امگا ۳، دشمن آلودگی هوا مطابق یک مطالعه جدید مکملهایی از روغن سالم ممکن است راهحلی فوری برای کاستن از ضررهای ناشی از هوای آلوده باشد. این مطالعه همچنین نشان داده است که ذرات معلق هوای آلوده میتوانند از سد ریه گذشته و وارد بسیاری از اعضای حیاتی بدن شوند. به گزارش سیناپرس این مطالعه […]
امگا ۳، دشمن آلودگی هوا
مطابق یک مطالعه جدید مکملهایی از روغن سالم ممکن است راهحلی فوری برای کاستن از ضررهای ناشی از هوای آلوده باشد. این مطالعه همچنین نشان داده است که ذرات معلق هوای آلوده میتوانند از سد ریه گذشته و وارد بسیاری از اعضای حیاتی بدن شوند.
به گزارش سیناپرس این مطالعه نشان میدهد، که احتمالاً خطرات سلامتی ناشی از هوای آلوده فراتر از چیزی است که تا به حال تصور میشده است. تحقیق جدید روی موشها نشان داده است اسید چرب امگا ۳ که در کتان، کنف و روغن ماهی یافت میشود، میتواند هم التهابات ناشی از اکسیدانهای هوای آلوده را برطرف کرده و هم از بروز التهابات آتی جلوگیری کند.
آلودگی هوا با روند خطرناکی در سراسر دنیا در حال افزایش است. مطابق آمارهای سازمان بهداشت جهانی، بیشتر شهرهای بزرگ در ممالک فقیر دنیا و نیمی از شهرهای کشورهای ثروتمند هم از آلودگی هوا رنج میبرند. مدتها است که ارتباط هوای آلوده با بیماریها ریوی، قلبی و سکته مغزی مشخص شده است. اما حالا محققان ارتباط بین آلودگی هوا و بیماریهای مغزی مثل زوال عقل، بیماریهای روانی و کاهش هوش و همچنین دیابت، بیماری کلیه و تولد زودرس را آشکار کردهاند. دکتر «جینگ کنگ» از بیمارستان اصلی ماساچوست که بخشی از مدرسه پزشکی هاروارد است، میگوید: « تغییرات پاتولوژیکی بسیار مهم هستند، چون آنها سازوکار بنیادین بیماری مزمنی هستند که امروز با آنها سر و کار داریم. من میتوانم پیشبینی کنم آنچه در موشها رخ داده است، در انسانها هم رخ میدهد، چون بسیاری از بیماریهای التهابی در انسانها را میتوان با اسیدهای چرب مگا ۳ درمان کرد. ما تقریباً مطمئن هستیم که امگا ۳ در میزان مناسب چیز بسیار خوبی است». او ادامه میدهد: « من قطعاً خوردن اسیدهای چرب امگا ۳را برای مبارزه با آلودگی هوا توصیه میکنم». اسیدهای چرب امگا ۳ فواید شناخته شده دیگری هم دارند و مانند دارو نبوده و ماده غذایی مفیدی هستند. کنگ میگوید دو تا ۴ گرم در روز معادل دُزی است که ما به موشها دادهایم. یک آزمایش کوچک انسانی در سال ۲۰۱۲ هم اثرات مفید امگا ۳ را در مقابله با آلودگی هوا نشان داده است. دو تا ۴ گرم از اسید چرپ امگا ۳ معادل تقریباً دو بخش ۸۵ گرمی از ماهی آزاد یا شاه ماهی است. اما مقامات بهداشتی توصیه میکنند، زنان باردار و کودکان به دلیل خطر آلودگی جیوه بیشتر از یک بخش در روز ماهی نخورند. به عوض روغن تخم کتان است حدود ۵۰ درصد اسید چرپ امگا ۳ دارد و کپسولهای امگا ۳ هم بهطور گسترده در دسترس هستند، اما قبل از مصرف آنها باید با پزشک مشورت کنید. سال گذشته یک مطالعه نشان داده بود، مصرف بیشتر از اندازه امگا ۳ با سرطان پروستات در مردان مرتبط است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.