معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کنسرسیوم اکتشاف در کشور تشکیل میشود معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکتشافات منطقه گلگهر به این شرکت واگذار میشود و دیر یا زود این مهم عملی میشود. به گزارش ایرنا، جعفرسرقینی در هفتمین نشست شورای مدیران منطقه گلگهر افزود: گلگهر امسال پروژههای مهمی افتتاح کرد؛ ضمن اینکه […]
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت
کنسرسیوم اکتشاف در کشور تشکیل میشود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکتشافات منطقه گلگهر به این شرکت واگذار میشود و دیر یا زود این مهم عملی میشود.
به گزارش ایرنا، جعفرسرقینی در هفتمین نشست شورای مدیران منطقه گلگهر افزود: گلگهر امسال پروژههای مهمی افتتاح کرد؛ ضمن اینکه عمده طرحهای افتتاح شده مربوط به صنایع معدنی است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: اکتشافات کل منطقه گلگهر به این شرکت واگذار خواهد شد و دیر یا زود این مهم عملی میشود. کنسرسیومی هم برای اکتشافات معدنی در کشور ایجاد خواهد شد. به گفته سرقینی شرکت گلگهر یک شرکت تعیینکننده در بورس محسوب میشود.
ایران با تولید ۱۸٫۵ میلیون تن فولاد خام رکورد شکنی میکند
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه امسال با تولید ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام برای نخستین بار رکورد شکنی خواهیم داشت، گفت: این امر توانمندی جمهوری اسلامی ایران در این بخش محسوب میشود و دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی تولید فولاد خام بلندپروازی نیست.
سرقینی، افزود: میزان صادرات فولاد کشور در دوره ۱۰ ماهه امسال به رقم ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه پارسال رشد ۴۶ درصدی داشت.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در بهمن ماه امسال دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام را در افق «ایران ۱۴۰۴» به عنوان یک سیاست اصولی اعلام کرد و آن را برنامه بلندپروازانهای ندانست. جمهوری اسلامی دستیابی به ۳ درصد تولید جهانی فولاد را حق خود میداند، اما در زمان حاضر سهم یک درصدی تولید این فلز را دارد.
دستیابی به صادرات ۵٫۵ میلیون تنی
سرقینی در ادامه گفت: انتظار میرود تا پایان امسال میزان صادرات فولاد ایران به رقم ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد که رقم بیسابقهای است و پارسال نیز صدور بیش از ۴ میلیون تن فولاد در واقع رکورد شکنی در این بخش بود.
پیشنهاد کاهش ۵۰ درصدی تعرفه واردات
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت مشکل کمبود ورق گرم با قطر کمتر از ۳ میلیمتر را با اصلاح تعرفه واردات قابل حل دانست و افزود: اکنون تعرفه ۲۰ درصد عمل میشود، اما پیشنهاد این وزارتخانه کاهش ۵۰ درصدی این رقم است که به ۱۰ درصد برسد.
به گفته سرقینی، این پیشنهاد به دولت ارایه شده، اما تاکنون به تصویب نرسیده است و تحقق آن میتواند رضایت تولیدکنندگان را فراهم کند.
دامپینگ نکردیم؛ به اروپا صادر کردیم
سرقینی پیرامون موضوع دامپینگ (فروش تولیدات کمتر از قیمت تمام شده) اظهار داشت: تولیدکنندگان فولادی کشور از مجموع صادرات ۱۰ ماهه امسال یک میلیون تن آن را به بازارهای اروپا صادر کردند و این امر موجب شد تا رقبا مسأله دامپینگ را مطرح کنند.
وی گفت: موضوع دامپینگ در دهه ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۰ هم مطرح شد و بینتیجه بود و حاصلی نداشت و در این دوره نیز ایران دامپینگ نکرده و رشد صادرات نشانه توانمندی فولادسازان ایرانی است.
گفتنی است که محمدرضانعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی اعلام کرد: بررسیها نشان میدهد در کشور کمبود ورق فولادی وجود دارد و برای تولید ورق نازک با استانداردهای بالا باید سرمایهگذاری صورت گیرد.
به اعتقاد نعمتزاده، ایران میتواند ۲۰ میلیون تن صادرات فولاد داشته باشد، اما این مهم دو درصد بازار تجارت این کالا را در بر خواهد گرفت.
برنامه ۷ طرح فولاد استانی که در دولتهای نهم و دهم به دلیل مشکلات مالی متوقف شده بود، در دولت یازدهم کلید خورد که با تکمیل آنها در دوره ۹۷-۱۳۹۵ در مجموع ۵ میلیون تن به ظرفیت فولاد (زنجیره تولید) افزوده میشود.
فولاد سپیددشت (چهارمحالوبختیاری)، نی ریز (فارس)، شادگان (خوزستان)، قائنات (خراسانجنوبی)، میانه (آذربایجانشرقی)، بافت (کرمان) و سبزوار (خراسانرضوی) ۷ طرح فولاد استانی محسوب میشوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.