وزیر صمت عنوان کرد

ضرر ۳۰۰ همتی صنایع از قطعی برق

وزیر صنعت،معدن‌و‌تجارت، گفت: امسال صنایع کشور ۳۰۰ همت از ناترازی انرژی و قطع برق سود نبرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمحمد اتابک؛ در مراسم پویش مردمی‌سازی مدیریت مصرف گاز در خراسان‌رضوی، افزود: با این حال وزارت نیرو برنامه‌هایی را برای افزایش تولید برق در کشور دارد که در این راستا ۳۰ هزار مگاوات انرژی وارد مدار […]

وزیر صنعت،معدن‌و‌تجارت، گفت: امسال صنایع کشور ۳۰۰ همت از ناترازی انرژی و قطع برق سود نبرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمحمد اتابک؛ در مراسم پویش مردمی‌سازی مدیریت مصرف گاز در خراسان‌رضوی، افزود: با این حال وزارت نیرو برنامه‌هایی را برای افزایش تولید برق در کشور دارد که در این راستا ۳۰ هزار مگاوات انرژی وارد مدار می‌شود و تبدیل نیروگاه‌ها به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در حال انجام است. وی بیان کرد: هر چقدر هم تولید برق در کشور داشته باشیم، تا زمانی که نحوه مصرف را مدیریت نکنیم، نخواهیم توانست از ناترازی‌ها رهایی یابیم. وزیر صمت، تصریح کرد: بخش صنعت اثربخش‌‌ترین درآمد را در اقتصاد کشور دارد و اگر تعطیل شود مشکلات جبران‌ناپذیری را ایجاد می‌کند. اتابک؛ اظهار کرد: تاب‌آوری صنایع در این دوران کاهش یافته است و باید کاری کنیم که تاب‌آوری آن‌ها حفظ شود، لذا در هر جا که صاحبان صنایع نسبت به ایجاد نیروگاه اقدام کنند باید وزارت نیرو و وزارت نفت توجه ویژه داشته باشند و کمک کنند که این نیروگاه‌ها سرپا بماند تا بخش تولید آسیب نبیند. وزیر صمت، به پیگیری تأمین ارز برای استان‌ها و حل مشکلات سامانه‌ها برای فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: از سال آینده روش تخصیص ارز و ثبت سفارش برای واردات کالا تغییر می‌کند که این تغییر روش منجر به حل برخی از مشکلات واردکنندگان به‌ویژه در بخش واردات ماشین‌آلات خواهد شد. وی ادامه داد: تاکنون بیش از دومیلیارد دلار در منطقه سنگان شهرستان خواف در حوزه معادن سرمایه‌گذاری شده است، بی‌تردید توسعه صنایع در هر منطقه منجر به آبادانی می‌شود همان طور که هم‌اینک سنگان خواف با چند سال قبل آن، قابل مقایسه نیست. اتابک؛ درخصوص سیاست‌های انقباضی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به بخش تولید، گفت: در تلاش هستیم اختیارات بانک‌ها در استان‌ها مشابه اختیارات بانک‌ها در تهران شود، در پی آن هستیم که دفاتر شرکت‌هایی که در خراسان‌رضوی سرمایه‌گذاری کرده‌اند به خود استان بازگردند که تحقق این مهم به نفع خود این شرکت‌ها و استان خواهد بود. وی درخصوص اجرای ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار نیز، گفت: این موضوع همواره مورد بحث در دولت بوده، در هر صورت دنبال کردن این موضوع به نحوی نبوده که گزارش رسانه‌ای آن منعکس شود، در مدت زمانی که ناترازی انرژی بر بخش تولید کشور سایه انداخته است، جلسه‌ای در دولت نبوده که پرداخت خسارت به واحدهای صنعتی از محل قطعی برق و تاثیرات منفی آن بر تولید مطرح و پیگیری نشده باشد.

ناترازی در همه بخش‌های اقتصادی کشور وجود دارد

نصرا… پژمانفر؛ رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، گفت: ناترازی در همه بخش‌های اقتصادی کشور وجود دارد و چاره‌ای جز مدیریت مصرف انرژی و داشتن برنامه در سطح خرد و کلان نداریم. پژمانفر؛ افزود: در صورتی که همین نیروگاه‌های موجود به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی تبدیل شود، ۵۰ درصد به میزان تولید برق کشور افزوده می‌شود. وی جمع‌آوری فلر‌ها را یکی از اقدامات در دست انجام در بهینه‌سازی مصرف انرژی ذکر و بیان کرد: به جد به دنبال اجرای ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار هستیم تا مانع از قطع انرژی در بخش تولید اعم از کشاورزی و صنعت شویم. این نماینده مجلس، گفت: با هر درجه کاهش دمای هوا در کشور ۲۵ میلیون مترمکعب بر افزایش مصرف گاز اضافه می‌شود، لذا در نظر است تا با همکاری وزارتخانه‌ها بتوان مصرف انرژی را در کشور به هر طریقی مدیریت کرد.