سایه سوبسیدهای دولتی از اقتصاد برداشته شود

رییس اتاق ایران سوئیس سایه سوبسیدهای دولتی از اقتصاد برداشته شود نظام‌مافی، رییس اتاق ایران سوئیس با بیان این‌که آن‌طور که دولت می‌خواهد و در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی کرده، قرار است رشد ۸ درصدی در اقتصاد رخ دهد که نیازمند جذب سرمایه‌گذاری خارجی است، گفت: اما به اعتقاد من در حال حاضر صحبت از […]

رییس اتاق ایران سوئیس

سایه سوبسیدهای دولتی از اقتصاد برداشته شود

نظام‌مافی، رییس اتاق ایران سوئیس با بیان این‌که آن‌طور که دولت می‌خواهد و در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی کرده، قرار است رشد ۸ درصدی در اقتصاد رخ دهد که نیازمند جذب سرمایه‌گذاری خارجی است، گفت: اما به اعتقاد من در حال حاضر صحبت از جذب سرمایه‌گذاری خارجی زود است. چرا که آن‌قدر مشکل داخلی وجود دارد و در داخل صنعت نهفته است که خود سرمایه‌گذاران داخلی هم حاضر به سرمایه‌گذاری نیستند چه برسد به خارجی‌ها.

 به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی تهران؛ شریف نظام‌مافی تصریح‌کرد: سال ۹۵ رو به پایان است و چیزی تا شروع سال ۹۶ باقی نمانده است. برای سال ۹۶ هم باید اولویت‌هایی مطرح شود که با توجه به آنها اقتصاد کشور زودتر به چرخش درآید.

وی افزود: به اعتقاد من اولویتی که بهتر است سال ۹۶ بیش‌تر روی آن کار کرد، برطرف کردن سوبسید‌های فراگیری است که باعث شده‌ اقتصاد کشور غیررقابتی شود. چراکه در نهایت هرچقدر به سمت اقتصادی آزاد برویم و حضور دولت کم‌رنگ‌تر شود، اقتصادی فعال‌تر و پویا‌تر خواهیم داشت. بخش خصوصی پویا‌تر باعث شکوفایی اقتصادی و اشتغال‌زایی بیش‌تر در کشور می‌شود.

نظام‌مافی ادامه‌داد: مشکلی که در این زمینه وجود دارد، این است که شرکت‌های قدردولتی و نیمه دولتی زیادی در کشور فعالیت می‌کنند که به نوعی رقیب بخش خصوصی هستند. این شرکت‌ها اصولاً هم مالیات نمی‌دهند و حتی قوانین صنفی را رعایت نمی‌کنند. مواردی که باعث می‌شود صنعت ضربه بخورد و نتوانیم در عرصه جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم. درحال حاضر به غیر از محصولات پتروشیمی که آنها هم جزیی به نفت و دولت وابسته‌اند، تقریباً بیش‌تر محصولات ایران، کالای رقابتی صادراتی نیستند.

رییس اتاق ایران سوئیس گفت: با این حال آن‌طور که دولت می‌خواهد و در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی کرده‌، قرار است رشد ۸ درصدی در اقتصاد رخ دهد که نیازمند جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.

وی افزود: اما به اعتقاد من در حال حاضر صحبت از جذب سرمایه‌گذاری خارجی زود است. چرا که آن‌قدر مشکل داخلی وجود دارد و در داخل صنعت نهفته است که خود سرمایه‌گذاران داخلی هم حاضر به سرمایه‌گذاری نیستند چه برسد به خارجی‌ها.

 

نظام‌مافی با بیان این‌که از طرفی باید دقت کرد که کشورهای هم تراز ایران از نظر جمعیت، جغرافیا و بازار فروش کم نیستند، گفت: بنابراین چرا باید یک سرمایه‌گذار خارجی وارد کشوری شود که قوانین در آن نامشخص است و دولت قصد دارد با بخش خصوصی رقابت کند. بنابراین در این میان کاری که می‌تواند برای بهبود اوضاع انجام داد این است که روی مشکلات داخلی متمرکز شد و آنها را حل کرد. اگر حتی ۲۰ درصد از مشکلات داخلی حل شود، به اندازه ۸۰ درصد سرمایه‌گذاری خارجی خواهد بود.