کنسرسیوم ایرانی فاز ۱۴ را به خط پایان بهره‌برداری نزدیک می‌کند

تولید فراساحلی در فاز عسلویه؛ سال ۹۶ کنسرسیوم ایرانی فاز ۱۴ را به خط پایان بهره‌برداری نزدیک می‌کند عملیات لوله‌گذاری خط لوله ۳۲ اینچ سکوی ۱۴A طرح توسعه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی به طول ۱۰۳ کیلومتر در خلیج‌فارس آغاز شد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از نفت و گاز پارس، حمیدرضا‌مسعودی سرپرست فاز ۱۴ پارس‌جنوبی با […]

تولید فراساحلی در فاز عسلویه؛ سال ۹۶

کنسرسیوم ایرانی فاز ۱۴ را به خط پایان بهره‌برداری نزدیک می‌کند

عملیات لوله‌گذاری خط لوله ۳۲ اینچ سکوی ۱۴A طرح توسعه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی به طول ۱۰۳ کیلومتر در خلیج‌فارس آغاز شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از نفت و گاز پارس، حمیدرضا‌مسعودی سرپرست فاز ۱۴ پارس‌جنوبی با اعلام این‌که اجرای این عملیات گام نخست تکمیل حوزه فراساحل این فاز است، گفت: مطابق برنامه‌ریزی انجام شده، اجرای عملیات خط لوله ۲۰ اینچ میانی سکوی اقماری ۱۴C و سکوی اصلی ۱۴A به طول ۵ کیلومتر در دستور کار پیمانکار قرار گرفته است.

به گفته مسعودی با تکمیل و نصب دوعرشه A وC این طرح در حال توسعه و اجرای خطوط لوله دو سکوی ذکر شده، با توجه به تعهداتی که به وزارت نفت داده‌ایم، تولید از بخش فراساحل این فاز تا زمستان سال ۹۶ آغاز می‌شود.

این سرپرست طرح به عملیات حفاری در فاز ۱۴ اشاره کرد و گفت: حفاری موقعیت سکوی ۱۴c به‌طور کامل به پایان رسیده و هم‌اکنون منتظر دریافت لوله‌های CRA از شرکت ملی نفت ایران به منظور شروع عملیات تکمیلی چاه‌های این سکو هستیم.

مسعودی با اشاره به تکمیل حفاری چاه‌های سکوی ۱۴A تا ۳ ماه آینده افزود: با تکمیل مراحل ساخت عرشه ۱۴c در یارد صدرا و عرشه ۱۴A در یارد صنعتی شرکت ایزوایکو به تفکیک با ظرفیت برداشت ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز و پس از پایان عملیات حفاری چاه‌ها و لوله‌گذاری این دو سکو شرایط برای برداشت گاز معادل یک فاز استاندارد از مخزن پارس‌جنوبی درنیمه دوم سال آینده فراهم خواهد شد.

سرپرست فاز ۱۴ درباره توسعه پالایشگاه این فاز گفت: از آبان‌ماه امسال، با توجه به پیگیری کارفرما و پیمانکار توسعه فاز ۱۴ در دستور کار قرار گرفته و هم‌اکنون با انتخاب پیمانکاران اجرایی نواحی مختلف، ۳۵۰۰ نفر نیروی کار فعال در پالایشگاه این فاز حضور دارند.

مسعوی با بیان این‌که ۳ جبهه کاری در اولویت توسعه پالایشگاه این فاز قرار گرفته است، گفت: با توجه به دریافت تجهیزات مورد نیاز، در شرایط کنونی ساخت سرویس‌های جانبی پالایشگاه(یوتیلیتی)، فعالیت‌های لوله‌گذاری زیرزمینی و تکمیل سازه‌های فلزی در اولویت نخست توسعه بخش خشکی این طرح قرار گرفته است.

فاز ١٤ پارس‌جنوبی با هدف تولید روزانه ٥٦ میلیون و ٥٠٠ هزار متر مکعب گاز ترش و ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال اجراست، همچنین تولید سالانه بیش از یک میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان مصرفی واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ٤٠٠ تن گوگرد از دیگر تولیدات این فاز خواهد بود.

 

اجرای این پروژه توسط کنسرسیومی از شرکت‌های ایرانی متشکل از ایدرو، شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، مپنا، پایندان، شرکت ملی حفاری ایران، ایزوایکو و شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران در حال انجام است.