– شاید این که روزی قیمت سیب زمینی به قیمت میوه ها وارداتی برسد، باورکردنی نبود اما این روزها می توانید تا سیب زمینی را به جای موز جلوی مهمان بگذارید! قیمت سیب زمینی طی چند روز گذشته از مرز ۶۰ هزار تومان نیز گذشت! سال های قبل نیز این اتفاق در مقطعی برای گوجه […]
– شاید این که روزی قیمت سیب زمینی به قیمت میوه ها وارداتی برسد، باورکردنی نبود اما این روزها می توانید تا سیب زمینی را به جای موز جلوی مهمان بگذارید! قیمت سیب زمینی طی چند روز گذشته از مرز ۶۰ هزار تومان نیز گذشت! سال های قبل نیز این اتفاق در مقطعی برای گوجه فرنگی افتاد! حال سوال این است که محصولی همچون سیب زمینی چگونه هم قیمت میوه های لوکس شده است؟ برای پاسخ به این سوال باید چند فاکتور را کنار هم قرار دهیم که اولین آن افزایش قیمت ارز است. قیمت ارز در حال حاضر از مرز ۸۴ هزار تومان نیز گذشته است و این رقم باعث شده تا بسیاری از دلالان، صادرات بیش از حد سیب زمینی را در دستور کار خود قرار دهند. در واقع صادرات بیش از اندازه سیب زمینی یکی از اصلی ترین دلایل افزایش قیمت این محصول است. از سوی دیگر سوء مدیریت هم مزید بر علت شده است. خوب به این جملات دقت کنید: نگران نباشید؛ وارد می کنیم! این ها صحبت های قزلچه، وزیر جهاد کشاورزی است که واردات را بهترین راهکار می داند. حال آن که انگار نه انگار که همین چند ماه پیش، کشورمان یکی از صادرکنندگان عمده این محصول به کشورهای مختلف بود. به گونه ای که آمارهای رسمی گمرک کشورمان نشان میدهد که تنها در سهماهه پاییز، ۵۲ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۲۵۶ دلار از محل صادرات سیبزمینی نصیب صادرکنندگان شده است؛ یعنی بیش از نیمی از کل ارزآوری این محصول در همین مدت ثبت شده است. حسین اصغری مدیرکل سبزیها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی نیز از عرضه سیب زمینی ذخیره شده توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران خبر داده و گفته: برآوردها نشان دهنده حدود ۱.۲ میلیون تن سیب زمینی موجود در انبارها است. با توجه به کمبود عرضه سیب زمینی از انبارها و سردخانهها به دلایل مختلف، مقرر شده سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از محل ذخایر خود نسبت به تامین و عرضه این محصول به میادین میوه و تره بار شهرداری اقدام کند.
جهاد سیب زمینی!
اما جالب ترین واکنش را مشاور وزیر کشاورزی داشت. به گزارش انتخاب، سید سجاد حسینی، مشاور وزیر و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی از جهاد سیب زمینی در دولت خبر داد و نوشت: همکاران ما در وزارت جهاد کشاورزی در تلاش هستند ثبات در بازار سیب زمینی ایجاد شود، میادین میوه و ترهبار لحظهای در حال رصد است، با جهادی که شکل گرفته است به زودی بازار سیب زمینی متعادل میشود. این سیاستها، یادآور همان «قرارگاه مرغ» در دولت دوازدهم است که با هدف کنترل بازار تشکیل شد، اما در نهایت، نتیجهای جز افزایش قیمتها نداشت. حالا، گرانی سیبزمینی و دیگر صیفیجات، مردم را به ستوه آورده و در همین حال مهاجرانی سخنگوی دولت در واکنش به این بحران گفته است که «قیمتها در حال کنترل است و گاهی افراد بیشتر از نیاز خرید میکنند، البته این موضوع هم به این برمی گردد که افراد احساس میکنند نتوانند در آینده خرید داشته باشند.»
دیدگاه بسته شده است.