۵۰ پروژه سدسازی ملغی شد وزیر نیرو با تأکید بر اینکه با تغییر اقلیم، استانهای خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان با کاهش شدید بارندگی و افزایش تبخیر روانآبها مواجه هستند، گفت: با توجه به شرایط تغییر اقلیم برنامهریزی برای احداث ۵۰ سد از دستور کار این وزارتخانه خارج شد. به گزارش ایسنا، چیتچیان، ۹ اسفندماه […]
۵۰ پروژه سدسازی ملغی شد
وزیر نیرو با تأکید بر اینکه با تغییر اقلیم، استانهای خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان با کاهش شدید بارندگی و افزایش تبخیر روانآبها مواجه هستند، گفت: با توجه به شرایط تغییر اقلیم برنامهریزی برای احداث ۵۰ سد از دستور کار این وزارتخانه خارج شد.
به گزارش ایسنا، چیتچیان، ۹ اسفندماه در کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم، تغییر اقلیم را به معنای تغییرات بلندمدت در شرایط آب و هوایی توصیف کرد و افزود: پدیده تغییر اقلیم مسألهای است که تمام ابعاد زندگی بشر را تحتتأثیر قرارداده است، ضمن آنکه این پدیده بر مسایل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیز تأثیرگذار است.
وی با تأکید بر اینکه تغییر اقلیم تهدیدی بزرگ برای زیست انسان و نسلهای آینده است، خاطرنشان کرد: برای بروز این پدیده نظریههای مختلفی ارایه شده است و همچنین نظریههایی مبنی بر نحوه مقابله انسان با آن نیز عرضه شده و همه این نظریهها بر این موضوع تأکید دارند که انتشار گازهای گلخانهای از مهمترین دلایل تغییر اقلیم و گرمایش زمین است.
چیتچیان در ادامه به معضلات زیستمحیطی کشور ناشی از تغییرات اقلیم اشاره کرد و ادامه داد: براساس آمارها در حال حاضر، کشور در مقایسه با دو دهه قبل بهطور متوسط با کاهش ۱۰ درصدی میزان بارشها مواجه است، ضمن آنکه حدود ۱٫۵ درجه دمای کشور افزایش یافته است که این امر حدود ۲۵ میلیارد متر مکعب تبخیر منابع آب کشور را به همراه دارد.
وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش این میزان تبخیر آب موجب دور شدن دسترسی ما به منابع آب شده است، اضافه کرد: علاوه بر آن حدود ۲۰ درصد روانآبها و آبهای سطحی از رودخانههای کشور کاهش یافته و حدود ۱۵ درصد تغذیه آبهای زیرزمینی کاهش دارد.
چیتچیان افزایش تعداد دفعات بارانهای غیرمؤثر را از دیگر عوارض تغییر اقلیم در کشور ذکر کرد و گفت: زمانی که بارانهای کمتر از ۵ میلیمتر در کشور داریم، موجب میشود که این منابع به آبهای زیرزمینی و جریان آبهای سطحی ملحق نشود و این میزان بارشهای غیرمؤثر تبخیر میشود.
وزیر نیرو بیشترین کاهش بارندگیها را مربوط به دریای عمان و خلیجفارس دانست و اظهار کرد: در حوزههای آبریز بندرعباس، کارون و کرخه کاهش میزان بارندگی گزارش شده است.
چیتچیان، دلیل این امر را کاهش منابع آب و افزایش جمعیت دانست و اظهار کرد: در حال حاضر ما با پیچیدگی ویژهای در تأمین منابع آب شرب مواجه هستیم؛ چراکه زیانهای ناشی از کاهش بارندگی و افزایش تبخیرها بهطور خاص در کشور وجود دارد و موجب شده زندگی شهروندان در شهرهای خوزستان، فارس و هرمزگان تحت تأثیر تغییرات اقلیم قرار گیرد و علاوه بر آن با خشک شدن تالابها مواجه هستیم.
چیتچیان در این باره توضیح داد: کشاورزی در بسیاری از مناطق کشور دچار مشکل است؛ بهگونهای که در زمانی در شهر جهرم با ۲۰ متر حفر چاه به آب مورد نیاز دسترسی پیدا میکردیم، ولی در سفر اخیر به این استان مشاهده کردیم که عمق حفر چاهها به ۵۰۰ متر رسیده است. علاوه بر آن در برخی از نقاط آبی برای کشاورزی وجود ندارد که نمونه آن استان کرمان است که بسیاری از باغات پسته آن که قابلیت صادرات داشتند، خشک شدهاند.
چیتچیان نیروگاههای تجدیدپذیر با ظرفیت ۷۵۰۰ مگاوات را از جمله راهکارهای کشور برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر دانست و افزود: بر این اساس در سال جاری نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در اراک و در همدان تأسیس شده است، ضمن آنکه نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی نیز در اصفهان در حال تأسیس است.
وی ارتقای بازدهی نیروگاههای حرارتی را از دیگر اقدامات در این زمینه نام برد و اظهار کرد: در گذشته از توربینهایی استفاده میشد که راندمان نیروگاهها ۴۵٫۵ درصد بوده است؛ ولی در حال حاضر استفاده از توربینهای کلاس F را در دستور کار داریم که استفاده از این توربینها موجب افزایش راندمان ۵۸ درصدی در نیروگاههای سیکل ترکیبی خواهد شد.
وزیر نیرو تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی را از دیگر برنامههای وزارت نیرو نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن جمعآوری گازهای فلر، در دستور کار است که این اقدام از سوی وزارت نفت در حال پیگیری است.
چیتچیان در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات وزارت نیرو برای سدسازی اشاره کرد و گفت: با توجه به تغییرات اقلیم کشور برای احداث ۵۰ سد برنامهریزی شده بود که با توجه به شرایط حاکم در کشور احداث این تعداد سد از دستور کار خارج شد؛ چراکه من با اینکه اصلاً سد ساخته نشود و یا در هر نقطه از کشور سدی ساخته شود، مخالفم و اعتقاد دارم که سدسازی باید بر اساس شرایط جدید اقلیمی کشور صورت گیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.