محمد قرهداغلی – عضو شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، از خلاقیت بهعنوان عامل اصلی ایجاد تمایز و پیشرفت در حوزه صنعت ساختوساز و شهرسازی نام برد و گفت: بخشخصوصی و شوراهای محلی در توسعه پایدار شهری نقش کلیدی دارند. به گزارش مناقصهمزایده، پیروز حناچی؛ در بیستوپنجمین اجلاس سراسری انبوهسازان، با اشاره به […]
محمد قرهداغلی – عضو شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، از خلاقیت بهعنوان عامل اصلی ایجاد تمایز و پیشرفت در حوزه صنعت ساختوساز و شهرسازی نام برد و گفت: بخشخصوصی و شوراهای محلی در توسعه پایدار شهری نقش کلیدی دارند. به گزارش مناقصهمزایده، پیروز حناچی؛ در بیستوپنجمین اجلاس سراسری انبوهسازان، با اشاره به اهمیت ارتقای کیفیت فعالیتها در حوزه ساختمان، اظهار کرد: دستیابی به کیفیت مطلوب بدون برنامهریزی دقیق، تفکر راهبردی و تخصیص منابع مناسب امکانپذیر نیست. وی، خلاقیت را عاملی کلیدی در ایجاد تمایز و پیشرفت در صنعت ساختمان دانست و افزود: نمونههای موفق و الهامبخشی از پروژههای خلاقانه در ایران و جهان وجود دارد که نشان میدهد چگونه میتوان با نوآوری، تحولات چشمگیری ایجاد کرد. عضو شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با اشاره به تأثیر مثبت پروژههای موفق ساختوساز در تغییرات اقتصادی مناطق مختلف، ادامه داد: طراحی نادرست فضاهای شهری و ایجاد محیطهای ناامن میتواند به افزایش ناهنجاریهای اجتماعی و جرایم منجر شود، بنابراین، سازندگان، مدیران و سرمایهگذاران باید با دوری از چنین رویکردهایی، در جهت بهبود و اصلاح این فضاها گام بردارند. حناچی؛ در ادامه به پروژه پل طبیعت تهران بهعنوان نمونهای موفق از خلاقیت در شهرسازی اشاره کرد و گفت: هدف اصلی از ساخت این پل، افزایش امنیت در منطقه تپههای طالقانی بود که با گزارشهای ناامنی همراه شده بود که با برگزاری یک رقابت طراحی و انتخاب طرحی خلاقانه، امروز پل طبیعت نهتنها به یک نماد شهری تبدیل شده، بلکه به یکی از جاذبههای گردشگری پایتخت نیز بدل گشته است. وی تصریح کرد: شهرسازی تنها به ساخت مسکن محدود نمیشود، بلکه انبوهسازان میتوانند با بهرهگیری از خلاقیت، به تولید ثروت و بهبود کیفیت زندگی در شهرها کمک کنند. عضو شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، به فرصتهای موجود در فضاهای ناامن و متروکه شهری اشاره کرد و گفت: این فضاها میتوانند با برنامهریزی مناسب و مشارکت بخشخصوصی، به محیطهایی پویا و ایمن تبدیل شوند. امروز با توسعه بخشخصوصی و کاهش نقش دولتها، شوراهای محلی فرصت بیشتری برای ایفای نقش مؤثر در مدیریت شهری دارند.
اجرای دقیق قوانین در حوزه ساختوساز
در ادامه، لهون اسدی؛ مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راهوشهرسازی، با تأکید بر اجرای دقیق قوانین و تسهیلگری در حوزه ساختوساز، گفت: باید به سمت قوانین شفاف و کارآمد حرکت کنیم تا بتوانیم در راستای توسعه پایدار گام برداریم و هر فرد در هر جایگاهی موظف است مسئولیتهای خود را به بهترین شکل انجام دهد. مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راهوشهرسازی، با اشاره به نقش تشکلهای حرفهای و نظام مهندسی، گفت: ما در حوزه تشکلهای حرفهای و نظام مهندسی تلاش کردهایم تسهیلگر باشیم و مانعی جدید ایجاد نکنیم. هدف ما این است که با همکاری همه ذینفعان، به چارچوبهای شفاف و روشن در حوزه ساختوساز برسیم. اسدی؛ با انتقاد از حجم بالای قوانین موجود در کشور، بیان کرد: در حالحاضر با بیش از ۱۱ هزار قانون مواجه هستیم که برخی از آنها منسوخ شدهاند و نیاز به اصلاح دارند. باید به سمت قوانین شفاف و کارآمد حرکت کنیم تا بتوانیم در راستای توسعه پایدار گام برداریم، هدف نهایی ما ایجاد آرامش و بهبود کیفیت زندگی مردم از طریق توسعه زیرساختهای ساختمانی است.
ضرورت همفکری و تعامل دولت و بخشخصوصی
همچنین محمدمهدی شرافت؛ دبیر انجمن انبوهسازان مسکن استان یزد نیز، در این نشست با تأکید بر ضرورت برگزاری جلسات تخصصی برای ارتقای سطح دانش و مهارتهای انبوهسازان و سازندگان مسکن و تحولات گسترده در حوزههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، افزود: بخش قابلتوجهی از جامعه با معضل فقر تورمی دستوپنجه نرم میکند، بنابراین ضروری است که از طریق برگزاری جلسات مشترک، به تبادل نظر و همفکری میان فعالان این حوزه پرداخته شود. دبیر انجمن انبوهسازان مسکن استان یزد، با اشاره به برخی موانع موجود در این صنعت خواستار تعامل بیشتر دولت با بخشخصوصی شد و تصریح کرد: یکی از چالشهای اصلی، مسائل مربوط به قوانین و مقررات است که امیدواریم مسئولان ذیربط با همراهی بیشتر، زمینههای رفع این مشکلات را فراهم کنند. شرافت، گفت: اگرچه نهضت ملی مسکن بهعنوان یک راهحل کلیدی در این حوزه مطرح است، اما نباید مسئولان تنها به این موضوع بسنده کنند و لازم است به سایر جنبههای صنعت ساختمان نیز توجه ویژهای داشته باشند.
در ایران تعاونیهای مسکن با هدف تأمین مسکن برای اعضاء و گروههای کمدرآمد و توسعه بخش تعاونی و به منظور جلوگیری از سوءمدیریت و مبارزه با عوامل سوداگر و توزیع عادلانه امکانات و تقویت انگیزه خودیاری و همکاری متقابل و ایجاد امکانات و تسهیلات بیشتر در امور مربوطه به ساخت واحدهای مسکونی ارزان قیمت تشکیل […]
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه