باید در کشف قیمت پسته در دنیا مؤثر باشیم

مدیرعامل بورس کالا در مراسم افتتاح معاملات پسته باید در کشف قیمت پسته در دنیا مؤثر باشیم مدیرعامل بورس کالای ایران می‌گوید: برای اولین بار در این بورس ارزش بازار مشتقه از بازار فیزیکی به اندازه۲۰ درصد پیشی گرفته است. به گزارش ایسنا، حامدسلطانی‌نژاد در مراسم افتتاح معاملات پسته در بورس کالای ایران گفت: حجم […]

مدیرعامل بورس کالا در مراسم افتتاح معاملات پسته

باید در کشف قیمت پسته در دنیا مؤثر باشیم

مدیرعامل بورس کالای ایران می‌گوید: برای اولین بار در این بورس ارزش بازار مشتقه از بازار فیزیکی به اندازه۲۰ درصد پیشی گرفته است.

به گزارش ایسنا، حامدسلطانی‌نژاد در مراسم افتتاح معاملات پسته در بورس کالای ایران گفت: حجم تجارت محصولات کشاورزی بالغ بر ۲۷۰ میلیارد تومان است و این رقم نشان می‌دهد که پتانسیل بخش کشاورزی بالاست، اما در عین حال محصولات کشاورزی از کمبودهایی همچون بازاری شدنشان و مکانیزم کشف قیمت رنج می‌برند.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که درباره محصولات کشاورزی مطرح است، این است که محصولات با کیفیت و بی‌کیفیت چطور تأمین مالی شوند. بورس ادعا می‌کند، بخشی از این کار‌ها را می‌تواند بر عهده گیرد. با توجه به قانون ۳۳ بهره‌وری محصولات کشاورزی که در سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ اجرا کردیم، محصولاتی که به کیفیت و کمیتش اعتنا نمی‌شد، توجه شد و شاهد رقابت در محصول ذرت بودیم. این موضوع بار مالی دولت را کاهش داد.

مدیرعامل بورس کالا اضافه کرد: کشاورزان ما با سازوکار بورس می‌توانند محصولات خود را پیش‌فروش کنند. بعضاً شاهد هستیم که واسطه‌ها محصول را با قیمت خیلی کم از کشاورزان خریداری می‌کنند در نتیجه نیاز به ورود یک بازار کارآمد در این زمینه وجود داشت.

سلطانی‌نژاد توضیح داد: برای اولین بار در بورس کالای ایران ارزش بازار مشتقه از بازار پیش‌فیزیکی پیشی گرفته است. این موضوع چیزی است که ما همیشه به دنبالش بودیم و در حال حاضر شاهد ۲۰ درصد رشد در معاملات مستقل نسبت به معاملات نقدی هستیم. حجم تولید پسته در سال ۲۰۱۵ در ایران ۲۳۰ هزار تن بوده و ارزش بازار پسته ۵۰۰۰ میلیارد تومان است.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر تعاونی‌هایی برای محصولات کشاورزی تشکیل شده‌اند که پیش‌نیاز بازار آینده‌نگر هستند. وقتی محصولی می‌خواهد بورسی شود باید انبارهای آن هم به وجود آید که برای پسته این انبار‌ها را داریم. برنامه‌ای برای صادراتی شدن آن هم می‌تواند وجود داشته باشد. وقتی ما ۴۰ درصد تولید پسته دنیا را داریم، چرا نباید کشف قیمت مؤثر در رابطه با آن داشته باشیم.