داستان سفر پرماجرای یک مهندس نرم‌افزار به آمریکا

داستان سفر پرماجرای یک مهندس نرم‌افزار به آمریکا سلستین اومین، جدید‌ترین قربانی سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی دولت تازه‌کار آمریکاست و برای ورود به این کشور مجبور به پاسخ دادن به تعدادی سؤال برای اثبات مهندس بودن خود شده است. به گزارش فارس به نقل از ری کد، این مهندس نرم‌افزار ۲۸ ساله که با پرواز هواپیمایی […]

داستان سفر پرماجرای یک مهندس نرم‌افزار به آمریکا

سلستین اومین، جدید‌ترین قربانی سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی دولت تازه‌کار آمریکاست و برای ورود به این کشور مجبور به پاسخ دادن به تعدادی سؤال برای اثبات مهندس بودن خود شده است.

به گزارش فارس به نقل از ری کد، این مهندس نرم‌افزار ۲۸ ساله که با پرواز هواپیمایی قطر در تاریخ ۲۶ فوریه وارد خاک آمریکا شد، قبلاً در شهر لاگوس نیجریه زندگی می‌کرد و برای یک سفر کاری به آمریکا آمده بود.

وی در ۶ ماه گذشته در شرکت آمریکایی آندلا مشغول به‌کار بوده که یک شرکت نوپای فناوری برای معرفی نخبه‌های آفریقایی به‌کارفرمایان آمریکایی است. آندلا که مورد حمایت فیس‌بوک است، یک برنامه جاوااسکریپت برای درخواست ویزای سریع آمریکا به منظور استفاده متخصصان هم طراحی کرده است.

این مهندس بعد از نشستن هواپیما در خاک آمریکا ۲۰ دقیقه‌ای منتظر ماند و ابتدا به تعدادی سؤال مأموران مرزی پاسخ داد. بخشی از این سؤالات در مورد مباحث تخصصی مهندسی نرم‌افزار بود تا مشخص شود آیا وی یک مهندس نرم‌افزار است یا خیر.

اما مأموران مرزی فرودگاه با این سؤالات هم راضی نشدند و وی را تا یک اتاق کوچک همراه کردند و از او خواستند تا بنشیند و سپس این مهندس مجبور شد یک ساعت منتظر بماند تا افسر کنترل مرزی دیگری از راه برسد.

این مأمور با لحنی اتهام زننده از وی پرسید: ویزای شما نشان می‌دهد که شما یک مهندس نرم‌افزار هستید. درست است؟ وقتی او به این سؤال پاسخ مثبت داد، برگه‌ای را همراه با دو سؤال درمورد مهندسی نرم‌افزار دریافت کرد تا به آنها پاسخ دهد.

اومین که ۲۴ ساعت نخوابیده بود سؤالات یاد شده را گنگ و مبهم می‌دانست که می‌توانستند جواب‌های مختلفی داشته باشند. سؤالات یاد شده عبارت بودند از: یک کارکرد برای چک کردن توازن Binary Search Tree بنویسید و abstract class چیست و چرا به آن نیاز دارید؟ به گفته وی به نظر می‌رسید دو سؤال یاد شده با جستجوی عبارت «سؤالاتی برای پرسیدن از یک مهندس نرم‌افزار در گوگل» طراحی شده باشند.

اومین می‌گوید با توجه به این‌که خط مشی مشخصی برای پاسخ دادن به این سؤالات در اختیار نداشته و خسته‌تر از آن بوده که حتی بتواند به درستی فکر کند، تلاشش را کرده تا به بهترین نحو به سؤالات یاد شده پاسخ دهد.

او بعد از ۱۰ دقیقه پاسخ سؤالات یاد شده را به افسر مرزی تحویل می‌دهد. اما به او گفته می‌شود که پاسخ‌ها اشتباه هستند. وی در واکنش می‌پرسد چرا این سؤالات از وی پرسیده شده، اما پاسخی دریافت نمی‌کند. اومین تصریح می‌کند که اگر می‌دانست قرار است با چنین واکنشی در مرز آمریکا مواجه شود، حتماً خود را برای این کار آماده می‌کرد.

اومین می‌گوید پاسخ‌های وی از نظر فنی درست بودند، اما مأموران مرزی که دانش فنی لازم را نداشتند، قادر به درک این پاسخ‌ها نبوده‌اند. وی سرانجام در حالی که تصور می‌کرد امکان ورود به آمریکا را پیدا نکرده و باید با پرواز دیگری به نیجریه بازگردد، سرانجام امکان ورود به این کشور را پیدا کرد.

مأموران مرزی در زمان بدرقه وی به داخل خاک آمریکا هم گفتند: نگاه کن! ما به تو اجازه ورود می‌دهیم، اما فکر نکن ما را قانع کرده‌ای. اومین در واکنش چیزی نمی‌گوید تا بتواند وارد خاک آمریکا شود.

بعد‌ها مشخص می‌شود بعد از تماس مأموران مرزی با شرکت آندلا و برخی افراد همکار با وی در آمریکا، اومین اجازه ورود به داخل خاک آمریکا را یافته است. آندلا در یک سال اخیر ۱۰۰ نیروی کار فنی را از کشورهای مختلف آفریقایی به‌طور کوتاه مدت جذب کار در آمریکا کرده و این اولین بار است که با یکی از آنها چنین برخوردی صورت می‌گیرد.

 

به نظر می‌رسد در صورت تداوم این روند آمریکا از سرزمینی که به وجود فرصت‌های کاری مناسب مشهور است به سرزمینی که نیروهای کار مستعد خارجی را فراری می‌دهد، مبدل شود.