رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

تشکیل چهار کمیته برای مبارزه جدی با قاچاق سوخت

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: چهار کمیته برای مبارزه جدی با قاچاق سوخت تشکیل شده است. به گزارش مناقصه مزایده، علیرضا رشیدیان در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک در باره مدیریت هوشمند زنجیره تامین سوخت کشور افزود: این کمیته ها شامل کمیته اطلاعاتی با همکاری وزارت اطلاعات، کمیته عملیات با کمک […]

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: چهار کمیته برای مبارزه جدی با قاچاق سوخت تشکیل شده است. به گزارش مناقصه مزایده، علیرضا رشیدیان در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک در باره مدیریت هوشمند زنجیره تامین سوخت کشور افزود: این کمیته ها شامل کمیته اطلاعاتی با همکاری وزارت اطلاعات، کمیته عملیات با کمک فراجا، کمیته قضائی برای پیگیری های قضائی و کنمیته هماهنگی و اطلاع رسانی هستند که امید است با این اقدام ها به زودی شاهد تحول خوبی در زمینه کنترل و پایش فرآورده های نفتی باشیم. وی با بیان اینکه پدیده قاچاق سوخت سال ها است که در مرزهای کشور در حال وقوع است، ادامه داد: تفاوت قیمت فرآورده ها در داخل و خارج از مرزها عامل تشدید قاچاق در سال های اخیر شده است. رئیس ستاد مبارزه با قاچاق سوخت ادامه داد: برای جلوگیری از قاچاق سوخت تاکنون  ۲۱ سامانه اصلی و ۲۰۰ زیرسامانه برای سهولت و دقت در تولید، توزیع و مصرف ایجاد شده است و یا درحال تکمیل شدن هستند. رشیدیان به نیروگاه ها به عنوان یکی از عمده ترین مصرف کنندگان سوخت اشاره کرد و تلاش شده با راه اندازی سامانه ای سوخت مورد نیاز نیروگاه ها براساس راندمان آنها تحویل شود تا از تحویل سوخت مازاد جلوگیری شود. نماینده ویژه رئیس جمهوری ادامه داد: براین اساس مقرر شده شبکه توزیع به گونه ای طراحی شود که سوخت مورد نیاز متقاضی به وی تحویل شود و بیشتر از آن نیاز داده نشود. رشیدیان بر ضرورت برخورد جدی باقاچاق سوخت تاکید کرد و گفت: با ساماندهی سبکه توزیع سوخت و کنترل آن می توان جلوی هدر رفت را گرفت.

سرمایه گذاری ۳۹۲ میلیون دلاری برای مقابله با قاچاق سوخت

محمد مشکین فام مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان نفت ایران در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: سرمایه گذاری برای این طرح ۳۹۲ میلیون دلار است که پیش بینی می شود سال آینده بخشی از آن اجرا شود. وی با بیان اینکه سه شرکت ایرانسل، مپنا و شرکت طراحی و ساختمان نفت مجری طرح خواهند بود، افزود: قرارداد این طرح از نوع پیمانکاری بوده و قرار است ۴ هزار کیلومتر فیبر نوری ایجاد شود. این مدیر صنعت نفت اظهار داشت: بر اساس تکالیف قانونی که در برنامه هفتم پیشرفت مصوب شده است حدود سه ماه در این طرح به‌طور شبانه‌روزی کار کردیم و در این مدت، تمام سیستم موجود شناسایی و تجهیزات مورد نیاز این پروژه وصل شده است و این سیستم به‌طور کامل به سیستم پایش آنلاین مجهز می‌شود. مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه داد: طرح پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی کل زنجیره تولید و توزیع فرآورده را پوشش می‌دهد. وی گفت: نصب سیستم‌های میترینگ در ورودی و خروجی شبکه خطوط لوله، تکمیل شبکه فیبرنوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به طول ۴ هزار و ۲۰۹ کیلومتر، نصب تجهیزات لازم برای سامانه حفاظت پیرامونی نشت‌یاب خطوط، نصب سامانه‌های میترینگ در محل تحویل به مصرف‌کننده عمده مانند نیروگاه‌ها، تجهیز ناوگان‌های جاده‌پیما به سیستم‌های ردیاب از جمله اقدام‌هایی است که طی این قرارداد انجام می‌شود.

رشد ۶۰ درصدی کشفیات قاچاق سوخت در ۱۰ ماه اخیر

سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا نیز در این آیین با بیان اینکه پلیس با تمام توان برای مبارزه بی امان با قاچاق سوخت پای کار آمده است، اظهار داشت: برای موفقیت بیشتر نیاز است پلیس به تجهیزات و فناوری های جدید مجهز شو زیرا نمی‌توان با روش های قدیمی و سنتی با قاچاق مبارزه کرد. رحیمی  افزود : در ۱۰ ماه اخیر با رشد ۶۰ درصدی، ۲۳۴ میلیون لیتر سوخت به ارزش ۸ هزار میلیارد تومان از قاچاقچیان کشف و ضبط شد که باز هم در مقابل میزان قاچاق سوخت، رقم پایینی است‌. رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا ادامه داد : بیش از ۲۷ هزار نفر مرتبط با قاچاق سوخت دستگیر شده اند و توقیف خودروهایی که در بحث قاچاق فعال بودند، از مرز ۲۵ هزار خودرو گذشته است. رئیس پلیس امنیت اقتصادی از راه اندازی قرارگاه ویژه برای مبارزه با قاچاق سوخت خبر داد و گفت: این قرارگاه هم در مرکز و هم در کل کشور با نگاه ویژه به قاچاق سوخت فعالیت می کند. سردار رحیمی ادامه داد: از زمان تشکیل این قرارگاه تا روز گذشته ۳۹ میلیون لیتر فرآورده نفتی کشف شده است که در چهار مورد آن در فاصله نه چندان دوراز پالایشگاه لوله گذاری شده بوده و قاچاق صورت می گرفته است.