تولید ۶۰ درصد خوراک دام در واحدهای غیرمجاز

تولید ۶۰ درصد خوراک دام در واحدهای غیرمجاز رییس انجمن خوراک دام و طیور ایران گفت: با وجود فعالیت ۶۴۵ کارخانه خوراک دام پروانه‌دار در کشور برخی از این کارخانجات با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند و در مقابل شاهد تولید ۱۱ میلیون خوراک دام در واحدهای غیرمجاز و واحدهای پرورش هستیم. به گزارش فارس، […]

تولید ۶۰ درصد خوراک دام در واحدهای غیرمجاز

رییس انجمن خوراک دام و طیور ایران گفت: با وجود فعالیت ۶۴۵ کارخانه خوراک دام پروانه‌دار در کشور برخی از این کارخانجات با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند و در مقابل شاهد تولید ۱۱ میلیون خوراک دام در واحدهای غیرمجاز و واحدهای پرورش هستیم.

به گزارش فارس، مجیدموافق‌غدیری به وضعیت تولید خوراک دام در کشور اشاره کرد و گفت: خوراک دام مهم‌ترین حلقه استراتژیک زنجیره تأمین پروتئین است، به‌طوری که ۷۰ درصد هزینه تولید دام و مواد دامی مربوط به خوراک دام است.

وی با اشاره به برخی اظهارنظرهای غلط مبنی بر واردات خوراک دام به کشور، گفت: بیش‌ترین چیزی که وارد کشور می‌شود، نهاده‌های دامی نه خوراک دام است، چرا که ما در کشور نه تنها ۸ میلیون تن کارخانه‌های خوراک دام صنعتی، خوراک دام تولید می‌کنیم، بلکه از این رقم حدود ۲۰۰ هزار تن آن را به ۱۶ کشور صادر می‌کنیم.

موافق غدیری همچنین با اشاره به این‌که سالانه در کشور ۱۹ میلیون تن انواع خوراک دام مصرف می‌شود، خاطرنشان کرد: باید پرسید ۱۱ میلیون تن مازاد بر تولید کارخانه‌های خوراک دام از چه طریقی تأمین می‌شود که یقیناً در واحدهای غیرمجاز و واحدهای پرورش دام اتفاق می‌افتد.

وی با انتقاد از اختصاص یارانه از سوی دولت برای تأمین جو، ذرت و کنجاله سویا به دامداران و واحدهای پرورش خاطرنشان کرد: دولت هر ۳ ماه یا ۶ ماه از این محل به این واحد‌‌ها یارانه می‌دهد و این واحد‌‌ها به جای آن‌که خوراک دام خود را از کارخانه‌های صنعتی با کیفیت بالاتر تهیه کنند از آسیاب‌های دستی استفاده کرده و بدون هیچ‌گونه مجوزی بنا به سلیقه خود خوراک دام را تهیه می‌کنند.

رییس انجمن خوراک دام و طیور به این نکته اشاره کرد که در کشور ۶۴۵ کارخانه خوراک دام با پروانه تولید فعال است و ۴ هزار میلیارد تومان در این صنعت سرمایه‌گذاری شده است، اما بسیاری از این کارخانه‌ها با زیر ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند، در حالی که اگر به رقم ۷۰ درصد ظرفیت تولید برسد، قیمت تمام شده آنها ۱۵ درصد کاهش می‌یابد.

موافق غدیری به این نکته هم اشاره کرد که هم‌اکنون ۳۴ کارخانه تولید خوراک دام همتراز بهترین کارخانه‌های دنیا تولید می‌کنند و ۵۹ کارخانه نیز در صورتی که هرکدام ۵۰۰ میلیون تومان در بخش دستگاه‌های خود هزینه کنند، به همین سطح خواهند رسید.

نکته جالب دیگری که این فعال صنعت دام به آن اشاره کرد این بود که ارزش تولیدات دامی کشور ۵۴ میلیارد تومان در سال است که ۳۴ هزار میلیارد تومان آن مربوط به ارزش خوراک دام است و کارخانه‌های داخلی مجاز ۱۱ هزار میلیارد تومان از این رقم را تولید می‌کنند.

وی یکی دیگر از مشکلات کارخانه‌های خوراک دام را پرداخت مالیات، بیمه و امثالهم عنوان کرد و گفت: اگرچه اینها در بخش کشاورزی قرار دارند، اما در عمل از مزایای معافیت مالیاتی برخوردار نیستند و به دنبال آن هستیم که مالیات این بخش را صفر کنیم.

وی در پاسخ به این‌که چرا سازمان دامپزشکی با واحدهای غیرمجاز برخورد نمی‌کند، تصریح کرد: جالب اینجاست که قوانین برای حذف واحدهای غیرمجاز داریم، اما سازمان دامپزشکی عزم جدی برای بسته شدن واحدهای غیرمجاز ندارد و این قانون را اجرا نمی‌کند و جالب‌تر اینجاست که واحدهای مجاز باید از محصولات شناسنامه‌دار برای تولیدات خود استفاده کنند و به هزار و یک جا جواب پس دهند، در حالی که واحدهای غیرمجاز به هیچ جا و هیچ کس جوابگو نیستند.