یک کارشناس حقوقی املاک و مستغلات مطرح کرد شیوههای سرمایهگذاری امن در دورههای رکود مسکن یک کارشناس مسایل حقوقی و املاک با بیان اینکه دولت برنامهای برای برون رفت از رکود ندارد تأکید کرد: در چنین شرایطی، سرمایهگذاران به جای اینکه در انتظار رونق بازار مسکن باشند، باید با انجام سرمایهگذاریهای متمایز در سطح اقتصاد […]
یک کارشناس حقوقی املاک و مستغلات مطرح کرد
شیوههای سرمایهگذاری امن در دورههای رکود مسکن
یک کارشناس مسایل حقوقی و املاک با بیان اینکه دولت برنامهای برای برون رفت از رکود ندارد تأکید کرد: در چنین شرایطی، سرمایهگذاران به جای اینکه در انتظار رونق بازار مسکن باشند، باید با انجام سرمایهگذاریهای متمایز در سطح اقتصاد خرد، اقدام به انجام سرمایهگذاری هوشمندانه در بازار مسکن کنند.
به گزارش صما، محمودحقیقتطلب ضمن بیان مطلب فوق و با بیان اینکه از مجموع شواهد و قرائن میتوان نتیجه گرفت که اساساً درب بازار مسکن کماکان بر پاشنه رکود خواهد چرخید اظهار داشت: به موازات عملکرد خرد دولت برای رکودزدایی از بخش مسکن، بعضاً سیاستهای پراکندهای از سوی برخی از شهرداریها برای ایجاد رونق دربخش مسکن صورت گرفته است، برخی شهرداریها با انجام اقدامات جزیرهای و ارایه یکسری مشوقات خاص به سازنده به زعم خود درصدد رونق دهی به بخش مسکن درآمدهاند اما این اقدامات موردی از پتانسیل لازم برای ایجاد تحرک کلان در بخش مسکن برخوردار نیستند.
وی تأکید کرد: در شرایط فعلی علیرغم تکرقمی شدن نرخ تورم و با وجود اینکه دولتمردان براین باورند که قادر شدهاند تورم را مهار کنند اما در حوزه مسکن هیچ گشایشی صورت نگرفته است.
حقیقتطلب افزود: ضمن اینکه اقتصاد ایران دچار یک پیچیدگیهای عجیب و غریب شده که صرفاً به مباحث اقتصادی ختم نمیشود. در چنین شرایطی حتی اگر همه سازمانهای دولتی عزم راسخی برای تحول بخشی به بازار مسکن داشته باشند، اما تا زمانی که سیستم اقتصادی کشور ما به معنای واقعی تولید محور نشود نمیتوان امیدی به بهبود بازار مسکن داشت.
این کارشناس مسایل حقوقی مسکن تأکید کرد: درحال حاضر به با توجه به مطرح شدن گمانهزنیهای مختلف درباره شرایط بازار مسکن به نظر میرسد که سازندگان بهتر است که به جای رصد کردن رفتار سیسنوسی بازار مسکن در تدبیر راهکار بهینهای برای انجام بهترین سرمایهگذاری در این بازار باشند.
وی با یادآوری این امر که تجربه ثابت کرده است که بازار مسکن همیشه در دورههای رکود ۵ ساله به سر میبرد افزود: در چنین شرایطی انتظار سرمایهگذاران برای اتمام دورههای رکود باعث خواهد شد که آنها زمان زیادی از دست دهند. در این شرایط به نظر میرسد که سازندگان به جای اینکه در انتظار بازگشت رونق بازار مسکن باشند بهتر است با اقدامات ابتکارانه و انجام سرمایهگذاری هوشمندانه، سرمایهگذاری درستی در این بازار انجام دهند.
این استاد دانشگاه در همین حال ادامه داد: باید در نظر گرفت بازار مسکن در حال حاضر به صورت بخشی در برخی از نقاط رونق دارد، بنابراین علیرغم اینکه گفته میشود بازار مسکن به صورت سراسری در محاق رکود رفته است اما عملاً در برخی از مناطق این بازار در دوره رونق به سرمی برد.
حقیقتطلب ادامه داد: تولیدکنندگان باید در نظر داشته باشند که سیاست دولت در بازار مسکن کاملاً شفاف است و با در نظر گرفتن احتمال قریب به یقین عدم تغییر دولت در چهار سال پیش رو، در چنین شرایطی میتوان گفت قطعاً کماکان سیاست دولت در حوزه مسکن بر مبنای تداوم رکود در این بازار خواهد بود. در این صورت سازندگان خرد باید درسطح اقتصاد خرد اقدامات هوشمندانه انجام دهند و با مدیریت صحیح سرمایه خود از تبعات رکود مسکن در سطح کلان مصون دارند.
وی همچنین خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه نمیتوان امید چندانی به رونق مسکن درسطح کلان داشت بنابراین به نظر میرسد فقط در اقتصاد خرد است که میتوان امیدوار بود از بازار مسکن و سرمایهگذاری درآن خروجی قابل انتظار حصول کرد.
این کارشناس مسایل املاک و مستغلات با توصیه به سازندگان مبنی بر اینکه در چنین شرایطی باید املاکی را برای سرمایهگذاری گزینش کنند که از پتانسیل لازم برای فروش برخودار باشند تصریح کرد: در چنین فرایندی سازندگان باید در مسیر تولید، یکسری امکانات خاص برای مشتریان در نظر گرفته شود این درحالی است که عموم سازندگان، واحدهای مسکونی با مؤلفههای یکسانی تولید میکنند و همین مسأله باعث میشد که در فروش واحدهای خود دچار مشکل شوند.
حقیقت طلب ماحصل یکسانسازی و غفلت از ساختوساز و گزینش املاک مناسب در سرمایهگذاری را عدم اقبال در امر فروش قلمداد کرد و گفت: از رهگذر چنین مکانیزمی، عموماً سازندگان در فروش واحدهای خود دچار مشکل شوند و طولانی شدن زمان فروش واحدهای ساخته شده و عدم افزایش نرخ قیمت واحدها، باعث میشود که مصرفکننده برای خرید ملک کماکان صبرکند و این چرخه نهایتاً سبب تشدید رکود مسکن میشود، بدین ترتیب به نظر میرسد بهترین راهکار برای برون رفت از تبعات رکود مسکن، انجام سرمایهگذاریهای متمایز در سطح اقتصاد خرد باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.