عقبگرد ۱۲۷ واحدی شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی هفته معاملهگران بورس تهران نظارهگر بازاری کمحجم بودند که غلبه عرضه بر تقاضای سهام در گروه خودروییها در کنار تکاپو برای نقد کردن بازدهیها از ویژگیهای آن بود. بازاری که دیروز حتی در تکسهمها نیز علاقه به فروش وجود داشت. به گزارش فارس، شاخص کل […]
عقبگرد ۱۲۷ واحدی شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی هفته
معاملهگران بورس تهران نظارهگر بازاری کمحجم بودند که غلبه عرضه بر تقاضای سهام در گروه خودروییها در کنار تکاپو برای نقد کردن بازدهیها از ویژگیهای آن بود. بازاری که دیروز حتی در تکسهمها نیز علاقه به فروش وجود داشت.
به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان دیروز با کاهش ۱۲۶ واحدی روی رقم ۷۷ هزار و ۴۷۵ واحد متوقف شد.
شاخص کل هموزن اما بدون تغییر چندانی روی عدد ۱۵ هزار و ۷۹۱ واحد در جا زد. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش ۶۵ واحدی عدد ۸۴ هزار و ۹۶۲ واحد را تجربه کرد.
شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش ۴۴ واحدی به عدد ۵۵ هزار و ۲۹ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش ۵۲۲ واحدی به عدد ۱۶۴ هزار و ۶۸۳ واحد دست یافت.
همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) بدون تغییر چندانی روی عدد ۸۷۰ واحد ایستاد.
براساس این گزارش دیروز معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت ملی صنایع مس ایران با ۵۹ واحد، هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس با ۴۷ واحد و تاپیکو با ۳۱ واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر محاسبه شاخص کل به نام خود ثبت کردند.
در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت صندوق بازنشستگی کشوری با ۱۸ واحد، بانک انصار با ۱۷ و سرمایهگذاری ملی ایران با ۱۴ واحد کاهش، بالاترین تأثیر مثبت را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.
ارزش کل معاملات این روز بورس تهران به بیش از ۲۲۱ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دستبهدست شدن ۹۳۲ میلیون و ۴۴۸ هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۵۱ هزار و ۷۵۶ نوبت دادوستد بود.
طی معاملات این روز نماد معاملاتی شرکتهای پتروشیمی فناوران، صنایع ریختهگری ایران، مهندسی نصیر ماشین، نفت سپاهان، لعاب ایران، صنایع سرماآفرین ایران، کارخانههای پلاسکو کار سایپا، سیمان هگمتان، فنرسازی خاوران، لبنیات پاک، ملی صنایع مس ایران، تراکتورسازی ایران، تأمین ماسه ریختهگری، شیر پاستوریزه پگاه فارس، تولید مواد اولیه دارویی البرز بالک و حق تقدم خرید سهام آن، قاسم ایران، کیبیسی، از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری توسعه گهران امید، بانک مهر اقتصاد، اوراق گواهی سپرده عام بانک رفاه کارگران، متوقف شدند.
همچنین نماد معاملاتی بورس کالا پس از انتقال به تابلوی پایه الف بازار پایه و همچنین معاملات ثانویه صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان نگین شهرری، بازگشایی شد.
در بازار ۲ بورس تهران نیز که به معاملات درونگروهی سهامداران عمده اختصاص دارد، ۱۳۰ میلیون سهم بیمه ملت به دنبال معاملات درونگروهی روز گذشته از کد سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری به ارزش بیش از ۲۶ میلیارد تومان به کدهای درونگروهی منتقل شد.
صندوق بازنشستگی کشوری بلوک ۱۲ درصدی بیمه ملت را به قیمت پایه هر سهم ۲۰۲ تومان در حدود یک ماه پیش از بیمه ایران در حالی خریداری کرد که قیمت هر سهم این شرکت بیمهای در تابلوی معاملات هماکنون در محدوده ۱۹۵ تومان در جا میزند.
در این زمینه معاملات کد به کد و درونگروهی صندوق بازنشستگی کشوری در آخرین روزهای باقیمانده سال با توجه به لزوم تسویه مطالبات و عیدی مستمریبگیران در شبهای عید، با قیمت خرید بلوک این سهم قابلتأمل است.
در گسترش نفت و گاز پارسیان نیز ۱۱۰ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۹ میلیارد تومان با کدهای درونگروهی سهامداران عمده منتقل شد.
در آذرآب اما کمتر از ۷۰ میلیون سهم به ارزش بیش از ۲۲ میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم منتقل شد.
همچنین ۳۵ میلیون سهم سرمایهگذاری سایپا به ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان میان سهامداران عمده منتقل شد. اندکی بیش از ۱۹ میلیون سهم فولاد آلیاژی ایران نیز به ارزش کمتر از ۴ میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کدبهکد شد.
معدنی و صنعتی گل گهر اما در این روز با معامله درونگروهی ۱۰ میلیون سهمی به ارزش بیش از دو میلیارد تومان روبهرو بود.
همچنین بیش از ۷ میلیون سهم بانک سینا به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عمده انتقال یافت.
بورس تهران دیروز در حالی نظارهگر غلبه عرضه بر تقاضای سهام در گروههای خودرویی بود که همچنان شرکتهای کوچک و برخوردار از سهام شناوری پایین که اغلب در بازار دوم بورس و فرابورس حضور دارند، با تکاپوی معاملهگران محتاط روبهرو بود.
در این بین تکسهمهای گروه غذایی، سیمانی و برخی از فولادیها اگرچه با افزایش تقاضای نوسانگیران همراه بودند، اما تکاپوی برخی از هلدینگها و شرکتهای وابسته به صندوقهای بازنشستگی برای فروش تکلیفی سهام بهمنظور تسویه مطالبات و عیدی مشمولان صندوقهای بازنشستگی در شبهای عید، امروز در پایان یک هفته کاری برای شناسایی بازدهی در گروههای کوچک بازار، شاهد غلبه عرضه بر تقاضا بود، هرچند که به نظر میرسد، در هفته آینده دوباره شرکتهای کوچک دستخوش نوسانهای کوتاهمدت شوند.
خطر بزرگ برای ناظران بازار بیتوجهی به شرکتهای بزرگ و برخورداری از سهام شناوری بالا بوده که در غیاب نمادهای پراقبال بازار این روزها از چشم معاملهگران افتادهاند.
بازار سهام این روز، بازاری متعادل و کمحجم بود که در اغلب نمادهای معاملاتی شاهد واگذاری سهام در مقابل تقاضا و تکاپوی معاملهگران برای شناسایی بازدهی و نقد کردن داراییها بود. بازاری که همچنان برای بازگشایی نمادهای معاملاتی در آخرین روزهای باقیمانده تا پایان سال، لحظهشماری میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.