سال ۸۶ می‌توانستیم اموال توقیفی ایران را منتقل کنیم

وزیر اقتصاد و دارایی سال ۸۶ می‌توانستیم اموال توقیفی ایران را منتقل کنیم وزیر اقتصاد درباره توقیف یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری اموال ایران در لوکزامبورگ گفت: در سال ۱۳۸۶ شرکت لوکزامبورگی به ایران اخطار داده بود که بهتر است اموال خود را منتقل کند، اما به این اخطار توجهی نشد. به گزارش ایسنا، […]

وزیر اقتصاد و دارایی

سال ۸۶ می‌توانستیم اموال توقیفی ایران را منتقل کنیم

وزیر اقتصاد درباره توقیف یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری اموال ایران در لوکزامبورگ گفت: در سال ۱۳۸۶ شرکت لوکزامبورگی به ایران اخطار داده بود که بهتر است اموال خود را منتقل کند، اما به این اخطار توجهی نشد.

به گزارش ایسنا، علی طیب‌نیا در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفت: در سال‌های گذشته مرسوم بوده که بانک مرکزی بخشی از دارایی‌های خود را به صورت ارز یا اوراق قرضه نگهداری می‌کرده است. در سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ بانک مرکزی اوراق قرضی دلاری که در اروپا منتشر می‌شود را خریداری کرده است.

وی در ادامه افزود: اما از سال ۲۰۰۶ با تصویب قوانین در آمریکا مشکلاتی ایجاد شد و وجوه دلاری ما در خارج از کشور در معرض خطر قرار گرفت. در پاییز ۱۳۸۶ شرکت لوکزامبورگی که اوراق قرضه دلاری ما را نگهداری می‌کرد به ایران اخطار می‌دهد که بهتر است این منابع را منتقل کند و تا خرداد ۱۳۸۷ هم فرصت وجود داشت که این اوراق قرضه منتقل شود، اما فقط ۲۲۰ میلیون دلار از این اوراق منتقل شد. استنباط هم این بود که چون این منابع متعلق به بانک مرکزی است نه دولت امکان ضبط آن وجود ندارد.

 

وزیر اقتصاد با بیان این‌که با شکایت اتباع آمریکا این اموال ضبط شده است، اظهار کرد: بین سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ این فرصت وجود داشت تا این منابع منتقل شود، اما این اقدام انجام نگرفت.