نمی‌توان به تعرفه‌گذاری واردات نگاه صفر و یکی داشت

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نمی‌توان به تعرفه‌گذاری واردات نگاه صفر و یکی داشت حسن‌نژاد‌ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید برای نظام تعیین تعرفه واردات کالا، محصولات وارداتی را از یکدیگر تفکیک کرد. محمدحسن‌نژاد در گفت‌وگو با خانه‌ملت، در خصوص مخالفت‌‌ها با کاهش تعرفه واردات اظهارکرد: هر کسی که بگوید نداشتن تعرفه ضد تولید است، […]

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس

نمی‌توان به تعرفه‌گذاری واردات نگاه صفر و یکی داشت

حسن‌نژاد‌ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید برای نظام تعیین تعرفه واردات کالا، محصولات وارداتی را از یکدیگر تفکیک کرد.

محمدحسن‌نژاد در گفت‌وگو با خانه‌ملت، در خصوص مخالفت‌‌ها با کاهش تعرفه واردات اظهارکرد: هر کسی که بگوید نداشتن تعرفه ضد تولید است، اصلاً مفهوم تولید را متوجه نشده و اگر بگویند تعرفه‌گذاری به نفع تولید است نیز معنی تولید را درک نکرده است.

نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که باید برای تعرفه‌گذاری، محصولات مختلف را تقسیم‌بندی کرد، افزود: محصولات ضروری، واسطه‌ای‌، ماده اولیه و دارای مزیت رقابت در کشور وجود دارد.

وی خاطرنشان‌کرد: اگر به عنوان مثال بخواهیم گندم وارد کشور کنیم، از آن جایی که گندم کالای ضروری به حساب می‌آید؛ نباید برای آن عوارض و تعرفه بالا وضع کرد و مردم را گرسنه نگه‌داشت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه‌داد: این‌که ما برای تأمین نیاز کشور، گوشت وارد نکنیم تا عشایر سود ببرند چگونه می‌خواهیم نیاز مردم را مرتفع کرده و به فکر سلامت آنها باشیم.

حسن‌نژاد تصریح‌کرد: در صورتی که کالایی در کشور تولید نشود، تکنولوژی یا ماده اولیه آن در داخل وجود نداشته باشد، نمی‌توان برای این کالا تعرفه بالا در نظر گرفت و از این طریق برای مردم مشکل ایجاد کرد.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکید‌کرد: کاهش تعرفه برای کالاهای واسطه‌ای، ماده اولیه، کالای ضروری و کالایی که در کشور شرایط تولید آن وجود ندارد، خوب است اما کالایی که در کشور تولید شده‌، مزیت رقابت و از کیفیت قابل قبولی برخوردار است، باید افزایش تعرفه داشته باشد تا این کالا با تولید داخلی رقابت کند‌؛ بنابراین برای تعرفه‌گذاری کالاهای وارداتی نمی‌توان به صورت صفر و یک نظر داد بلکه باید شرایط آن محصول را در نظر گرفت.