معاون برنامهریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی (ایمیدرو)، اعلام کرد: نتایج هشتمین دوره عملکرد بهداشت، ایمنی و محیطزیست (HSE) واحدها، حاکی از رشد عملکرد این بخش در حوزه معدن و صنایعمعدنی است که نویدبخش دستیابی به هدف کاهش و صفر مخاطرات بخش معدن خواهد بود. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از […]
معاون برنامهریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی (ایمیدرو)، اعلام کرد: نتایج هشتمین دوره عملکرد بهداشت، ایمنی و محیطزیست (HSE) واحدها، حاکی از رشد عملکرد این بخش در حوزه معدن و صنایعمعدنی است که نویدبخش دستیابی به هدف کاهش و صفر مخاطرات بخش معدن خواهد بود. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی (ایمیدرو)، سمیه خلوصی؛ در هشتمین همایش دوره ارزیابی سطح عملکرد بهداشت، ایمنی و محیطزیست ایمیدرو، افزود: در این دوره ممیزی نتیجه هشت سال تلاش مدیران و کارکنان این بوده که امتیازات سطح ممیزی واحدها؛ در سطح متوسط میانگین قرار گرفته و به ۳۱۲ رسیده است. وی افزود: این نتیجه حاکی است که اهداف تعیین شده در حوزه «اچاسای» در اولویت برنامههای مدیران مجموعهها قرار گرفته است و نویدبخش این موضوع است که به هدف کاهش و صفر مخاطرات دست یابیم. خلوصی؛ گفت: دستیابی به رشد ۱۳ درصدی حوزه معدن مطابق با برنامه هفتم پیشرفت ابلاغ شده و یکی از مهمترین بخشهای آن این است که ریسکها و مخاطرات دستیابی به این هدف را شناسایی کنیم که یکی از این حوزههای پرریسک؛ حوزه اچاسای است. معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو، عنوان کرد: با توجه به اینکه اجرای پروژههای توسعهای یکی از پرمخاطرهترین برنامهها و اقدامات زیرمجموعه ایمیدرو است؛ از شما مدیران و کارکنان میخواهیم که حوزه بهداشت محیط را پررنگ ببینید و قبل از رخ دادن اتفاقی، ریسکها و مخاطرات را پیشبینی کنید. وی ادامه داد: در سالجاری ۶۳ واحد معدن و صنایعمعدنی ممیزی شده است که اقدامی برجسته و بزرگ بوده و همکاران ما در طول بیش از ۳۰۰ روز این برنامه را اجرا کردند. خلوصی؛ اظهار داشت: مجتمعهای تحت پوشش ملی صنایع مس ایران، منطقه سنگان و سنگ آهن مرکزی به این ممیزی اضافه شدند و امیدواریم این مدل ارزیابی در همه واحدهای معدن و صنایعمعدنی اجرا شود چرا که اثربخشی این اقدام را در سالجاری شاهد هستیم و امتیاز عملکرد واحدها بهبود یافته است. وی گفت: بعد از ممیزی شناسایی نقاط قابل بهبود و پیگیری و عملیاتی کردن آنها یکی از مهمترین اقدامات است و ما در ایمیدرو پروژههای بهبود را شناسایی و تأمین مالی میکنیم تا آن نقاط قابل بهبود پیشبینی شده، اتفاق افتاده و وضعیت عملکرد بهداشت، ایمنی و محیطزیست واحدها ارتقاء یابد. خلوصی؛ با بیان اینکه این مکانیزم و رویه باید در تمام شرکتهای دارای ارزیابی عملکرد مستقر شود؛ اعلام کرد: در این حوزه، در کنار ممیزیها بعضی واحدها ارزیابی ضعیف و نقاط بهبود بیشتری دارند که با تمام واحدها جلسه برگزار میکنیم تا تعهد مدیران را برای اجرای پروژهها و بهبود وضعیت بهداشت محیط افزایش دهیم.
تولید بدون حادثه و کاهش آلاینده راهبردهای ایمیدرو در بخش ایمنی
همچنین محمد آقاجانلو؛ رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی(ایمیدرو)، «تولید ایمن بدون حادثه» و «کاهش آلایندهها» را دو راهبرد مهم در حوزه ایمنی، بهداشت و محیطزیست معدن و صنایعمعدنی دانست. آقاجانلو؛ افزود: در صنعتی فعالیت میکنیم که بینالمللی و صادرات محور است و اگر در بحث آلایندهها و کربن کار نکنیم مزیت را در توسعه و رقابت پذیری بینالمللی از دست خواهیم داد. وی با بیان اینکه موظفیم علاوه بر سلامت کارکنان، سلامت کسب و کار را مورد توجه قرار داده و موانع آن را حذف کنیم، اظهار داشت: پیشگیری و تحقق هدف صفر مخاطرات در اولویت برنامهها قرار بگیرد و مبنایی برای کاهش آلایندهها باشد. معاون وزیر صنعت،معدنوتجارت اعلام کرد: در زمینه بررسی عملکرد ایمنی واحدها، موارد مربوط به فناوری نیز دیده شود و بررسی کرد که کدام شرکتها در این بخش فعالیت بیشتری داشته و امتیازی در ارزیابیها برای آنها در نظر گرفته شود. وی تأکید کرد: رعایت موارد مرتبط با آلایندهها و پسابها نیز یکی از الزاماتی است که حوزه ایمنی واحدها باید به آن توجه کنند. آقاجانلو؛ تأکید کرد: حفظ ارتقای سلامت همکاران به ویژه نیروهای عملیاتی بخش معدن و صنایعمعدنی از موارد مورد توجه ما است و متناسب با آن باید از اتفاقات ناگوار همچون حادثه معدنجو پیشگیری کنیم. وی افزود: بحثهای ترافیکی و حملونقل جادهای عوامل مجتمعها نیز یکی از دیگر مواردی است که مسائل ایمنی باید در آن رعایت شود. در این زمینه میتوان از طریق طرح ایجاد زیربناهای معادن(زیرمجموعه ایمیدرو) یکی از شاخصها برای اولویتبندی پروژههای زیرساختی باشد. آقاجانلو؛ اظهار داشت: طبق یک استراتژی؛ رویداد ارزیابی عملکرد بخش ایمنی و بهداشت کل واحدهای بخش معدن و صنایعمعدنی کشور را در بر بگیرد و مطابق با یک استاندارد ملی برنامهها را در این حوزه پیش ببریم.
دیدگاه بسته شده است.