وزیر راه‌وشهر‌سازی تأکید کرد

ضرورت رعایت عدالت‌محوری در مسکن و حمل‌ونقل

وزیر راه‌وشهرسازی، بر ضرورت رعایت عدالت‌محوری در مسکن و حمل‌ونقل تأکید کرد و گفت: اولویت پروژه‌های نهضت ملی مسکن دهک‌های یک تا چهار است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت راه‌وشهرسازی، فرزانه صادق؛ در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در حوزه مسکن، دو موضوع و مطالبه مهم وجود دارد. […]

وزیر راه‌وشهرسازی، بر ضرورت رعایت عدالت‌محوری در مسکن و حمل‌ونقل تأکید کرد و گفت: اولویت پروژه‌های نهضت ملی مسکن دهک‌های یک تا چهار است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت راه‌وشهرسازی، فرزانه صادق؛ در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در حوزه مسکن، دو موضوع و مطالبه مهم وجود دارد. اول اینکه از ۸۰۰ هزار نفر ثبت‌نام‌کننده مسکن نهضت ملی؛ حدود ۳۷۰ هزار به شبکه بانکی متصل بودند و تلاش شد تا الباقی به شبکه بانکی متصل شوند. دوم اینکه صورت‌وضعیت‌های پیمانکاران پرداخت نشده بود. وزیر راه‌وشهرسازی، گفت: در جلسات با رئیس بانک‌مرکزی تلاش بسیار زیادی شد تا برای تأمین نیاز‌های بخش مسکن توافق شود. در همین هفته بخش قابل‌توجهی از منابع بانکی برای پرداخت صورت‌وضعیت‌های قبلی تزریق شد. البته تا پایان سال و در کمتر از یک‌ماه‌ونیم آینده این اتفاق تکرار می‌شود. وزیر راه‌وشهرسازی، در ادامه بیان کرد: نظر به اینکه زمینی که برای ساخت مسکن‌های حمایتی استفاده می‌شود انفال است و منابع مالی برای پرداخت وام بانکی نیز محدود است؛ ضرورت دارد با رعایت عدالت این مسکن‌‌ها به جامعه هدف خود طبق اصل ۳۱ قانون اساسی، یعنی به دهک‌های یک تا چهار که همان اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر هستند، تعلق بگیرد. وزیر راه‌وشهرسازی، خاطرنشان کرد: به خاطر مسئله امنیت غذایی، ساخت‌وساز در زمین‌های درجه ۱و۲ ممنوع است و از طرفی ۷۰ درصد کشت گندم در زمین‌های درجه۳ به بالا انجام می‌شود. پیشبرد نهضت ملی مسکن در مناطق کشاورزی کار آسانی نیست. زیرا بیش‌ترین نیازمندی‌‌ها در مراکز شهر‌هایی که پیرامون آن‌ها فعالیت کشاورزی انجام می‌شود، وجود دارد. وزیر راه‌وشهرسازی، در ادامه به حوزه حمل‌ونقل و زیربنا‌‌ها اشاره کرد و گفت: با کمک نمایندگان، بودجه وزارت راه‌وشهرسازی در سال آینده نسبت به امسال ۳۸ درصد افزایش یافته است و تلاش می‌کنیم تا بیش‌ترین تخصیص را با استفاده از اوراق دریافت کنیم. وزیر راه‌وشهرسازی، بر رعایت عدالت در پرواز، عدالت در راه روستایی و عدالت در حمل‌ونقل ریلی تأکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع، کارگروه ویژه اقتصادی را تشکیل دادیم تا با تنظیم بسته‌های سرمایه‌گذاری جذاب و هماهنگی با بخش‌خصوصی بتوانیم در اجرای پروژه‌ها اقدامات مطلوبی انجام دهیم. وی در پایان خاطرنشان کرد: حوزه هواشناسی درخصوص ردیف‌های اعتباری برای توسعه و ارتقای خدمات و نیز در حوزه دانش محوری به حمایت‌های کمیسیون کشاورزی نیاز دارد.

ضرورت بهبود ترانزیت کالاهای کشاورزی

محمدجواد عسکری؛ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، با تأکید بر اهمیت پیش‌بینی‌های دقیق هواشناسی برای بخش کشاورزی، گفت: نیاز است که تجهیزات و امکانات هواشناسی به‌روز و تقویت شوند تا پیش‌بینی‌های دقیق و به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد. عسکری؛ همچنین به مشکلات حمل‌ونقل محصولات کشاورزی در مسیرهای جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی اشاره کرد و گفت: زیرساخت‌های حمل‌ونقل باید به‌روز شوند تا صادرات و جابه‌جایی کالاهای کشاورزی با سرعت و کیفیت بهتری انجام شود. رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، قیمت حمل‌ونقل محصولات کشاورزی را یکی دیگر از دغدغه‌های این حوزه دانست و تأکید کرد که باید قوانین و مقررات برای کاهش هزینه‌های حمل و فروش محصولات کشاورزی اصلاح شود. عسکری؛ همچنین درباره اهمیت مسکن روستایی و بهسازی راه‌های روستایی، گفت: در حال‌حاضر، نسبت جمعیت شهری به روستایی ۷۵ به ۲۵ درصد است، در حالی که این رقم در ابتدای انقلاب ۵۵ به ۴۵ درصد بود. به همین دلیل، نیاز است که وزارت راه‌وشهرسازی با همکاری بنیاد مسکن، برنامه‌های بهتری برای توسعه مسکن روستایی اجرا کند.

افزایش تجهیزات حوزه هواشناسی نیازمند ۱٫۵ همت اعتبار

سحر تاجبخش؛ معاون وزیر راه‌وشهراسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز، در این نشست با اشاره به اینکه در حال‌حاضر در کشور فقط ۱۰ رادار تخصصی هواشناسی وجود دارد، افزود: این در حالی است که ترکیه با نصف مساحت کشور ما ۱۷ رادار تخصصی دارد. البته کشورهای پیشرفته وضعیت بسیار بهتری دارند، به‌عنوان مثال آلمان با مساحتی حدود یک پنجم کشور ایران ۳۴ رادار هواشناسی تخصصی در اختیار دارد. معاون وزیر راه‌وشهرسازی، ادامه ‌داد: توسعه شبکه دیده‌بانی و پایش وضعیت موجود به جهت صحت داده‌های خروجی نیاز اصلی کشور در حوزه هواشناسی است و حداقل سالانه به ۱٫۵ همت اعتبار نیاز داریم تا به سطح هواشناسی کشورهای منطقه برسیم.