مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان کرد

پتروشیمی مهم‌ترین حلقه جلوگیری از خام‌فروشی در صنعت نفت

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هدف این صنعت را تکمیل زنجیره ارزش و کاهش خام‌فروشی بیان کرد و گفت: افزایش ارزش‌افزوده همسو با سیاست‌های کلان کشور در دستور کار قرار دارد که امیدواریم این هدف تا پایان دولت چهاردهم محقق کنیم. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسن عباس‌زاده؛ با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی مهم‌ترین حلقه برای […]

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هدف این صنعت را تکمیل زنجیره ارزش و کاهش خام‌فروشی بیان کرد و گفت: افزایش ارزش‌افزوده همسو با سیاست‌های کلان کشور در دستور کار قرار دارد که امیدواریم این هدف تا پایان دولت چهاردهم محقق کنیم. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسن عباس‌زاده؛ با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی مهم‌ترین حلقه برای جلوگیری از خام‌فروشی در صنعت نفت است و اجرای طرح‌های پتروشیمی نیز در همین راستا اجرا می‌شود، افزود: صنعت پتروشیمی از یکسو منبع هیدروکربوری را به محصولات میانی تبدیل می‌کنند و از سوی دیگر، محصولات نیمه‌خام تا آخرین حلقه زنجیره ارزش تکمیل می‌شوند. عباس‌زاده؛ با بیان اینکه ۲۸ طرح پتروشیمی در منطقه عسلویه و کنگان در حال اجراست که برای اجرای آن‌ها ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام می‌شود، تصریح کرد: با اجرای این طرح‌ها، ۳۷ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی ایران افزوده می‌شود. عباس‌زاده؛ با اشاره به اینکه ۴۸ درصد از ظرفیت پتروشیمی ایران در منطقه عسلویه توسعه پیدا کرده است، اظهار کرد: بیش از ۸۵ درصد شرکت‌های پتروشیمی در زیرمجموعه‌های صندوق‌های بازنشستگی قرار دارد و همه مردم از آن منتفع می‌شوند. معاون وزیر نفت، تصریح کرد: برای ایجاد اشتغال در این صنعت باید صنایع پایین‌دستی در جوار صنایع بالادستی و همزمان با توسعه صنایع تکمیلی شکل بگیرد.

ورود پتروشیمی‌‌ها به توسعه میدان‌های گازی

وی به جمع‌آوری گازهای مشعل از سوی شرکت‌ها و هلدینگ‌های پتروشیمی برای تأمین خوراک اشاره کرد و گفت: جمع‌آوری گازهای مشعل در غرب و شرق کارون در حال انجام است. عباس‌زاده؛ با بیان اینکه شرکت‌های پتروشیمی در موضوع جمع‌آوری گازهای مشعل منطقه عسلویه نیز ورود می‌کنند و بخشی از این فلر‌ها را جمع‌آوری می‌کنند، بیان کرد: چندین طرح دیگر پتروشیمی در منطقه عسلویه در مرحله راه‌اندازی است، این طرح‌‌ها در ماه‌های آینده افتتاح می‌شوند. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، به محدودیت خوراک گاز مجتمع‌های پتروشیمی به دلیل بهینه نبودن مصرف اشاره کرد و گفت: با هدف تأمین پایدار خوراک، شرکت‌های پتروشیمی در توسعه میدان‌های گازی کشور ورود کردند. عباس‌زاده؛ همچنین با بیان اینکه صنعت پتروشیمی برای تولید مستمر به برق پایدار نیاز دارد، گفت: اگر مجتمع‌های پتروشیمی بخواهند برق را از شبکه سراسری تأمین کنند، تولید محصولات پتروشیمی تحت‌تأثیر نوسانات شبکه تولید قرار می‌گیرد. وی با اشاره به اینکه مجتمع‌های تولیدی پتروشیمی در زمان احداث، حدود چهار هزار مگاوات برق در ساعت ظرفیت ایجاد کرده و برق را از طریق نیروگاه‌های خود تأمین می‌کنند، گفت: برق مازاد تولیدی امجتمع‌های پتروشیمی به شبکه سراسری ارسال می‌شودبه‌طوری که از ابتدای امسال تا پایان دی حدود ۱٫۸ میلیون مگاوات برق به شبکه سراسری تحویل داده شده است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه، گفت: همزمان با سفر استانی رئیس‌جمهوری به بوشهر، در شهرستان عسلویه حاضر شدیم و طرح پلیمر پاد جم به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های پتروشیمی جم به بهره‌برداری رسید. وی افزود: این طرح یکی از طرح‌های مهم زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی است که چند ماده نیمه‌خام را به محصولات تکمیلی زنجیره ارزش تبدیل می‌کند. عباس‌زاده؛ تصریح کرد: سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح پلیمر پاد جم ۶۲۰ میلیون دلار است که برای تکمیل و بهره‌برداری مرحله اول بیش از ۴۰۰ میلیون دلار هزینه شده است. تکمیل مرحله بعدی پروژه در سال ۱۴۰۵ خواهد بود که محصول لاستیک تولید می‌کند. وی همچنین با اشاره به انجام مسئولیت‌های اجتماعی از سوی شرکت‌های پتروشیمی در منطقه عسلویه، افزود: مسائل زیست‌محیطی در اولویت کاری شرکت‌های پتروشیمی قرار دارد.