارنامه و اطلاعات مبدأ وجود دارد، بیان داشت: بانک اطلاعات ارزش پایه کالاهای وارداتی (TSC) در سامانه جامع گمرکی به صورت آنلاین قابل دسترسی بوده و تمامی اظهارکنندگان کالا موظفند، به هنگام اظهار کالا در سامانه اظهار از راه دور EPL در باکس اظهارنامه ارزش مشخصات کالای خود را به نحو دقیق اظهار و کارشناس متمرکز در گمرکات اجرایی وارد کرده و نسبت به تطبیق ارزش اظهاری با ارزش‌های مندرج در TSC اقدام کنند.

به گفته این مقام گمرکی، بانک اطلاعات ارزش پایه وارداتی به منظور وصول حقوق ورودی یکسان از کالای واحد با استفاده از منابع در اختیار از جمله ارزش کالاهای پذیرفته شده در گمرکات کشور که سیاهه آنها اغلب به تأیید اتاق بازرگانی ایران مبداء و سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدأ رسیده است، تعیین و در حال حاضر عمده اسناد و محوز‌ها از طریق پنجره واحد تجاری اخذ می‌شود.

وی با ذکر مثالی تأکید کرد: اسناد مربوط به حمل کالا از کشتیرانی، قبض انبار از اداره بنادر یا انبارهای عمومی و ثبت سفارش و سیاهه خرید (پروفرم) از طریق سامانه ثبت سفارش وزارت صمت و مجوزهای ترخیص از سازمان‌های صادر کننده مجوز اعم از استاندارد، بهداشت، جهاد کشاورزی و ارزش اسمی همچنین در صورتی که کالا با رویه بانکی وارد شده باشد، اطلاعات مربوط به حواله بانکی یا گشایش اعتبار از طریق سامانه گروه ارزی بانک مرکزی به صورت کاملاً الکترونیکی دریافت می‌شود.

اسکندری ادامه داد: بنابراین امکان بررسی دقیقی جهت تطبیق ارزش اظهاری با اطلاعات مبدأ اغلب امکان‌پذیر است، در حال حاضر حسب تفاهمنامه و یا موافقتنامه تبادل ارزش کالا با کشور روسیه که در سال جاری داشته‌ایم و همچنین مشابه آن با کشور ترکیه و دیگر کشور‌ها که در حال تدوین است، امیدواریم بتوان در آینده نزدیک اطلاعات مربوط به کالاهای وارده و ارزش کالاهای صادراتی همزمان از طریق پنجره واحد تجارت فرامرزی اخذ کرد.

مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرک در مورد این‌که از سال ۹۲ تاکنون به تفکیک هر سال چه تعداد پرونده مربوط به تفاوت ارزش وجود داشته است و علت اختلاف چیست، تصریح کرد: از سال ۹۲ تاکنون به ترتیب ۶۲۴۰، ۵۴۸۵ و ۵۹۳۹ پرونده و در سال ۹۵ نیز ۱۰ ماهه ۴۷۰۰ فقره پرونده تشکیل شده است.