مرضیه نیکخواه ـ کافی است پای خود را در داروخانه بگذاری تا مثل بسیاری از اقلام افزایش قیمت برخی داروها را لمس کنی! بدتر آنکه فاصله قیمت داروهای بدون بیمه همچون برخی آمپولها با داروهایی که بیمه آنها را تحت پوشش قرار میدهد، آن قدر کم شده که بسیاری در همان درمانگاه ترجیح میدهند آمپول […]
مرضیه نیکخواه ـ کافی است پای خود را در داروخانه بگذاری تا مثل بسیاری از اقلام افزایش قیمت برخی داروها را لمس کنی! بدتر آنکه فاصله قیمت داروهای بدون بیمه همچون برخی آمپولها با داروهایی که بیمه آنها را تحت پوشش قرار میدهد، آن قدر کم شده که بسیاری در همان درمانگاه ترجیح میدهند آمپول خود را حساب کنند و به داروخانه نروند! اما تازه این اول ماجراست، زیرا قیمت داروها یکی نیست و باید بچرخی تا بتوانی مناسبترین قیمت را برای خرید داروی خود انتخاب کنی! در واقع چندنرخی بودن ارز دارو، واقعی نبودن قیمتگذاری دارو، عدم امکان تولید داروهای جدید در کشور و… مهمترین چالشهای صنعت داروسازی کشور است. از طرفی باید دولت در روشهای تأمین نقدینگی برای جبران نقدینگی شرکتها هم کمک کند. بهطوری که حد اعتباری شرکتهای دارویی در بانکها را برای دریافت تسهیلات افزایش دهد، مطالبات سازمانهای بیمهگر به بیمارستانها و شرکتهای پخش زودتر پرداخت شود. تسهیلات بیمهای و مالیاتی به صنعت داروسازی داده شود. اگر میگوییم که صنعت داروسازی یک صنعت حیاتی و استراتژیک است، حمایت از این صنعت هم باید حمایت استراتژیک باشد و به صورت ویژه دیده شود. نه اینکه دولت به صنعت داروسازی بهعنوان یک پیمانکار ارزانقیمت نگاه کند.
قیمت دارو ۵۰ تا ۴۰۰ درصد گران شده
در همین رابطه، رحمتا… نوروزی؛ نماینده علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از افزایش ۴۰۰درصدی قیمت دارو در کشور، گفت: ضرورت دارد مسئولین در پرداخت مطالبات تأمیناجتماعی و همچنین وزارت بهداشت نیز تمهیداتی را در نظر بگیرند.
امکان رصد قیمت داروها از سامانه تیتک
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو نیز، ضمن اشاره به اقدامات در دست انجام برای عمل به برنامه هفتم توسعه و ذخیره استراتژیک شش ماهه دارو و تجهیزات پزشکی، در عین حال درباره اصلاح قیمت حدود ۳۰۰ قلم دارو که به تدریج انجام میشود، توضیح داد. مهدی پیرصالحی؛ در گفتگو با ایسنا، با اشاره به تکلیف برنامه پنج ساله هفتم توسعه مبنی بر ذخیره استراتژیک شش ماهه دارو، عنوان کرد: سال آینده در وظایف سازمان غذا و دارو دیده شده است که ذخایر استراتژیک برای دارو در نظر گرفته شود، لیست داروها و تجهیزاتی که مورد نظر است در حال احصا بوده تا به صورت یکجا خریداری و ذخیره استراتژیک دارو و تجهیزات ایجاد شود. معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، همچنین درباره قیمت داروها، گفت: امکان رصد قیمت تمامی داروها و جستجوی کمبودهای دارویی در سامانه تیتک وجود دارد. وی تصریح کرد: سامانه تیتک علاوه بر امکان استعلام اصالت دارو و مواد خوراکی و آرایشی- بهداشتی، قابلیت جستجوی دارو و شیرخشک را نیز دارد. همچنین قیمت داروها از طریق سایت TTAC.IR و اپلیکیشن تیتک مهیاست و افراد میتوانند از قیمت داروها و یا موجودی آنها مطلع شوند. وی در مورد اصلاح قیمت دارو طی چندماه اخیر نیز، گفت: ۳۸۰۰ قلم دارو در کشور وجود دارد که شامل ۱۲ هزار کد irc میشود، از مجموع این تعداد اقلام دارویی با توجه به تغییرات نرخ ارز و نیاز به اصلاح قیمتها، حدود ۳۰۰ قلم برای تغییر قیمت الزام داشتیم که تولید آن با قیمتهای قبلی برای شرکتهای تولیدی صرفه اقتصادی نداشت و عملاً باعث بروز کمبود دارویی شده بود. معاون وزیر بهداشت، تصریح کرد: داروهایی که نیاز به اصلاح قیمت داشته باشند، این روند به تدریج انجام خواهد شد، هر دارو شرایط خاص خود را دارد و بسته به شرایط دارو، قیمت آنها اصلاح خواهد شد.
هانیه قنادزاده- دیگر کسی نمانده که افزایش قیمتها باعث تعجبش شود، اما برخی کالاها مستقیماً با جان مردم سروکار دارند. مثلاً با افزایش قیمت سیبزمینی به بالای ۶۰ هزار تومان کسی از گشنگی نخواهد مرد اما نبود دارو برای بیماری که حالش بد است، میتواند به قیمت از دست رفتن جانش تمام شود! اما جهش […]
دیدگاه بسته شده است.