حمله لوکسسازان به نوسازی پلاکهای قدیمی در حالی که انتظار میرفت کمیسیون ماده ۵ در خصوص توقف مجوزهای املاک لوکس قاطعانه برخورد کند، حجم سرمایهگذاری در خصوص این املاک بهشدت افزایش یافته است. به گزارش صما، بررسی از کارنامه عملکرد کمیسیون ماده پنج شهر تهران طی ۱۰ ماه اول امسال مشخص میکند اعضای این کمیسیون […]
حمله لوکسسازان به نوسازی پلاکهای قدیمی
در حالی که انتظار میرفت کمیسیون ماده ۵ در خصوص توقف مجوزهای املاک لوکس قاطعانه برخورد کند، حجم سرمایهگذاری در خصوص این املاک بهشدت افزایش یافته است.
به گزارش صما، بررسی از کارنامه عملکرد کمیسیون ماده پنج شهر تهران طی ۱۰ ماه اول امسال مشخص میکند اعضای این کمیسیون که از نمایندگان دستگاههای دولتی و برخی اعضای شورای عالی شهرسازی و معماری و مدیران شهرداری تشکیل میشود در این فاصله زمانی ۱۴ تصویبنامه حاوی ۵۲ بند (زیر مصوبه) در ارتباط با انواع پروژههای ساختمانی و شهری را داشتهاند که ۳۲ درصد آنچه به تصویب این کمیسیون رسیده است به صدور جواز ساخت پروژههای مسکونی در ۳ منطقه شمالی شهر تهران بهصورت «احداث ساختمان با طبقات اضافهتر از حد مجاز تعریفشده در طرح تفصیلی تهران» بوده است.
انحرافات کمیسیون ماده۵
در این زمینه یک کارشناس ساختوساز در خصوص عملکرد نامطلوب کمیسیون ماده ۵ شهر تهران با بیان اینکه متأسفانه تصمیمات گرفته شده در کمیسیون ماده ۵ شهر تهران در راستای نیاز شهر نیست، گفت: این تصمیمات تبعات ناخوشایندی برای شهر تهران دارد و باعث برهم زدن توازن نیازهای شهری میشود.
به گزارش صما، ایمان رفیعی گفت: هیچ دلیلی از جمله توسعه عمران و آبادانی کلانشهرها توجیه مناسبی برای دور زدن قانون محسوب نمیشود.
وی با بیان اینکه مراجع صدور پروانه با اهرمهای قوی میتوانند نبض بازار را در دست داشته باشند، گفت: در حال حاضر این نبض توسط مراجع صدور پروانه زیر سؤال رفته و متناسب با دورههای رونق و رکود بازار نیست.
رفیعی گفت: کمیسیون ماده ۵ در طی سالهای اخیر انحرافاتی زیادی داشته که جبران برخی از این خطاها بسیار مشکل است. درحالیکه وظیفه اصلی کمیسیون ماده۵ (براساس ماده ۵ قانون شورای عالی شهرسازی و معماری کشور) بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی شهرها و تغییرات آنها است این امر مهم نادیده گرفتهشده و وضعیت کنونی کلانشهرها را به چالش کشانده است.
این کارشناس ساختوساز با انتقاد شدید از عملکرد این کمیسیون خاطرنشان کرد: برخی از مصوبات این کمیسیون در دفاع منافع شخصی و مجوزهای خاص بوده و منافع عموم را در پی ندارد.
وی گفت: در حال حاضر انباشت سرمایهها در املاک لوکس بههیچعنوان با وضعیت کنونی هماهنگ نبوده و فراتر از ضوابط طرحهای تفصیلی کلانشهرها بهخصوص تهران است. املاک غیرمصرفی در بازار کنونی جایگاهی نداشته و بهجز هدر رفت سرمایه و مرگ بخش تولید و اشتغال چیزی عاید کشور نمیکند.
رفیعی درنهایت متذکر شد: درحالیکه انتظار میرفت کمیسیون ماده ۵ در خصوص توقف مجوزهای املاک لاکچری قاطعانه برخورد کند. حجم سرمایهگذاری در خصوص این املاک بهشدت افزایشیافته است.
شرکتهای مدیریت دارایی راهحل مشکلات املاک بیمصرف لوکس
همچنین مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن کارکنان دولت با بیان اینکه ۴۴ درصد املاک لوکس مسکونی منطقه یک در طی سالهای ۸۵ تا ۹۴ ساختهشده است گفت: هماکنون بیشترین املاک محبوس شده تهران نیز به این املاک تعلق دارد.
اسماعیل خاکفرجی با بیان مطلب فوق گفت: در حال حاضر شمال پایتخت به تله سرمایههای ملکی تبدیلشده بهطوریکه سرمایهگذاران با تصور سود حداکثری سرمایهگذاریهای ساختمانی در این مناطق با ارایه درخواست به مدیریت شهری برای افزایش تراکم ساختمانی بیش از آنچه ضوابط طرح تفصیلی تعیین کرده اقدام میکنند و در این فرایند کمیسیون ماده ۵ مرکب از مدیران دولتی و شهری بدون نیازسنجی بازار ملک با بخشی از این درخواستها موافقت میکند.
وی بابیان اینکه با یک حساب سرانگشتی میتوان فهمید چه سرمایههای کلانی در این بخش مدفونشده است، گفت: این سرمایهها قبل از اخذ مجوز ساخت میتوانست مثل آب خوردن چرخه تولید را در شهرها به حرکت درآورده و باعث اشتغال شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن کارکنان دولت گفت: افزایش مجوزهای ساختوساز املاک لوکس در مناطق اشباع شده امتیاز و موفقیتی برای کشور ما محسوب نمیشود زیرا عدم فروش یا مصرف آن باعث خواهد شد این املاک به سرعت فرسوده و از چرخه، ورود به بازار مصرف خارج شوند.
وی با بیان اینکه عدم رعایت ضوابط حد مجاز طرح تفصیلی در این مجوزهای ساختمانی باعث بروز آسیب شهری به پایتخت، بخش مسکن و بهتبع آن سایر بخشهای اقتصادی شده است.
خاک فرجی گفت: باید طرح «شرکتهای مدیریت دارایی» سریعتر وارد عمل شده و این املاک را زنده و به بازار اجاره یا با تغییر کاربری مانند هتل، مسافرخانههای لوکس تحویل دهند. این طرح اگرچه در سالهای اخیر موردتوجه بوده اما حرکت مناسبی برای شکلگیری آن لحاظ نشده است.
وی با بیان اینکه این شرکتها در تمام دنیا موفق عمل کردند گفت: این شرکتها میتوانند با ارایه راهکارها مناسب در شرایط خاص کلانشهرها را از دست این املاک بیمصرف، سنگین و گران راحت کنند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن کارکنان دولت درنهایت گفت: رخوت و سکون این املاک بههیچعنوان مناسب شرایط کنونی جامعه نیست و دولت باید هرچه سریعتر تدابیر مناسبی برای حل و کاهش این املاک در نظر بگیرد.
انبوهسازان لوکس گرا به پلاکهای قدیم هجوم آوردند
در همین زمینه یک کارشناس ساختوساز با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان لوکسسازی در تهران وجود ندارد، گفت: اما شواهد بیانگر فشار لوکسسازی در شما ل تهران است.
حمیدرضاقاضیزاهدی با بیان مطلب فوق افزود: زمین گران مهمترین عامل لوکسسازی محسوب میشود و بهواسطه همین زمینهای گران آپارتمانهای گرانقیمت ساخته میشود.
این کارشناس ساختوساز ادامه داد: از طرف دیگر بسیاری از انبوهسازان و سازندگان با هجوم یکباره برای خرید بلوکهای قدیمی به دنبال آن بودند و هستند تا سود بیشتری ببرند.
زاهدی تصریح کرد: در واقع حجم ساختوساز در بخشهای تجاری و لوکس تا اندازهای افزایش پیداکرده که موجب شده امروز به موقعیتی رسیدهایم که در این بخشها هم دچار مازاد نیاز شدهایم.
وی درنهایت گفت: نبود آمار دقیق تجاریسازی و لوکسسازی در پایتخت به دلیل آن است که سرمایهگذاری تجاری به عوارض شهرداری بستگی دارد، چون میزان این عوارض در نقاط و بخشهای مختلف تهران و بر اساس موقعیت زمانی و مکانی واحدهای تجاری متفاوت و متغیر است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.