رشد ۱۰ واحدی شاخص بورس و افت دو واحدی آیفکس

رشد ۱۰ واحدی شاخص بورس و افت دو واحدی آیفکس در چهارمین روز معاملات بورس اوراق بهادار تهران در این هفته شاخص کل ۱۰ واحد رشد کرد، اما شاخص کل هموزن با افت ۳۱ واحدی مواجه شد. به گزارش ایسنا، شاخص بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران دیروز پس از باز شدن معاملات […]

رشد ۱۰ واحدی شاخص بورس و افت دو واحدی آیفکس

در چهارمین روز معاملات بورس اوراق بهادار تهران در این هفته شاخص کل ۱۰ واحد رشد کرد، اما شاخص کل هموزن با افت ۳۱ واحدی مواجه شد.

به گزارش ایسنا، شاخص بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران دیروز پس از باز شدن معاملات توانست با رقم ۷۶ هزار و ۸۲۹ واحدی بالا رود، اما در ادامه با افت‌هایی همراه شد و تا رقم ۷۶ هزار و ۷۳۵ واحدی پایین آمد. در نهایت نیز توانست ۱۰ واحد نسبت به روز دوشنبه، بالاتر بنشیند و به رقم ۷۶ هزار و ۸۰۰ واحدی برسد.

اما شاخص کل هموزن با ۳۱ واحد کاهش مواجه شد و در تراز ۱۵ هزار و ۵۲۵ واحدی قرار گرفت. شاخص آزاد شناور اما، ۴۴ واحد رشد کرد و به رقم ۸۴ هزار و ۱۵۸ واحدی رسید.

شاخص بازار اول پس از ۴۴ واحد رشد به رقم ۵۴ هزار و ۲۴۳ واحدی رسید و شاخص بازار دوم با ۱۸۰ واحد کاهش به رقم ۱۶۹ هزار و ۹۶۳ واحدی را تجربه کرد.

نماد پالایش نفت تهران بیش‌ترین تأثیر را در شاخص گذاشت و پس از آن بانک ملت و مخابرات ایران بیش‌ترین تأثیر کاهشی را روی دماسنج بازار داشتند.

در نماد پالایش نفت تهران ۹۱ درصد از خرید‌ها توسط افراد حقوقی و نزدیک به ۹ درصد از خرید‌ها مربوط به حقیقی‌‌ها بود. این نماد دیروز شاهد صف فروش با حجم بیش از ۲۲ میلیون بود.

در طرف مقابل نماد سایپا با ۳۳ واحد تأثیر مثبت روی شاخص بیش‌ترین نقش را در نوسانات صعودی دماسنج بازار سرمایه داشت. پس از آن سرمایه‌گذاری غدیر و پتروشیمی خارک نیز سعی کردند شاخص بورس را تا حدی بالا نگه دارند.

همچنین در گروه قند و شکر اکثریت نماد‌ها شاهد روند کاهشی در قیمت پایانی بودند و تنها دو نماد قند پیرانشهر و قند شیرین خراسان توانستند مقداری رشد داشته باشند.

در گروه فلزی نیز تعدادی از نماد‌ها همچون ملی صنایع مس ایران، لوله‌ و ماشین‌سازی ایران، شرکت آهن و فولاد ارفع، کالسیمین، فرآوری معدنی ایران، ملی سرب و روی ایران، زرین معدن آسیا جزو نمادهایی بودند که قیمت پایانی‌شان افت پیدا کرد. البته نمادهایی همچون مس شهید باهنر و صنعت روی زنگان با رشد ۴ درصدی مواجه شدند.

در گروه سیمانی‌‌ها اکثریت نماد‌ها شرایط کاهشی را تجربه کردند هرچند که سیمان هگمتان توانست ۲.۳۹ در قیمت پایانی رشد داشته باشد و سیمان خاش نیز بیش از یک درصد رشد داشت.

ارزش معاملات نیز به رقم ۳۴۳ میلیارد و ۴۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و ۴۴ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۵۰ هزار و ۳۸۳ نوبت داد و ستد بود.

از جمله معاملات درون گروهی در چهارمین روز معاملات بورس تهران می‌توان به دادوستدهایی در نمادهای مخابرات ایران و پتروشیمی خارک اشاره کرد به‌طوری که در نماد شرکت مخابرات ایران ۴۴۸ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۰۱ میلیارد تومان در ۵ نوبت مورد داد و ستد قرار گرفت و در نماد پتروشیمی خارک ۵۵ میلیون و ۴۴۴ هزار سهم به ارزش بیش از ۸۹ میلیارد تومان تنها در یک معامله داد و ستد شد.

 

آیفکس نیز در این روز افت دو واحدی را تجربه کرد و به رقم۸۶۳٫۹ رسید. ارزش معاملات فرابورس دیروز به رقم ۱۵۵ میلیارد و ۳۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۳۹۷ میلیون و ۷۸۶ هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۱۸ هزار و ۵۳ نوبت معامله بود.