وزیر نفت، گفت: زمانی که خارجیها صنعت نفت را ترک کردند برایشان باورپذیر نبود صنعت نفت بتوانند بدون حضور آنها اداره شود، اما امروز شاهدیم که در حوزههای مختلف صنعت نفت به خودکفایی رسیدهایم. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، محسن پاکنژاد؛ در بازدید از ایستگاه تقویت فشار گاز پارچین با بیان اینکه […]
وزیر نفت، گفت: زمانی که خارجیها صنعت نفت را ترک کردند برایشان باورپذیر نبود صنعت نفت بتوانند بدون حضور آنها اداره شود، اما امروز شاهدیم که در حوزههای مختلف صنعت نفت به خودکفایی رسیدهایم. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، محسن پاکنژاد؛ در بازدید از ایستگاه تقویت فشار گاز پارچین با بیان اینکه زمانی که خارجیها صنعت نفت را ترک کردند برایشان باورپذیر نبود که صنعت نفت بتوانند بدون حضور آنها اداره شود، افزود: امروز شاهدیم در حوزههای مختلف صنعت نفت خودکفایی در حوزه تجهیزات و توسعه میدانهای نفت و گاز بهدست آمده است و با این تواناییها صنعت نفت و گاز تا حدود بسیار زیادی از سوی بخش داخلی اداره میشود. پاکنژاد؛ اظهار کرد: سالهای سال است که با پدیدهای به نام ناترازی در حوزههای مختلف حاملهای انرژی روبهرو هستیم گاز نیز یکی از این ناترازی انرژی است. وی با اشاره به اینکه بخشی از راهکار رفع ناترازی انرژی در بخش گاز افزایش تولید است، افزود: توسعه میدانهای خشکی و دریایی، توسعه میدانهای گازی جدید و فشارافزایی میدان گازی پارسجنوبی با هدف افزایش تولید گاز برنامهریزی شده است. وزیر نفت، با بیان اینکه مدیریت تقاضا و بهینهسازی مصرف نیز موضوع دیگری برای رفع ناترازی انرژی است، گفت: اگر در این حوزه نتوانیم تدابیر لازم را اتخاذ کنیم و مصرف را پایش نکنیم، هرچه در زمینه تولید سرمایهگذاری کنیم همیشه مصرف بیش از تولید خواهد بود و این ناترازی حل نمیشود، بنابراین برای برطرف کردن ناترازی افزون بر افزایش تولید، باید بر ساختار مدیریت تقاضا و مصرف و بهینهسازی آن تمرکز کنیم. پاکنژاد؛ ادامه داد: مدیریت تقاضا و مصرف و بهینهسازی آن راهکارهای گوناگونی همچون استفاده از بخاریهای گازی با راندمان بالا و رعایت مبحث ۱۹ ساختمانها دارد که در هر دو زمینه افزایش تولید و مدیریت مصرف انرژی باید فعال شویم. وی با تأکید بر اینکه این روزها با توجه به بارشهایی که در کشور آغاز شده به سردترین روزهای ۱۴۰۳ نزدیک میشویم و مصرف گاز نیز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده افزایش مییابد، اظهار کرد: برای حفظ پایداری شبکه و گازرسانی به اقصینقاط کشور از همه هموطنان تقاضا دارم تا جایی که برایشان امکانپذیر است در مصرف گاز صرفهجویی کنند. وزیر نفت، درباره امضای قراردادهای فشارافزایی پارسجنوبی نیز، اظهار کرد: این قراردادهای بهزودی امضاء میشود.
۹۴ ایستگاه تقویت فشار؛ مهمترین پارامتر پایداری شبکه انتقال گاز
در ادامه، سعید توکلی؛ مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، اظهار کرد: ۹۴ ایستگاه تقویت فشار گاز در سراسر کشور وجود دارد که هماکنون در اوج بهرهبرداری نزدیک به ۷۰ ایستگاه تقویت فشار گاز با ۳۴۸ توربوکمپرسور و واحد افزایش فشار در حال فعالیت هستند. ایستگاه تقویت فشار پارچین نیز با انجام فرآیند افزایش فشار و انتقال گاز، گاز پایدار و مطمئن را به شمال شرق کشور انتقال میدهد. وی با اشاره به اینکه رکورد تولید گاز طبیعی امسال به ۸۸۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است، افزود: از این مقدار ۶۰۰ میلیون مترمکعب معادل ۷۰ درصد آن از پالایشگاههای جنوب کشور و پارسجنوبی تأمین و مابقی در سایر پالایشگاههای کشور تولید میشود. معاون وزیر نفت در امور گاز، با تأکید بر اینکه فقط تولید مهم نیست، تصریح کرد: شبکه انتقال گاز فشار قوی یکی از مهمترین پارامترهای پایداری شبکه در صنعت گاز در دنیاست. ایران دارای نزدیک به ۴۰ هزار و ۲۲۲ کیلومتر خط لوله فشار قوی انتقال گاز، ۹۴ ایستگاه تقویت فشار و تعداد بسیاری زیادی ایستگاه بینراهی است که همه این تأسیسات کمک میکنند گاز به مبادی شهری و ورودی مصرفکنندگان اصلی برسد. توکلی؛ با بیان اینکه شبکه انتقال گاز کشور از مهمترین حلقههای واسط انتقال گاز و انتقال انرژی از ابتدای زنجیره تأمین است، گفت: پایداری این شبکه حساسیت بسیار مهمی دارد، زیرا با وجود تولید، چنانچه شبکه انتقال پایدار نباشد، کمکی به مصرفکننده نخواهد کرد. وی با اشاره به اینکه امسال شبکه انتقال گاز از لحاظ قابلیت اطمینان رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند و تمام ۸۸۰ میلیون مترمکعب گاز تولیدی بدون مشکل از طریق این شبکه انتقال یافت، بیان کرد: این موفقیتها نتیجه تلاش بیوقفه متخصصان شرکت ملی گاز ایران و شرکت انتقال گاز ایران است که توانستند پایداری شبکه را در سطح بالایی حفظ کنند و جا دارد از همه همکارانم تشکر ویژه کنم که مردانه پای کار بودند.
دیدگاه بسته شده است.