ترامپ بازنده اصلی نبرد طولانی در عراق ارتش عراق هفته گذشته کمپینی مهم را برای بازپسگیری قسمت غربی موصل به عنوان بزرگترین مأمن شهری باقی مانده برای این گروه تروریستی داعش، آغاز کرده است اما ناظران بیش از هر چیز نگران روزهای بعد از آزادی موصل هستند. به گزارش مهر، از روزنامه واشنگتن پست، در […]
ترامپ بازنده اصلی نبرد طولانی در عراق
ارتش عراق هفته گذشته کمپینی مهم را برای بازپسگیری قسمت غربی موصل به عنوان بزرگترین مأمن شهری باقی مانده برای این گروه تروریستی داعش، آغاز کرده است اما ناظران بیش از هر چیز نگران روزهای بعد از آزادی موصل هستند.
به گزارش مهر، از روزنامه واشنگتن پست، در این عملیات جنگندهها و نیروهای ویژه آمریکایی حمایت نزدیک و مهمی را ارایه میدهند؛ نبردی که فرماندهان معتقدند ممکن است ماهها به طول بینجامد. با این حال پیروزی در این نبرد تضمین شده نیست و هزینههای بشری آن ممکن است به شدت افزایش پیدا کند؛ هزینههایی که نیروهای عراقی توانستند در بازپسگیری قسمت شرقی موصل آن را به حداقل برسانند.
با این حال بزرگترین چالش پیشرو فراتر از نبرد فعلی است: آیا موصل و سایر مناطق سنینشین عراق پس از بیرون راندن افراطگرایان به ثبات خواهند رسید؟ متأسفانه دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا در هفته اول حضور خود در کاخ سفید به طرز چشمگیری شانس پیروزی در این نبرد را کاهش داد.
افزایش تعداد نیروهای گروه تروریستی داعش با ایجاد تنش میان اکثریت شیعه عراق و اقلیت کردها و سنیها بسیار سادهتر شد. پس از سقوط موصل در سال ۲۰۱۴ دولت باراک اوباما به برکناری نوری المالکی، نخست وزیر عراق که از سوی برخی به نادیده گرفتن اقلیتها متهم میشد، بسیار کمک کرد و با این اقدام توانست به روی کارآمدن حیدرالعبادی به عنوان فردی متعادلتر کمک کند؛ فردی که متعهد شد دولتی جامعتر تشکیل دهد. مقاصد خوب حیدرالعبادی اما همچنان ناکام مانده است. همزمان پیشبرد این عملیات نظامی در موصل بدون همراهی سیاسی صورت میگیرد؛ گامهایی که میتواند به رهبران میانهروی سنی علیه شبهنظامیانی که به دنبال شورشی علیه دولت بغداد هستند، قدرت ببخشد.
گزارش مؤسسه مطالعات جنگ هشدار داده است که عوامل فعلی نشان میدهد که ممکن است پس از داعش شورشهای سنیها در عراق افزایش یابد در حالی که القاعده تلاش خواهد بیشترین بهره را از این مسأله در این کشور ببرد.
براساس این گزارش ائتلاف تحت رهبری آمریکا تنها بر نابودی داعش و نه گروههای شورشی دیگر و یا شرایطی که منجر به رشد این گروهها میشود، تمرکز کرده است.
در حالی که دولت اوباما به دلیل گامهای ناکافی دربرابر چالشهای سیاسی عراق متهم میشد، ترامپ حتی پا را فراتر گذاشت و این مشکل را به کلی نادیده گرفت. پیشنهادات مکرر ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا ممکن است میادین نفتی عراق را تحت کنترل بگیرد تمامی گروههای مختلف سیاسی در منطقه را نگران کرده. بدتر از آن قراردادن نام عراق توسط ترامپ در لیست کشورهایی که ورود مهاجران و پناهجویان از آنها به آمریکا ممنوع اعلام شد، مشکل را بزرگتر کرد. اقدامی که باعث شد رقبای حیدرالعبادی از دولت عراق بخواهند تا نیروهای آمریکایی که تعدادشان به ۵ هزار نفر میرسد از این کشور اخراج شوند.
العبادی به عنوان نخست وزیر عراق موفق شد تا در برابر مصوبه پارلمان در این خصوص مقاومت کند اما عراق همچنان در لیست کشورهای ممنوعه حکم بازنگری شده ترامپ قرار دارد؛ حکمی که کاخ سفید میگوید در حال آماده شدن بوده و روز چهارشنبه به امضا میرسد. با وجود نام عراق در لیست جدید العبادی ممکن است با شورش سیاسی دیگری که ممکن است به سرنگونی و فروپاشی دولتش برسد، مواجه شود.
در صورت خروج نیروهای آمریکایی از نبرد موصل این شبهنظامیان مخالف آمریکا خواهند بود که جایگزین آنها میشوند یا به احتمال زیاد وکلای مدافع عراقی ممکن است درخواست خروج تمامی نیروهای آمریکایی بلافاصله بعد از پایان نبرد موصل را مطرح کنند.
با این اوصاف ممکن است به تداوم مسایل فرقهای در میان گروههای شیعی و سنی کمک کند و درها را برای یک شورش دیگر از سوی القاعده یا سایر گروههای افراطگرا باز کند.
این در حالی است که هفته گذشته جیمزماتیس، وزیر دفاع آمریکا در سفر خود به بغداد احتمال این خطر را رد و عنوان کرد: من تصور میکنم که ما برای مدتی در این جنگ مشارکت داشته باشیم و در کنار یکدیگر بایستیم.
با این حال یک عراقی منطقی ممکن است این سؤال را بپرسد: چرا باید بر روی یک دولت آمریکایی که ورود تمام عراقیها به خاک کشورش را ممنوع کرده، به عنوان یک شریک باارزش حساب شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.