بررسی افزایش قمار در جوانان؛ سرابی به نام فروش آرزوها!

علی غلام‌فراهانی- پول خود را از کارت بانکی‌‌اش برمی‌دارد تا عضو یکی از سایت‌های شرط‌بندی شود، به امید آنکه بتواند زندگی خود را متحول کند. اما این تازه آغاز ماجرای بی‌پولی است! حتماً تاکنون تبلیغات بسیاری از سایت‌های شرط‌بندی را در فضای مجازی دیده‌اید، سایت‌هایی که با نشان دادن فضاهای جذاب و لاکچری سعی دارند […]

علی غلام‌فراهانی- پول خود را از کارت بانکی‌‌اش برمی‌دارد تا عضو یکی از سایت‌های شرط‌بندی شود، به امید آنکه بتواند زندگی خود را متحول کند. اما این تازه آغاز ماجرای بی‌پولی است! حتماً تاکنون تبلیغات بسیاری از سایت‌های شرط‌بندی را در فضای مجازی دیده‌اید، سایت‌هایی که با نشان دادن فضاهای جذاب و لاکچری سعی دارند به بیننده خود این‌گونه القا کنند که با حضور در آن می‌توانند صاحب آرزوهای خود شوند! آرزوهایی که یک عمر و با سختی فراوان به دست نیامده‌اند و حالا قرار است تا این سایت‌ها آن را برآورده کنند! سراب آرزو‌ها از همین جا‌ها شروع می‌شود. قمار کلاً داستان مذبوحی در دنیاست اما قرن‌هاست که این عمل رایج است. کافی است کتاب تاریخ را ورق بزنی تا ببینی همواره بشر نادان به دنبال به دست آوردن مال از قمار است؛ از قمار در تالارهای مشهور جهان گرفته که مبارزه انسان با حیوانات وحشی بود گرفته تا حتی گود زورخانه‌ها! امروز اما با ظهور تکنولوژی دیگر نیازی به حضور فیزیکی نیست و به‌راحتی و با یک کلیک شما هم جزء قماربازان خواهید بود! قماربازانی که بیش از سود، ضررهای هنگفت می‌کنند. در واقع قمار یکی از انواع بازی‌های مخرب و خانمان‌سوز است که متأسفانه با عنوان فریبنده ورزش فکری، بر مفاسد آن سرپوش گذاشته می‌شود. حال سؤال این است که چرا با وجود این امر همچنان بشر از قمار کردن دست بر نمی‌دارد؟ مشکلات قمار ممکن است برای هر کسی از هر طبقه‌ای از جامعه و در هر برهه‌ای از زندگی اتفاق بیفتد. قمار برای شما از یک انحراف سرگرم‌کننده و بی‌ضرر به یک وسواس ناسالم با عواقب جدی تبدیل می‌شود. قمار چه روی ورزش باشد، کارت اسکرچ، رولت، پوکر یا اسلات، در کازینو، در پیست یا آنلاین باشد، قمار می‌تواند روابط شما را تیره کند، در کار شما اختلال ایجاد کند و منجر به فاجعه مالی شود. حتی ممکن است کارهایی انجام دهید که هرگز فکرش را هم نمی‌کردید، مانند بدهی‌های کلان یا حتی سرقت پول برای قمار کردن. اعتیاد به قمار، همچنین به‌عنوان قمار بیمارگونه، قمار اجباری یا اختلال قمار شناخته می‌شود. در واقع قمار یک اختلال کنترل تکانه است. اگر شما یک قمارباز اجباری هستید، نمی‌توانید انگیزه قمار را کنترل کنید، حتی اگر عواقب منفی برای شما یا عزیزانتان داشته باشد. شما قمار می‌کنید، چه برنده و چه بازنده، شکست خورده یا سرخ‌شده، و بدون در نظر گرفتن عواقب آن به قمار ادامه می‌دهید، حتی وقتی می‌دانید که شانس با شماست یا نمی‌توانید از پس باخت برآیید.

افزایش قمار در جوانان

متأسفانه در جامعه ما این روز‌‌ها با توجه به وضعیت اقتصادی نابسامان و بیکاری جوانان، تبلیغات پوچ و واهی در بستر فضای مجازی برای یک شبه پولدار شدن از طریق شرط‌بندی و قماربازی به‌شدت دیده می‌شود که این مسئله قطعاً زنگ خطر جدی را برای جامعه ما به صدا در می‌آورد. سایت‌های شرط‌بندی آنلاین این روز‌‌ها در واقع محلی شده است برای قمار و به دست آوردن پول‌های بدون تلاش و زحمت که از طریق بازی‌های ورزشی، بازی با ورق مثل: پوکر، بیست‌ویک، حکم و… جوانان را فریب می‌دهند و از این طریق آن‌‌ها را قربانی خود می‌کنند. در همین رابطه، رئیس پیشین مرکز اورژانس اجتماعی کشور و روانشناس بالینی، به ایلنا، چنین می‌گوید: رغبت جوانان به مشاغل کاذب و غیررسمی از واقعیت‌های جامعه نشأت می‌گیرد، آن‌ها آدم‌های دور و بَرشان را می‌بینند که دارند کار می‌کنند، اما چیزی به دست نمی‌آورند و در عین حال افرادی را می‌بینند که با تلاش خیلی کم و حتی با یک تلفن میلیون‌‌ها تومان پول جابه‌جا می‌کنند و فکر می‌کنند که از این تلاش روزمره چیزی عایدشان نمی‌شود. از بُعد جامعه‌شناختی و روان‌شناختی، یکی از این مشکلات، تنبلی و رخوت در جوانان است و اینکه کمتر به دنبال کارهایی می‌روند که پرزحمت باشند. بلکه دوست دارند یک گنجی پیدا کنند یا پولی از آسمان بر سرشان ببارد و پولدار شوند. به همین دلیل، بسیار به دنبال رمزارز‌ها و کارهایی هستند که در آن‌‌ها پول زیاد و ریسک بالایی وجود دارد.