درآمدهای عملیاتی شرکت مخابرات ایران در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۷ درصدی به نسبت دوره مشابه پیشین همراه بود. یکی از تعهدات این شرکت پوشش دسترسی فیبرنوری ۵٫۵ میلیون پورتی است که مخابرات تا پایان آذرماه سالجاری بیش از ۴۳۲ هزار پورت را به متقاضیان واگذار کرده است. به گزارش پیوست، طبق […]
درآمدهای عملیاتی شرکت مخابرات ایران در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۷ درصدی به نسبت دوره مشابه پیشین همراه بود. یکی از تعهدات این شرکت پوشش دسترسی فیبرنوری ۵٫۵ میلیون پورتی است که مخابرات تا پایان آذرماه سالجاری بیش از ۴۳۲ هزار پورت را به متقاضیان واگذار کرده است. به گزارش پیوست، طبق گزارش مالی شرکت مخابرات دوره میانی منتهی به آذرماه ۱۴۰۳ پیگیری درخواست افزایش نرخ تعرفه و بازنگری در مصوبه دستورالعمل نحوه تنظیم صورتحساب ماهانه تلفن ثابت از جمله مواردی است که در دستور کار این شرکت قرار گرفته است. شرکت مخابرات ایران متعهد شده است که پوشش دسترسی فیبرنوری ۵٫۵ میلیون پورت را تا پایان سال ۱۴۰۳ ایجاد کند. همچنین دسترسی فیبرنوری ۱٫۵ میلیون پورتی نیز یکی دیگر از تعهدات مخابرات تا پایان شش ماهه نخست سال ۱۴۰۴ است. طی ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ در راستای دسترسی مبتنی بر فیبرنوری بیش از ۴۲۳ هزار پورت به متقاضیان واگذار شده است.
درآمد و سود کاهشی نیست
طبق گزارش منتشر شده شرکت مخابرات ایران مبلغ سههزار و ۳۶۷ میلیارد و ۷۳۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پرداخت کرده است. همچنین این شرکت از دولت به منظور ارائه خدمات به مشترکین دولتی مبلغ ۷۰۳ میلیارد و ۷۶۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در این دوره مالی میانی دریافت کرده است. درآمدهای عملیاتی مخابرات ایران تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ مبلغ ۹ هزار و ۳۵۶ میلیارد و ۷۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برآورد شده است. درآمدهای این شرکت به نسبت دوره مالی مشابه پیشین مشمول ۱۷ درصد افزایش است. درآمد شرکت مخابرات ایران در دوره مالی منتهی به آذرماه ۱۴۰۳ به نسبت دوره مشابه پیشین ۱۷ درصد رشد داشته است مخابرات ایران برای دستیابی به درآمد مذکور ۱۲ هزار و ۱۶۲ میلیارد و ۷۵۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه کرده است. بیشترین هزینه هم مربوط به تأمین پهنای دیتا به مبلغ یکهزار و ۱۵۶ میلیارد و ۱۰۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است. مخابرات ایران برای تأمین این بخش نسبت به دوره مشابه گذشته تقریباً دوبرابر بیشتر هزینه کرده است. رشد هزینههای رگولاتوری به دلیل رشد درآمدهای عملیاتی از عوامل مؤثر بر افزایش هزینههای جاری عنوان شده است. این شرکت تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ نزدیک به ۱۴ میلیارد تومان سود خالص کسب کرده است که نسبت به دوره منتهی به آذرماه ۱۴۰۲ رشد داشته و به عبارتی زیانده نیست.
از تلفن ثابت تا اینترنتاشیاء
طبق این گزارش تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ تعداد مشترکین تلفن ثابت حدود ۲۸ میلیون مشترک، ADSL بیش از چهارمیلیون، VDSL با ۲۰۵ هزار و FTTH بیش از چهارهزار مشترک فعال برآورد شده است. نزدیک به ۱۲۱ هزار دیتای تجاری نیز تا بدین تاریخ ثبت شده است. توسعه کُر شبکه انتقال چند منطقه مخابراتی، توسعه کُر شبکه انتقال و ایجاد مسیرهای پروتکشت در ۱۷ منطقه و همچنین توسعه و راهاندازی پورت اینترنت بر بستر فیبرنوری از جمله اقدامات به انجام رسیده از سمت مخابرات ایران تا پایان دوره مالی منتهی به آذرماه ۱۴۰۳ است. در این گزارش آمده است که مخابرات بیش از پیش توجه خود را متوجه توسعه کسبوکارها کرده است. به همین منظور علاوهبر ارائه سرویسهای پایه توسعه خدمات دیجیتال از جمله سرویس نظارت تصویری و ورود به حوزه اینترنتاشیاء با برند «IOTEL» را در دستور کار خود قرار داده است. طبق گزارش شرکت مخابرات ایران یکی از مهمترین اهداف راهبردی این شرکت حرکت به سمت استفاده از تکنولوژیهای جدید و همگرا عنوان شده است. از همین رو مخابرات بازارهای خدمات سرمایه که در حوزه ICT در حال پیشرفت هستند را شناسایی میکند و در سه حوزه کسبوکاری B2C، B2O و B2B خواستار فعالیت است. با اهتمام به امر تأمین تجهیزات و لحاظ تحریمها که محدودیتهای گستردهای را به وجود آورده است در این گزارش آمده که شرکت مخابرات مصمم است تا تجهیزات مورد نیاز را از تولیدکنندگان داخلی تأمین کند. حمایت از تولید داخل و جلوگیری بیش از پیش از خرج ارز دیگر پیامدهای این اقدم است که به آنها در این گزارش اشاره شده است.
درآمدها به تورم میرسد؟
مصوبه دستورالعمل نحوه تنظیم صورتحساب ماهانه تلفن ثابت به شماره ۴۶۶ در تاریخ ۱۰/۳/۱۴۰۰ پیشنویس شد. هزینه اتصال مشترک، هزینه نگهداشت ماهیانه تلفن ثابت و هزینه مکالمه سه محور اصلی خدمات این مصوبه است. این مصوبه که توسط شورا تهیه شده است با هدف بررسی و اعلام نظر به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال شده است. با توجه به اهمیت و حساسیت این موضوع، پیگیری آن همچنان در دستور کار این شرکت قرار دارد. پیگیری موضوع لزوم بهروزرسانی تعرفه برخی از خدمات مخابرات از وزارت ارتباطات یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این گزارش است. تأثیرگذاری مستقیم افزایش حداقل حقوق پایه و دستمزد کارکنان در سال آینده بر هزینه تمام شده این شرکت موردی است که برای پیگیری این موضوع مدنظر قرار گرفته است.
در پی اظهارات مدیرعامل شرکت مخابرات ایران مبنی بر هزینه ۸۵ درصدی این شرکت برای نیروی انسانی در سال ۱۴۰۱ که عددی غیرمنطقی و غیرقابل جبران دانسته شده است، رئیس کانون هماهنگی فاوا هم این هزینه بالا را عاملی دانسته که شرکت مخابرات ایران را با ضرر و زیان مواجه کرده است؛ چراکه بخش زیادی […]
دیدگاه بسته شده است.