مصوبات شورای گفت‌وگو و کمیته ماده ۷۶ دائمی شد

قانون احکام دائمی برنامه به روایت معاون امور مجلس اتاق ایران مصوبات شورای گفت‌وگو و کمیته ماده ۷۶ دائمی شد معاون امور مجلس اتاق ایران اعلام ‌کرد: قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مشتمل بر ۷۳ ماده و ۱۰۰ تبصره به تصویب مجلس رسید و با تأیید شورای نگهبان ابلاغ شد. این قانون مشتمل بر […]

قانون احکام دائمی برنامه به روایت معاون امور مجلس اتاق ایران

مصوبات شورای گفت‌وگو و کمیته ماده ۷۶ دائمی شد

معاون امور مجلس اتاق ایران اعلام ‌کرد: قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مشتمل بر ۷۳ ماده و ۱۰۰ تبصره به تصویب مجلس رسید و با تأیید شورای نگهبان ابلاغ شد. این قانون مشتمل بر احکامی از برنامه‌های توسعه کشور بوده که قابلیت دائمی شدن را داشته و حاوی مواد و نکات مهمی برای بخش خصوصی است.

محمدرضارمضانی، معاون پارلمانی اتاق ایران در مورد جزییات این قانون به پایگاه خبری اتاق ایران گفت: در ماده ۱۲ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور به تشکیل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و تعاونی به ریاست وزیر اقتصاد و دارایی و دبیری رییس اتاق ایران و همین‌طور تشکیل کمیته منبعث از ماده ۷۶ قانون برنامه پنجم تأکید شده است. از نکات مهم در این ماده اضافه شدن رییس اتاق اصناف، رییس شورای عالی استان‌ها و شهردار یکی از کلان‌شهر‌ها به انتخاب خود آنها به ترکیب اعضا است.

وی با تأکید بر این نکته که در گذشته مصوبات قبلی شورای گفت‌وگو از پشتوانه اجرایی برخوردار نبودند، تصریح‌ کرد: در تبصره ۴ ماده ۱۲ قانون مذکور این مشکل مرتفع شد و براساس آن مصوبات شورا باید ظرف ۳۰ روز در دستور کار هیأت دولت قرار گیرد. در بند «ب» ماده ۱۲ نیز کمیته ماده ۷۶ قانون برنامه پنجم توسعه تنفیذ شد و در این مورد نیز باید مصوبات کمیته، ظرف ۳۰روز در دستور کار هیأت وزیران قرار گیرد.

رمضانی در ادامه به مسأله پرداخت یک در هزار فروش کالا و خدمات از سوی بنگاه‌های اقتصادی به‌حساب اتاق بازرگانی و تعاون اشاره و از حل شدن چالش‌های ناشی از آن براساس قانون اخیر خبر داد و افزود: براساس ماده ۷۷ قانون برنامه پنجم می‌بایست یک در هزار فروش کالا و خدمات بنگاه‌ها به‌حساب اتاق بازرگانی و تعاون واریز می‌شد که افزایش هزینه و کاهش سود بنگاه‌های تولیدی را در پی داشت. البته علی‌رغم این‌که هیأت رییسه اتاق ایران از همان ابتدای کار، پرداخت در حدود یک‌سوم یک در هزار مصوب را خواستار شد ولی مشکلاتی برای واحد‌ها در پی داشت؛ بدین ترتیب در ماده ۱۳ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب شد به‌ جای یک در هزار فروش، چهار در هزار سود پس از کسر مالیات از واحدهایی که درخواست کارت بازرگانی دارند، توسط اتاق‌ها دریافت شود.

براساس اظهارات معاون امور مجلس اتاق ایران در ماده ۱۶ قانون جدید نیز اساسنامه صندوق توسعه ملی دائمی شده است و اتاق‌های تعاون و ایران به‌عنوان ناظر در هیأت امناء انتخاب شدند و طبق این ماده، منابع این صندوق تنها برای تأمین منابع ارزی بخش غیردولتی صرف خواهد شد و استفاده دولت از آن منابع به هر شکل ممنوع است.

 

وی تصریح ‌کرد: از جمله موارد مهم دیگر این قانون می‌توان به تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، تشکیل شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها و تشکیل شورای آمایش سرزمین، تهیه و اجرای سند نظام فنی اجرایی کشور، ایجاد صندوق توسعه حمل‌ونقل و ایجاد سازمان توسعه سواحل مکران و معافیت سود تفاوت نرخ تسعیر ارز حاصل از صادرات از هرگونه مالیات اشاره کرد.