به دنبال اهمیت حل مشکل ناترازی انرژی در کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنار دو وزارتخانه نیرو و نفت اقداماتی را در دستور کار قرار داده است بهطوریکه وزیر ارتباطات اعلام کرد پلتفرمی تحت عنوان بازارگاه انرژی و سیستم مدیریت انرژی موسوم به ایاناس در این راستا طراحی شده است. به گزارش ایرنا، […]
به دنبال اهمیت حل مشکل ناترازی انرژی در کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنار دو وزارتخانه نیرو و نفت اقداماتی را در دستور کار قرار داده است بهطوریکه وزیر ارتباطات اعلام کرد پلتفرمی تحت عنوان بازارگاه انرژی و سیستم مدیریت انرژی موسوم به ایاناس در این راستا طراحی شده است. به گزارش ایرنا، ناترازی انرژی در ایران پیشینه طولانی دارد و کشور طی سالها با آن روبهرو بوده و در این راستا از مردم درخواست شده برای بهبود شرایط در مصرف برق و گاز صرفهجویی کنند. بررسیها حاکی از آن است که در بسیاری از کشورها، اختلاف تولید و مصرف گاز تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد بوده این درحالی است که در ایران مصرف بیرویه و بدون الگوی مشخص فشار مضاعفی به تولید وارد کرده است. برخی معتقدند یکی از دلایل ناترازی، نبود الگوهای مناسب در مصرف انرژی بوده بهطور مثال در بخش ساختوساز و مسکن، استفاده از فناوریهای بهینهسازی انرژی نادیده گرفته شده است. با این حال دولت چهاردهم با آغاز کارش یکی از مهمترین اولویتهای خود را برطرف کردن ناترازیهای انرژی قرار داده است زیرا ادامه روند موجود میتواند در همه بخشها از جمله ارتباطات تأثیراتی به همراه داشته باشد، در این راستا وزارت ارتباطات در مباحث مربوط به ناترازیها در کنار وزارتخانههای نفت و نیرو بهعنوان یکی از محورهای اصلی فعالیت میکند. هوشمندسازی از جمله راهکارهایی است که اخیراً توسط این وزارتخانه بر روی آن تأکید شده چون در یک سیستم هوشمند تمامی اطلاعات ورودی و خروجی دستگاههای برقی و الکترونیکی ضبط میشوند و شهروندان میتوانند این اطلاعات را تحلیل و با استفاده از آنها ۱۰ تا ۳۰ درصد در مصرف انرژی خانه خود صرفهجویی کنند؛ مزیتی که با قرار گرفتنمان در عصر گرمایش جهانی میتواند یک راهحل پایدار باشد. بنابراین تشکیل زیستبوم هوشمندسازی انرژی بهعنوان یکی از راهکارهای علمی و فناورانه برای خروج از شرایط کنونی در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته و این برنامه را به صورت جدی دنبال میکند.
مهمترین برنامه وزارت ارتباطات برای حل مشکل ناترازی انرژی
در این باره، سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معتقد است بحث توسعه فناوری و ارتباطات در کشور نیز به انرژی نیاز دارد اگر مدیریت مصرف انرژی انجام نشود، توسعه در بخش ارتباطی با مشکل روبهرو خواهد شد. لازم است وزارت ارتباطات پل ارتباطی بین حوزههای مختلف قرار بگیرد و در مصرف انرژی نقش خود را ایفا کند.
وزارت ارتباطات برای حل ناترازی انرژی دست به کار شد
وی درباره برنامهها و اقدامات وزارت ارتباطات دراین زمینه، توضیح داد: باید برای شخصیتهای حقیقی و حقوقی پروفایلهای انرژی مشخص کرد تا آنان بدانند سهمشان از حاملهای انرژی چه قدر بوده است و چه میزان مصرف انرژی داشتهاند. همچنین پلتفرمی تحت عنوان بازارگاه انرژی طراحی کردهایم و این برنامه در شورای سران قوا نیز مطرح شده است. به گفته او، سیستم مدیریت انرژی موسوم به ایاناس هم طراحی شده است و از سوی دیگر زیرساخت اعتبار دیجیتال انرژی امکان ارائه مازاد حاملهای انرژی شهروندان را نشان خواهد داد و پلتفرمهای مرتبط با مدیریت مصرف و ارائه انرژی نیز از دیگر خدمات وزارت ارتباطات خواهد بود. هاشمی؛ معتقد است تجربه جهانی میگوید که تا ۲۵ درصد میتوانیم صرفهجویی داشته باشیم و در حوزههای مختلف، موضوع هوشمندسازی تا ۲۵ درصد صرفهجویی ایجاد و ظرفیتهای جدیدی خلق میکند.
ناترازی انرژی چه زمانی برطرف میشود؟
مسئلهای که اکنون کارشناسان هم به آن اشاره میکنند و یکی از مهمترین راهحلها برای رفع ناترازی و مشکلات انرژی را استفاده از ظرفیتهای دیجیتالی در بحث هوشمندسازی میدانند و تأکید میکنند تنها با مدیریت هوشمندانه مصرفه انرژی است که میتوان با این چالش مقابله کرد. بر این اساس و با توجه به اهمیت این موضوع و تلاش همه دستگاهها برای کمک به حل شرایط موجود عباس علیآبادی؛ وزیر نیرو، وعده داده است ناترازی برق تا سال ۱۴۰۵ حل میشود و در صورت اجرای موفق ۱۴ مگاپروژه در حوزه برق انتظار میرود در زمستان سال آینده شرایط نرمالی در تأمین برق ایجاد شود و ضمن ایجاد شرایط بهتر در تأمین برق سال آینده، همچنین شاهد رفع ناترازی در تابستان ۱۴۰۵ باشیم. البته همکاری مردم و نهادهای دولتی برای تحقق این اهداف لازم است تا وضعیت تأمین برق کشور روزبهروز بهبود یابد.
دیدگاه بسته شده است.