بررسی پروژه‌هایی راکد و کلنگی در لرستان!

بررسی پروژه‌هایی راکد و کلنگی در لرستان! ‌برخی پروژه‌ها در لرستان طی یک چشم به هم زدن کلنگ‌زنی می‌شوند اما اکثر آنها بعد از مراسم زیبای «کلنگ» روند خوبی را سپری نمی‌کنند. ‌به گزارش ایسنا، این پروژه‌ها در مراسم پر زرق و برق کلنگ‌زنی می‌شوند ولی بعد از آن یا خبری نمی‌شود و یا سریع […]

بررسی پروژه‌هایی راکد و کلنگی در لرستان!

‌برخی پروژه‌ها در لرستان طی یک چشم به هم زدن کلنگ‌زنی می‌شوند اما اکثر آنها بعد از مراسم زیبای «کلنگ» روند خوبی را سپری نمی‌کنند.

‌به گزارش ایسنا، این پروژه‌ها در مراسم پر زرق و برق کلنگ‌زنی می‌شوند ولی بعد از آن یا خبری نمی‌شود و یا سریع در «ایستگاه تعطیلی» توقف می‌کنند.

سرانجام اکثر این پروژه‌ها و زمان بهره‌برداری مشخص نیست و با شرایط موجود شاید زمان افتتاح آنها به دهه‌های دیگری نیاز داشته باشد و هر بار وعده‌ جدیدی از راه می‌رسد.

فاز ۴ سیمان دورود کلنگی است!

فاز چهارم کارخانه سیمان دورود در سفر هیأت دولت یازدهم به لرستان کلنگ‌زنی شد که بعد از آن دیگر کار عملیاتی برای اجرای پروژه اجرا نشده است.

این پروژه با حضور علی‌ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ۲۸ خرداد ۹۳ کلنگ‌زنی شده اما تاکنون هیچ‌گونه پیشرفت فیزیکی نداشته است.

ماشاا… نعمتی، فرماندار دورود درباره آخرین وضعیت این طرح، گفت: پروژه تاکنون مشکل تسهیلات داشته و متأسفانه با وجود پیگیری‌های زیاد، کاری از پیش نبرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: به تازگی نامه‌ای از مدیرعامل سیمان فارس به فرمانداری رسیده که در آن قید شده بانک رفاه کارگران باید مشکل تسهیلات ۱۰۰۰ میلیارد ریالی پروژه را رفع کند.

نعمتی تأکید کرد: سیمان برند دورود بوده و با توجه به شرایط، احداث فاز چهارم این کارخانه برای شهرستان ضروری است. ظرفیت این فاز تولید ۳۳۰۰ تن در روز است.

تونل «اسپژ» راکد است

پروژه ملی تونل الشتر–بروجرد در گردنه «اسپژ» واقع بوده که قرار است به طول ۲۰۸۰ و عرض ۹ متر و ۳۰ سانتی‌متر در مدت ۳۶ ماه احداث شود و بدون شک و با توجه به شرایط در برنامه زمان‌بندی به بهره‌برداری نخواهد رسید.

قدرت‌ا…فلاح‌نژاد، فرماندار سلسله درباره آخرین وضعیت پروژه تونل اسپژ، گفت: ساخت این پروژه از سال پیش شروع شده و فقط ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی و ۴۵۰ متر حفر تونل دارد.

وی ادامه داد: به سبب کمبود اعتبار، پروژه روند اجرایی «کندی» داشته و به اعتبارات و تخصیص مناسب نیاز دارد.

فلاح‌نژاد تصریح کرد: چون این پروژه تخصیص آنچنانی نداشته، پیمانکار به مشکل مالی خورده و نیازمند تزریق ریالی است.

فرماندار سلسله یادآور شد: احداث تونل در چنین محورهایی هزینه زیادی دارد و امیدوارم دستگاه‌های متولی در پرداختی‌‌‌ها توجه ویژه‌ای به این پروژه داشته باشند.

پالایشگاهی کلنگی!

‌سال ۸۸ و در دور دوم سفر دولت نهم به لرستان پالایشگاه نفت شهرستان پلدختر در روستای «جلگه خلج» کلنگزنی شد، ولی در این مدت هیچ‌گونه کار عملیاتی برای احداث آن اجرا نشده است.

این پروژه برای احداث با مشکل‌های زیادی مواجه بود و چون مکان پالایشگاه در نزدیکی رودخانه کشکان قرار داشت، سازمان محیط‌زیست مخالف اصلی ساخت آن بود. با مخالفت محیط‌زیست چند سال این پروژه درگیرودار مجوزهای زیست‌محیطی بود که سرانجام موفق به اخذ آنها شد، اما پروژه همچنان کلنگی، بدون سرمایه‌گذار و بلاتکلیف است!

سید حمیدرضا کاظمی، نماینده پلدختر و معمولان در مجلس ‌با اظهار نارضایتی از کلنگ‌زنی عجولانه این پروژه گفت: پالایشگاه چند سال پیش با ظرفیت تولید ۳۰ هزار بشکه در روز کلنگ‌زنی شد که اقدامی عجولانه و بدون سرمایه‌گذار بود.

وی افزود: برای احداث پالایشگاه نفت پلدختر به تأمین اعتبار نیاز داریم و تاکنون سرمایه‌گذاران برای ساخت این پروژه پای کار نیامده‌اند.

کاظمی اظهار کرد: ساخت این پالایشگاه به عنوان پروژهای زیرساختی در شهرستان، نیازمند هزار میلیارد تومان اعتبار است.

نماینده پلدختر تأکید کرد: پروژه پالایشگاه پلدختر در حد مصوبه‌ای بوده که پیگیری نشده است. هیچ سرمایه‌گذاری حاضر به راه‌اندازی پالایشگاه با ۳۰ هزار بشکه خوراک نیست.

وی اظهار کرد: اجرای پالایشگاه نفت پلدختر مطالبه عمومی مردم این شهرستان است و در صورت بهره‌برداری از این پروژه برای ۵۵۰ نفر شغل ایجاد می‌شود.

تصفیه‌خانه‌ای همچنان راکد!

پروژه تصفیه‌خانه شهرستان دلفان همچنان تعطیل بوده و با وجود وعده‌ها برای فعالیت مجدد این پروژه اما وضعیت مثل سابق است.

ساخت این پروژه از ۸ سال پیش شروع شده و چندین سال تعطیل بوده و همچنان درصد پیشرفت فیزیکی آن روی ۱۸ درصد گیر کرده و معلوم نیست چه زمانی از این «سرعت‌گیر» عبور می‌کند.

جعفر طولابی، فرماندار دلفان درباره آخرین وضعیت این پروژه گفت: پروژه هیچ تغییری نکرده است. چند هفته پیش در استانداری لرستان جلسه داشتیم و به این وضعیت اعتراض کردم و استاندار دستور داد که تصفیه‌خانه ۴ شهرستان تعیین تکلیف شود که یکی از آنها هم در نورآباد است.

وی ادامه داد: مسؤولان شرکت آب و فاضلاب شهری استان از سال ۹۴ تا الان قول داده‌اند که پروژه این تصفیه‌خانه را فعال کنند اما تا حالا این کار را انجام نداده‌اند.

طولابی تأکید کرد: توسط مسؤولان مربوطه این وعده‌ها چند بار هم در رسانه‌ها مطرح شده و باید به افکار عمومی پاسخ بدهند.

 

فرماندار دلفان یادآور شد: برآورد هزینه این پروژه ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان است و قرار بود به بخش خصوصی واگذار شود که هنوز کار خاصی در این زمینه انجام نگرفته است.