تقابل با جهان برای بعضی‌‌‌ها نان آورده است

رییس‌جمهور تقابل با جهان برای بعضی‌‌‌ها نان آورده است رییس‌جمهور با تأکید بر این‌که باید در جامعه نشاط داشته باشیم، گفت: چگونه است که هرچه غم و اندوه باشد حلال است اما یک دقیقه که بخندیم، حرام است. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در نخستین مجمع ملی سلامت و تقدیر از برگزیدگان برگزیدگان مؤلفه‌های […]

رییس‌جمهور

تقابل با جهان برای بعضی‌‌‌ها نان آورده است

رییس‌جمهور با تأکید بر این‌که باید در جامعه نشاط داشته باشیم، گفت: چگونه است که هرچه غم و اندوه باشد حلال است اما یک دقیقه که بخندیم، حرام است.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در نخستین مجمع ملی سلامت و تقدیر از برگزیدگان برگزیدگان مؤلفه‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت اظهارداشت: اتکای ما به خدا و اعتماد ما به حق و همراهی مردم است؛ مسیر توسعه کشور را پر قدرت ادامه می‌دهیم.

رییس‌جمهوری سلامت را یکی از موضوعات حایز اهمیت در کشور برشمرد و با اشاره به این‌که مسؤولان بخش بهداشت و سلامت مسؤولیت سنگین و مقدسی را بر دوش دارند، گفت: مجمع ملی سلامت راهنمای خوبی برای ماست و معنای آن این است که اولاً سلامت فرای درمان و مهم‌تر و مقدم بر درمان بوده و ثانیاً سلامت، ارگان، جایگاه و نهادی خاص نداشته و به قشری خاص تعلق ندارد.

روحانی ادامه داد: البته در بخش درمان معمولاً بیمارستان‌ها و مراکز درمانی عهده‌دار انجام این کار هستند، اما در بخش سلامت دنیایی بسیار وسیع و مهم وجود دارد.

روحانی با بیان این‌که متأسفانه برخی از تعامل با جهان بدشان می‌آید و از تقابل استقبال می‌کنند که البته این تقابل برای برخی نان داشته است، گفت: هنگامی که تعامل با جهان وجود نداشته و دچار تحریم هستیم، به ناچار برای کشاورزی، باید از کود و سم غیراستاندارد استفاده کنیم.

رییس‌جمهوری با بیان این‌که با اتکا به سرمایه داخلی نمی‌توانیم، توسعه خوبی در زمینه سلامت و درمان انجام دهیم، گفت: در ابتدای سال ۹۲ آمار و ارقام نشان می‌دهد که مشکلات فراوانی از قبیل کمبود دارو و قیمت بالای آن داشتیم.

روحانی با بیان این‌که زمانی که دولت قبل بر سر کار بود وقتی می‌خواستیم انتقاد کنیم می‌گفتند، دولت را تضعیف نکنید و امروز هم که می‌خواهیم از اقدامات دولت قبل انتقاد کنیم، می‌گویند، کاری به گذشته نداشته باشید و اقدامات دولت خود را بگویید، اظهار داشت: برخی دچار آلزایمر سیاسی هستند و یادشان می‌رود که وضع درمان، قیمت دارو و تجهیزات پزشکی چه وضعی در کشور داشت و برخی دارو‌‌ها و تجهیزات پزشکی به سختی تهیه می‌شد.

رییس‌جمهوری با اشاره به این‌که علاقه داشتم به جای عنوان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، از عنوان وزیر سلامت استفاده کنم، گفت: براساس گزارش ایشان، حداقل ۲۰ درصد داروهای خارجی و ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی نسبت به آغاز دولت ارزان‌تر شده است.

روحانی افزود: در دوران طلبگی در حوزه اگر کسی در حجره خود نرمش می‌کرد، می‌گفتند تقوای او کم شده و رو به دنیا آورده است.

رییس‌جمهوری با تأکید بر این‌که باید فرزندان خود را از ابتدا در خانواده با سبک صحیح زندگی آموزش دهیم، گفت: در زمینه سلامت جامعه همه سهیم هستند و باید اقدامات لازم را در حوزه فعالیت خود انجام دهند. همه باید دست به دست دهیم. سمن‌ها، خیرین، سرمایه‌گذاران داخلی و اگر کسی ناراحت نشود، سرمایه‌گذار خارجی باید به میدان آمده و نیازمندی‌های لازم در بخش سلامت را تأمین کنند.

روحانی با اشاره به گزارش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر این‌که تا پایان دولت یازدهم ۲۱ هزار تخت بیمارستانی فعال در کشور خواهیم داشت، گفت: دولت در طول فعالیت خود، اقدامات مهمی در زمینه بهداشت و درمان انجام داده است. بخش‌هایی در کشور اعم از حاشیه‌نشین‌ها، روستا‌‌ها و مناطق محروم وجود داشت که هیچ امکان درمانی و بهداشتی در آن مناطق وجود نداشت اما امروز با تلاش‌های دولت، ۱۱ میلیون نفر بیمه شده و همه مردم تحت‌پوشش بیمه قرار دارند و درهای بیمارستان‌ها به روی مردم نیازمند باز شده و پزشکان متخصص در اقصی‌نقاط کشور حضور دارند و این به معنای عدالت در سلامت و درمان است که باید این کار را ادامه و توسعه دهیم.

رییس‌جمهوری با اشاره به کاهش قیمت نفت از ۱۱۲ دلار در سال ۹۲ به ۲۵ دلار در ماه‌هایی در سال ۹۴ و حدود ۵۰ دلار در سال جاری، گفت: سال‌های ۹۴ و ۹۵ برای دولت سال‌های سختی بود که بخش سلامت نیز از این سختی‌‌‌ها مستثنی نیست.

روحانی با اشاره به این‌که در دورانی که درآمد نفت کشور بسیار کاهش یافته بود و دیگر کشورهای نفتخیز منطقه از ذخایر خود در این بحران استفاده کردند، دولت، در سال‌های ۹۳ و ۹۴، ۲۰ درصد از درآمد خود را به صندوق توسعه ملی واریز کرد و این در حالی است که مجلس اخیراً تصویب کرده که سال آینده باید این مقدار به ۳۰ درصد برسد.

رییس‌جمهوری با اشاره به این‌که ذخایر صندوق توسعه ملی برای استفاده در شرایط بحرانی و روز مباداست، گفت: یک روزنامه و حتی یک ثانیه از برنامه‌های صدا و سیما به این موضوع انتقاد نکردند که چرا دولت نمی‌تواند در روز مبادایی که به واسطه کاهش درآمد نفتی به وجود آمد از ذخایر این صندوق استفاده کند، اما ملت ایران بداند که ما در سال ۹۳ و ۹۴، ۲۰ درصد از درآمد نفتی را به صندوق توسعه ملی ریختیم و براساس مصوبه مجلس باید ۳۰ درصد دیگر هم پرداخت کنیم.

روحانی با اشاره به این‌که در شرایط بحرانی همه باید حمایت کرده و دست به دست هم دهیم تا بتوانیم کشور را اداره کنیم، گفت: دولت در سال‌های گذشته شرایط آسانی نداشته و با سختی کشور را اداره کرده، البته توفیقات دولت نیز قابل توجه بوده و با کمک خداوند از مشکلات عبور خواهیم کرد.

رییس‌جمهوری با تأکید بر این‌که آینده خوب ایران و سلامت مردم بدون امید و نشاط مردم رقم نخواهد خورد، گفت: اگر کسی به آینده خود امید نداشته باشد نمی‌تواند به فکر سلامت خود باشد.

روحانی با تأکید بر ضرورت توسعه نشاط در کشور گفت: برخی همین که ذره‌ای نشاط در بین مردم به وجود می‌آید، می‌گویند اشکال دارد. چطور گریه کردن به هر مقدار که باشد، حلال است اما خندیدن و نشاط، حرام؟

رییس‌جمهوری با بیان این‌که سلامت جسم و روح بدون نشاط امکان ندارد، گفت: حداقل در ایام عید نوروز که ایام ولادت حضرت زهرا(س) هم هست، اجازه دهیم مردم در کشور نشاط داشته باشند.

روحانی با بیان این‌که نباید مردم را با دروغ‌گفتن نسبت به آینده نظام و کشور مأیوس کرد، گفت: باید دست به دست هم بدهیم و این معنای مجمع ملی سلامت است.

وی با تأکید بر لزوم نشاط و امید در مردم، اظهار کرد: چنانچه که ما آینده خوبی برای ایران و همچنین سلامت برای مردم می‌خواهیم، باید امید و نشاط در جامعه را افزایش دهیم. بدون امید و نشاط نه آینده خوبی برای مردم رقم می‌خورد و نه سلامت مردم تأمین می‌شود.

رییس‌جمهوری با بیان این‌که استانداران و فرمانداران باید در اقصی نقاط کشور، این قبیل جلسات را در راستای توسعه سلامت در کشور برگزار کنند، اظهار داشت: دولت، خیرین، سمن‌‌‌ها و همه مسؤولان باید در کنار هم جمع شده و در این راستا تلاش کنند. بخشی از خطبه‌های نماز جمعه، منبر‌‌ها و مداحی‌‌‌ها به سلامت و نشاط مردم اختصاص یابد.

روحانی تأکید کرد: ما دولتی هستیم که می‌گوییم باید از سرمایه خارجی، استفاده کرد و اگر بیمارستانی نیاز به تجهیزات جدید، ناوگان هوایی کشور نیاز به هواپیمای نو و ناوگان ریلی نیاز به تجهیزات جدید دارد، باید خریداری شود. چرا که معتقدیم فناوری باید رشد کند و ارتباط با دنیا با حفظ اصول و اعتقادات کشور برقرار شود اما برخی کهنه مصرف کردن را افتخار می‌دانند.

رییس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت تبادل تجربیات با دیگران در بخش‌های مختلف، گفت: مسأله ریزگرد‌‌ها و محیط‌زیست که در خوزستان مشکلات فراوانی را برای مردم فداکار و مرزدار این منطقه ایجاد کرده، باید حل و فصل شود.

روحانی نپرداختن حقابه‌ها، عمل نکردن به وظایف قانونی و قطع آب تالاب‌‌‌ها و استفاده نادرست از محیط‌زیست را باعث این مشکلات زیست‌محیطی دانست و گفت: دولت تلاش‌های زیادی برای احیای محیط‌زیست و تالاب‌‌‌ها در کشور داشته و اگر این اقدامات برای احیاء دریاچه ارومیه نبود و این دریاچه خشک می‌شد در شرایط به‌وجود آمدن طوفان نمک در این منطقه، ۱۴ استان کشور درگیر می‌شدند.

رییس‌جمهوری افزود: دولت نسبت به احیای هورالعظیم نیز تصمیم و اهتمام دارد و براساس اقدامات انجام شده، تاکنون ۷۰ درصد این تالاب آب‌گیری شده و ۳۰ درصد باقیمانده نیز انجام می‌شود.

روحانی با بیان این‌که سالانه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال‌های ۹۳ و ۹۴ به تالاب هورالعظیم ریخته شده و امسال نیز تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب به این تالاب ریخته شده، گفت: برخی می‌گویند، چرا دولت امروز که خاک در خوزستان به راه افتاده به فکر این منطقه افتاده است و این در حالی است که دولت از سال ۹۳ کارگروه مقابله با ریزگرد‌‌ها در این منطقه را تشکیل داده و اقدامات زیادی، انجام داده است.

رییس‌جمهوری با تأکید بر این‌که اگر امید، نشاط و اعتماد در کشور، حفظ شود از همه پیچ و خم‌‌ها و مشکلات عبور خواهیم کرد، گفت: با وحدت، انسجام و فداکاری می‌توانیم مسیر را به سمت توسعه کامل کشور پیش ببریم.

روحانی در ابتدای این مراسم نیز ضمن تسلیت ایام شهادت سرور زنان عالم، حضرت فاطمه‌زهرا(س)، گفت: فاطمه‌اطهر(س) همواره خیر کثیر برای جامعه بشری به‌ویژه مسلمانان بوده است. او کوثر، سرچشمه همه نیکی‌‌‌ها و برکت‌هاست و ما باید از این سرچشمه آب زلال برای تعالی زندگی خود بهره بگیریم.

پیش از سخنان رییس‌جمهوری، قاضی‌زاده‌هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گزارشی از وضعیت سلامت در کشور و اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در راستای ارتقای سطح بهداشت و سلامت در جامعه ارایه کرد.

همچنین روحانی در این مراسم از برگزیدگان جشنواره مؤلفه‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت با اهدا تندیس ملی مسؤولیت‌پذیری و پاسخگویی اجتماعی برای سلامت و لوح تقدیر، تجلیل کرد.

 

در پایان این مراسم رییس‌جمهوری از نزدیک با نمایندگان بیماران مختلف که در این مراسم به اجرای برنامه پرداختند، گفت‌و‌گو و آنان را مورد تفقد قرارداد.