تقویت ۲۲ واحدی شاخص کل بورس تهران

تقویت ۲۲ واحدی شاخص کل بورس تهران بورس تهران دیروز با همراهی بازار ساز‌ها در برخی نمادهای شاخص‌ساز به رهبری برخی تک‌سهم‌های معدنی، شاهد بازاری متعادل بود، بازاری که در نقطه صفر تابلو (قیمت پایانی) شاهد افزایش تقاضا به ویژه در میان بازار دومی‌‌ها بود. به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس […]

تقویت ۲۲ واحدی شاخص کل بورس تهران

بورس تهران دیروز با همراهی بازار ساز‌ها در برخی نمادهای شاخص‌ساز به رهبری برخی تک‌سهم‌های معدنی، شاهد بازاری متعادل بود، بازاری که در نقطه صفر تابلو (قیمت پایانی) شاهد افزایش تقاضا به ویژه در میان بازار دومی‌‌ها بود.

به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات دیروز با افزایش ۲۲ واحدی عدد ۷۶ هزار و ۷۸۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص کل هموزن اما با کاهش ۵۱ واحدی به رقم ۱۵ هزار و ۵۵۷ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افزایش ۱۴ واحدی روی عدد ۸۴ هزار و ۱۱۳ واحد ایستاد.

شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش ۸۹ واحدی به عدد ۵۴ هزار و ۱۹۹ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با ۶۳۷ واحد افزایش به عدد ۱۶۵ هزار و ۱۴۴ واحد رسید.

همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با کاهش ۴ واحدی عدد ۸۶۵ واحد را به نمایش گذاشت.

براساس این گزارش، این روز معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت گروه مپنا با ۴۸ واحد، پالایس نفت تهران با ۲۸ واحد و پتروشیمی شازند با ۱۸ واحد کاهش بیش‌ترین تأثیر منفی در محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند، در مقابل، معاملات در نماد معاملاتی شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با ۴۴ واحد، ارتباطات سیار ایران و کشتیرانی ج.ا.ا هریک به میزان ۳۴ واحد و معدنی و صنعتی گل‌گهر با ۲۷ واحد افزایش، بیش‌ترین تأثیر مثبت را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران به بیش از ۲۳۳ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن ۹۲۲ میلیون و ۸۹۱ هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۲ هزار و ۸۷۵ نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات این روز، نماد معاملاتی شرکت‌های عمران و توسعه شاهد، گواهی سپرده عام بانک رفاه کارگران، توکارنگ فولاد سپاهان، حق تقدم خرید سهام تولید مواد اولیه دارویی البرز بالک از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل، نماد معاملاتی شرکت‌های مهندسی فیروزا، اوراق مشارکت تبریز، اوراق اجاره صایتل، فروشگاه زنجیره‌ای رفاه، کشتیرانی دریای خزر، صنعتی بهشهر، سرمایه‌گذاری بهمن و سرمایه‌گذاری صنعت و معدن متوقف شدند.

همچنین فرابورس ایران از توقف نماد معاملاتی ۴۸ شرکت حاضر در بازار پایه توافقی در روز آینده به لحاظ انتقال به تابلوی بازار پایه «ب» خبر داده است.

در بازار ۲ بورس تهران که با معاملات درون‌گروهی سهامدار عمده اختصاص دارد، ۱۳۵ میلیون سهم ملی صنایع مس ایران به ارزش بیش از ۲۷٫۵ میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده منتقل شد.

همچنین ۱۱۰ میلیون سهم مخابرات ایران به ارزش کم‌تر از ۲۵ میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده منتقل شد. همچنین ۱۰۰ میلیون سهم بانک تجارت به ارزش بیش از ۷ میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده این بانک کد به کد شد.

در عین حال ۵۸ میلیون سهم گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت.

۲۴٫۵ میلیون سهم بیمه اتکایی ایرانیان اما به ارزش کم‌تر از ۴ میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم با معاملات درون‌گروهی با هدف شناسایی سود روبه‌رو بود.

همچنین اندکی کم‌تر از ۱۷ میلیون سهم بیمه ملت به ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان دیروز از سوی صندوق بازنشستگی کشوری کد به کد شد.

یک میلیون سهم پتروشیمی زاگرس به ارزش بیش از دو میلیارد تومان نیز امروز از سوی سهامدار عمده به کدهای درون‌گروهی انتقال یافت، همین وضعیت در پتروشیمی پردیس نیز تکرار شد و اندکی بیش از یک میلیون سهم این شرکت به ارزش ۸۰۰ میلیون تومان میان کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت.

همچنین با تحرک بازارگردان‌‌ها در برخی نمادهای شاخص‌ساز از جمله هلدینگ خلیج‌فارس و تک‌سهم‌های معدنی، بازار سهام شاهد افزایش تقاضا از سوی معامله‌گران در گروه‌های مختلف به ویژه در میان شرکت‌های کوچک و برخوردار از سهام شناوری پایین به ویژه بازاردومی‌‌ها بود.

در این میان گروه‌ غذایی‌‌ها در روزهای کم‌تر از دو هفته به پایان سال باقی نمانده، شاهد تکاپوی نوسان‌گیران برای شناسایی سود است.

در میان داروهایی نیز تک‌سهم‌های این گروه همچنان میزبان نوسان‌گیران کم‌تعداد این سهم برای شناسایی بازدهی است.

در گروه اطلاعات و ارتباطات اما تک‌سهم این گروه یعنی آتیه‌داده‌پرداز پس از یک اصلاح مقطعی، همچنان با افزایش تقاضا در آستانه اعلام افزایش سرمایه این شرکت است.

 

در این روز بازار سهام بازاری متعادل و آرام بود که با افزایش تحرک خریداران سهام در مقابل فروشندگان، در اغلب نمادهای معاملاتی روی صفر تابلو (قیمت پایانی) قرار گرفت.