معصومه براتی- رئیس کل بانکمرکزی، گفت: صنعت لیزینگ باید خود اقدام به تهیه سند توسعه کند و بانکمرکزی نیز در تحقق این سند همکاری خواهد کرد. به گزارش مناقصهمزایده، محمدرضا فرزین؛ رئیسکل بانکمرکزی، در همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی گفت: اظهار کرد: صنعت لیزینگ در ایران گسترده نیست و ارزش دارایی این صنعت […]
معصومه براتی- رئیس کل بانکمرکزی، گفت: صنعت لیزینگ باید خود اقدام به تهیه سند توسعه کند و بانکمرکزی نیز در تحقق این سند همکاری خواهد کرد. به گزارش مناقصهمزایده، محمدرضا فرزین؛ رئیسکل بانکمرکزی، در همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی گفت: اظهار کرد: صنعت لیزینگ در ایران گسترده نیست و ارزش دارایی این صنعت حدود ۴۰ همت است، به همین منظور باید برای توسعه این صنعت چارهاندیشی شود. فرزین؛ در ادامه با اشاره به برنامه جدید بانکمرکزی که در قانون برنامه هفتم تدوین شده، گفت: در چند سال اخیر، برنامههای متنوعی را طراحی کردهایم مانند کاهش ناترازی در شبکه بانکی و اقتصادی کردن بانک ها. نظام بانکی باید رابطه خود را با مردم اصلاح کند تا بتواند خدماتی باکیفیت ارائه دهد. وی با بیان اینکه تخصصی شدن بانکها از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی در صنعت بانکداری این است که بانکها هنوز تخصصی عمل نمیکنند. بخشی از تأمین مالی دولت بر عهده نظام بانکی است و اهداف توسعهای دولت را دنبال میکند، اما باید بر تأمین مالی خرد هم تمرکز کنیم که صنعت لیزینگ در این حوزه نقش مهمی دارد. فرزین؛ تصریح کرد: سهم لیزینگها در تأمین مالی خرد از ۱۱ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافته، همچنین، وامهای خردی که تحت عنوان وام ازدواج و فرزندآوری ارائه میشوند، باعث افزایش شمولیت بانکمرکزی شدهاند و لیزینگ نیز میتواند در این میان نقش مؤثری ایفا کند. وی با اشاره به مقررات صنعت لیزینگ گفت: مقررات این صنعت بیشتر بر دستورالعملها متمرکز بوده و در آن به توسعه توجه نشده و سؤالی مطرح میشود که چرا باید یک لیزینگ صرفاً از نظام بانکی تأمین مالی شود؟ ما در صنعت مالی نتوانستهایم به درستی از ظرفیتهای این حوزه بهره ببریم. رئیس کل بانکمرکزی، اظهار کرد: ما باید قوانین را به گونهای تنظیم کنیم که مانع رشد لیزینگهای غیرمجاز شود. همچنین، صنعت لیزینگ باید خود اقدام به تهیه سند توسعه کند و بانکمرکزی نیز در تحقق این سند همکاری خواهد کرد. فرزین؛ بیان کرد: هدف ما این است که خانوارها بتوانند راحتتر، ارزانتر و با وثایق کمتری تأمین مالی شوند، چراکه خود لیزینگ میتواند بهعنوان وثیقه عمل کند. وی تأکید کرد: ما باید از لحاظ مقرراتی به این صنعت کمک کنیم تا بتواند سهم بیشتری در تأمین مالی بر عهده بگیرد. همچنین، تخصصی شدن بانکها به صنعت لیزینگ نیز کمک خواهد کرد. در شرایط فعلی، بانکها عمدتاً بر اساس یک عقد فعالیت میکنند و بیشتر از عقد مرابحه استفاده میشود. در حالی که در صورت تخصصی شدن بانکها، باید به سمت عقود جدیدتری حرکت کنیم. رئیس کل بانکمرکزی در پایان از فعالان صنعت لیزینگ خواست تا برای تسهیل تأمین مالی خرد در این حوزه سند توسعه تهیه کنند.
بانکمرکزی به دنبال تدوین دستورالعمل صنعت لیزینگ
معاون تنظیمگری بانکمرکزی نیز، در همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی گفت: همایش زمانی مؤثر است که بهعنوان محرک باشد صنعت لیزینگ از سال ۵۴ شروع شده سال ۸۳ اولین تاریخی است که صنعت لیزینگ از سمت نهاد ناظر رسمیت پیدا کرد بعد هم در سال ۱۴۰۲ در قانون بانکمرکزی لیزینگ تحت نظارت بانکمرکزی قرار گرفت و یک حسن پایانی برای بحث قانونی این صنعت است. فرشاد محمدپور؛ در ادامه این مقام مسئول، گفت: ۶۳ شرکت لیزینگ در حال فعالیت و ۳۹ شرکت لیزینگ در حال دریافت مجوز هستند و ۱۴ شرکت در بازارسرمایه پذیرفته شدند. یکی از مسائل در خصوص لیزینگ این است که این صنعت کوچک مانده است و کل دارایی شرکتها حدود ۴۰ همت است. او افزود: صنعت لیزینگ دارای ذینفعانی است یکی از دلایل عدم رشد این صنعت عدم توانایی در ارتباطگیری درست با ذینفعان است دولت یکی از ذینفعان صنعت لیزینگ است؛ ارتباط صنعت بانکها و لیزینگ بسیار مهم است متأسفانه بانکها خیلی اوقات به این صنعت به شکل رقیب نگاه میکنند اعتباری سنجی در لیزینگ به مراتب با کیفیتتر از بانکها انجام میشود. این مقام مسئول، میگوید: به نظر مصرفکنندگان هم خیلی صنعت لیزینگ را نمیشناسند در چند سال گذشته لیزینگهایی که مجوز ندارند بزرگتر از صنعت لیزینگ دارای مجوز شدند. او افزود: ابزارهای تأمین مالی در صنعت لیزینگ محدود است اکنون بانکمرکزی به نوعی در پی تدوین دستورالعمل جامع در راستای توسعه این صنعت است که پیشنویس آن هم تهیه شده است بهنظر وزن محدودیت در صنعت لیزینگ سنگینتر از توسعه آن است.
دیدگاه بسته شده است.