تأمین سرمایه خارجی یکی از مشکلاتی اساسی مناقصات پیش از برجام

  تأمین سرمایه خارجی یکی از مشکلاتی اساسی مناقصات پیش از برجام مدیرعامل شرکت مهندسی آب ‌و فاضلاب کشور گفت: تاکنون ۱۰ تفاهمنامه بین این شرکت و شرکت‌های معتبر خارجی امضا شده که شماری از آنها شامل طرح‌های نمک‌زدایی، انتقال آب و اجرای تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در مرحله تعیین قیمت برای قرارداد است. به گزارش ایرنا‌ […]

 

تأمین سرمایه خارجی یکی از مشکلاتی اساسی مناقصات پیش از برجام

مدیرعامل شرکت مهندسی آب ‌و فاضلاب کشور گفت: تاکنون ۱۰ تفاهمنامه بین این شرکت و شرکت‌های معتبر خارجی امضا شده که شماری از آنها شامل طرح‌های نمک‌زدایی، انتقال آب و اجرای تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در مرحله تعیین قیمت برای قرارداد است.

به گزارش ایرنا‌ حمیدرضاجانباز اظهار کرد: بخش زیادی از کالا‌ها و تجهیزات برای طرح‌های آب ‌و فاضلاب در داخل کشور ساخته می‌شود اما مشکل اصلی، تأمین سرمایه و منابع مالی برای این امر است.

به گفته این مسؤول، در گذشته تحریم‌ها سبب شد مراودات شرکت آب‌ و فاضلاب کشور با بانک‌های توسعه اسلامی، توسعه اکو، بانک جهانی و… قطع شود و به ناچار تأمین اعتبارات مورد نیاز از طریق بانک‌های هندی و چینی با صرف هزینه‌ها و مشکلات فراوان انجام می‌شد.

وی بیان ‌کرد: تأثیر اصلی برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) در صنعت آب ‌و فاضلاب کشور، تسهیل مبادلات بانکی بود که مسأله تأمین سرمایه و هزینه‌های آن را کاهش داد.

جانباز اضافه ‌کرد: اکنون برای مبادله وجوه مالی با بانک‌های توسعه اسلامی، توسعه اکو و توسعه آسیایی کوچک‌‌ترین مشکلی نداریم و پیگیر تأمین اعتباراتی از بانک جهانی برای اجرای طرح‌های داخلی هستیم.

به گفته وی، بانک توسعه اسلامی اعتبار مورد نیاز برای ساخت پنج تصفیه‌خانه در استان خوزستان و پنج طرح دیگر در استان مازندران را تأمین کرده است.

مدیرعامل آبفای کشور تصریح‌ کرد: یکی از مشکلاتی که در مناقصات پیش از برجام برای تأمین سرمایه خارجی و اقلام و تجهیزات نمود داشت، حضور شرکت‌های چینی به عنوان تنها تأمین کننده منابع مالی بود اما اینک کشورهای صاحب‌نامی از اروپا، کره‌جنوبی و ژاپن نیز خواهان حضور در بازار بزرگ و بکر ایران هستند که دست وزارت نیرو را برای گزینش بهینه از بین این شرکت‌ها باز می‌کند.

جانباز از برگزاری مناقصات طرح‌های آب ‌و فاضلاب به ارزش یک میلیارد یورو خبر داد که شامل طرح‌های بزرگ آبرسانی به ویژه در استان خوزستان است.

وی یادآوری ‌کرد: پیش از برجام عمده سرمایه‌گذاری بخش آب‌ و فاضلاب کشور با حضور سرمایه‌گذاران ایرانی انجام می‌شد اما امروز سرمایه‌گذارانی از کشورهای عربی و هند نیز در ایران مشغول به‌کارند که نشان‌دهنده وجود بازار مناسب در کشور است.

 

به گفته این مسؤول، تأکید اصلی ایران در همه قراردادها، مشارکت خارجی‌‌ها با پیمانکاران داخلی، حضور در بازارهای منطقه‌ای و تولید محصولات مشترک است.