میترا براتی- سفر یکی از واجبات زندگی امروزی است و ایران نیز یکی از زیباترین کشورهای جهان برای سفر. روح ما انسانها در اثر روزمرگی و یکنواختی زندگی، دچار ناآرامی شده و راکد بودن و یکجا ماندن باعث بروز بیماریهای مختلف روحی و روانی بهخصوص افسردگی و مشکلات عصبی فراوانی میشود. با وجود پیشرفت و […]
میترا براتی- سفر یکی از واجبات زندگی امروزی است و ایران نیز یکی از زیباترین کشورهای جهان برای سفر. روح ما انسانها در اثر روزمرگی و یکنواختی زندگی، دچار ناآرامی شده و راکد بودن و یکجا ماندن باعث بروز بیماریهای مختلف روحی و روانی بهخصوص افسردگی و مشکلات عصبی فراوانی میشود. با وجود پیشرفت و مدرنیته شدن دنیایی که در آن زندگی میکنیم یعنی دنیای صنعت و پیشرفتهای صنعتی، اما تنها کمیت زندگیهای ما بهبود یافته و کیفیت زندگیمان به شدت نزول پیدا کرده است. اکثر افراد جامعه پر از خستگیهای روحی و جسمی هستند و یکی از راههای بهبود این شرایط و درمان بیماریهای عصبی، سفر کردن است. بهخصوص اگر بتوان در طول سفر، خانواده و اقوام را دور هم جمع کرد، زیرا جمعی کوچک با ارتباطات قوی و شاد تأثیر عالی در روحیه دارد و فشارهای عصبی و افسردگی و خستگیها را از تن بیرون میبرد. ایران، کشوری پهناور با آبوهوای متنوع است. کوهستانهای بلند البرز در شمال، دشتها و بیابانهای وسیع در مرکز و سواحل زیبای جنوبی، تنوع آب و هوایی شگفتانگیزی را به ارمغان آوردهاند. از اینرو ایران را سرزمین چهار فصل مینامند؛ جایی که میتوان در هر فصل زیباییهای منحصربهفرد آن را تجربه کرد. صنعت گردشگری در کشور ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چراکه ایران از لحاظ تنوع آبوهوایی و شرایط اقلیمی گوناگون از یکسو و همچنین وجود تمدن و فرهنگ و مکانهای تاریخی منحصربهفرد از سوی دیگر، جزء چند کشور اول جهان است که تاکنون از ظرفیتهای بالقوه خود در این زمینه به نحو مطلوبی استفاده نکرده است. (ایران از لحاظ ابنیه و آثار تاریخی، جزء ۹ کشور نخست دنیا و از لحاظ جاذبههای اکوتوریستی در میان ۱۰ کشور برتر دنیا قرار دارد) بررسی وضعیت صنعت گردشگری در ایران و ملاحظه ارقام درآمدی ارزش حاصل از آن، حاکی از آن است که بهرغم اینکه ایران یکی از ۱۰ کشور مهم جهان از حیث آثار تاریخی و فرهنگی است، سهم چندان شایستهای از درآمد جهانی گردشگری را نصیب خود نکرده است.
لزوم درآمدزایی از گردشگری
با همه زیباییهای کشورمان اما گردشگری به دلایلی، هنوز سهم زیادی از درآمدها را ندارد. در همین رابطه، دیروز (شنبه) عبدالکریم حسینزاده؛ معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور، در بازدید از نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، گفت: ایران ظرفیت بسیار زیادی در حوزه گردشگری دارد؛ اما در زمینه درآمدزایی از این صنعت، هنوز در ردههای پایین قرار داریم و امیدواریم با برپایی نمایشگاههای بینالمللی گردشگری این ظرفیت احیا شده و زمینه جذب سرمایهگذار فراهم شود. وی افزود: نمایشگاههای گردشگری نهتنها به معرفی ظرفیتهای توریسم کشور کمک میکنند، بلکه فرصت استثنایی برای جذب سرمایهگذاری و تحقق توسعه پایدار در مناطق روستایی را هم تأمین میکنند. وی همچنین در جمع خبرنگاران، با اشاره به برنامه دولت جهت استفاده از ظرفیتهای وزارت گردشگری، وزارت کار و رفاه و هلدینگ گردشگری تأمیناجتماعی، تأکید کرد که معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری نیز آمادگی دارد بخشی از مسئولیتها و فعالیتهای سیاستگذاری و تولیت حوزه گردشگری روستایی و استانها را عهدهدار شود. معاون رئیسجمهور با یادآوری مشکلات مختلف فعالان صنعت و خدمات گردشگری به ویژه بومگردی در کشور، اظهار کرد: وجود نگاه سیاستزده در گردشگری و بومگردی استانهای مرزی، کمبود تسهیلات مالی و محدودیت وامهای کمبهره، عمده مشکل سرمایهگذاران در این عرصه است که ما تلاش میکنیم صدای این مجموعهها در دولت باشیم و با تمام توان در زمینه تأمین مالی و تسهیلات از استانها حمایت خواهیم کرد.
دیدگاه بسته شده است.