وزیر ارتباطات، از شتاب گرفتن توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی با مزایده فرکانسی ۳۶۰۰ مگاهرتز خبر داد و گفت: نگاه ما دگردیسی در حوزه تنظیمگری و توجه ویژه به ظرفیتهای فناوری اطلاعات است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جلسه شورای معاونان […]
وزیر ارتباطات، از شتاب گرفتن توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی با مزایده فرکانسی ۳۶۰۰ مگاهرتز خبر داد و گفت: نگاه ما دگردیسی در حوزه تنظیمگری و توجه ویژه به ظرفیتهای فناوری اطلاعات است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه که با حضور محمدرضا عارف؛ معاون اول رئیسجمهوری برگزار شد، به تشریح جزئیات برنامهها و اولویتهای وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم پرداخت.
بازطراحی فرآیندها برای تحقق دولت الکترونیک
هاشمی؛ با تقدیر از حضور معاون اول رئیسجمهوری در این نشست از ضرورت تحقق سهم ۱۰درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی با محوریت برنامه هفتم توسعه و بزرگ شدن کیک اقتصاد دیجیتال سخن گفت و با اشاره به اولویت هوشمندسازی در وزارت ارتباطات، اعلام کرد: با نگاه متفاوتی که به موضوع دولت الکترونیک داریم، تلاش میکنیم در ارتباط با سازمان اداری و استخدامی به تعریف بستهای مشخص و نگاهی مشترک به فرآیندها و سامانهها برسیم. وی افزود: به این منظور تفاهمنامهای با سازمان اداری و استخدامی و یک اپراتور شاخص برای بازطراحی سامانهها و فرآیندها تنظیم شده که هفته آینده به امضاء خواهد رسید. این همکاری، نویدبخش تحولی جدید در خدمات دولت الکترونیک خواهد بود.
ضرورت دگردیسی در تنظیمگری
هاشمی؛ با اشاره به دستاوردها و البته چالشهای بحث تنظیمگری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: نگاه ما دگردیسی در حوزه تنظیمگری و توجه ویژه به ظرفیتهای فناوری اطلاعات است. تنظیمگری با رویکرد بخشی در رقابت با بخشخصوصی، مشکلاتی برای کسبوکارهای دیجیتال ایجاد کرده است. به این دلیل، ما به دنبال ایجاد تنظیمگری ملی و قدرتمند، مبتنی بر نگاه کارشناسی هستیم تا از ظرفیتهای متنوع موجود در بخشخصوصی برای رشد اقتصاد دیجیتال بهرهمند شویم. وزیر ارتباطات، «ارتقای کیفیت شبکه ارتباطی و شفافیت تنظیمگری در حوزه ارتباطات» را جزء مطالبات عمومی و جدی مردم خواند و گفت: پاسخ به این مطالبه با جدیت در دستور کار قرار گرفته و به دنبال برگزاری جلسات متعدد کارشناسی، نتایج خوبی هم حاصل شده که بهزودی منجر به شتاب گرفتن روند توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی (۵G) با مزایده منابع فرکانسی ۳۶۰۰ مگاهرتز خواهد شد. با توجه به ذینفعان متعددی که این فرکانس دارد، آزادسازی آن از شکلگیری وفاق و همراهی بیبدیلی حکایت دارد. وی از «هوشمندسازی صنایع» بهعنوان یکی دیگر از محورهای اصلی مورد توجه وزارت ارتباطات نام برد و تصریح کرد: این مهم با ورود مؤثر و فعال وزارت ارتباطات در بحث ناترازیهای انرژی و ارائه طرحی شکل گرفت که محصول چهار ماه تلاش بیوقفه همه همکاران ما در تعامل و همافزایی با وزارتخانههای نیرو و نفت است.
دیپلماسی فناوری؛ دستاوردهای بینالمللی
هاشمی؛ از قرار گرفتن «دیپلماسی فناوری» در میان اولویتهای وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم گفت و تأکید کرد: در بازهزمانی چهار ماه گذشته، با وجود تداوم و تشدید تحریمها، دستاوردهای قابل دفاعی در سفرهای منطقهای و بینالمللی، از آمریکای لاتین تا کشورهای خلیجفارس، داشتهایم. قراردادهای مهمی با محوریت توسعه همکاریها و تقویت دیپلماسی ارتباطی و فناوری منعقد شده که بیانگر ظرفیتهای بیبدیل و ارزشمند کشور است. وی با اشاره به برگزاری نشست ایران کریدور ۲۰۲۵ که به ابتکار وزارت ارتباطات و با حضور مدیران ارشد ۱۵ اپراتور برتر منطقهای برگزار شد، گفت: با وجود تداوم تحریمها، تعاملات بسیاری خوبی شکل گرفت. بخشی از بدهیهای شرکت ارتباطات زیرساخت در همین زمان کوتاه تعیینتکلیف شد و توافقات مهمی برای مشارکت در بهرهبرداری از فیبرنوری دریایی منطقه حاصل شد.
پرتاب «ناوک»؛ گام بلند ایران برای دستیابی به مدار ژئو
وزیر ارتباطات، در بیان توسعه دستاوردهای صنعت فضایی از پرتاب ماهواره مخابراتی «ناوک» در روزهای آتی خبر داد و گفت: این ماهواره کلاس میکرو با وزن ۴۰ کیلوگرم، حاصل تلاش پژوهشگاه فضایی ایران است و با موشک ارتقایافته سیمرغ به فضا پرتاب میشود. پرتاب ناوک، گامی کلیدی برای دسترسی به مدار ژئو و تقویت توان ارتباطی کشور محسوب میشود. وی همچنین واگذاری باند ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه شبکه فیبرنوری را ضروری دانست و با تشریح برنامههای وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه فیبرنوری، تصریح کرد: در این دوره توسعه شبکه فیبرنوری با اولویت «اتصال» به جای «پوشش» در دستور کار قرار دارد که توسعه این پروژه نیازمند همراهی بیشتر شهرداریها در سراسر کشور است. پس از سخنان وزیر ارتباطات، تعدادی از معاونان وزارتخانه گزارشهای تفصیلی از اقدامات مهم حوزههای کاری خود ارائه کردند که تقدیر و تأیید محمدرضا عارف؛ معاون رئیسجمهوری را به دنبال داشت. عارف نیز بر ضرورت تسریع در اجرای پروژههای کلان تأکید کرد.
دیدگاه بسته شده است.