«بازار مشتقه ارزی» فضای سرمایهگذاری در ایران را امن میکند یکی از نیازهای اساسی و مبرم شرکتهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی، ابزاری به منظور پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز است که این روزها نبود این ابزار احساس میشود. علی قاسمی، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب فوق به «پایگاه خبری بورس کالای ایران» گفت: نوسان […]
«بازار مشتقه ارزی» فضای سرمایهگذاری در ایران را امن میکند
یکی از نیازهای اساسی و مبرم شرکتهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی، ابزاری به منظور پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز است که این روزها نبود این ابزار احساس میشود.
علی قاسمی، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب فوق به «پایگاه خبری بورس کالای ایران» گفت: نوسان نرخ ارز برای تجار و صنعتگران را امری چالشبرانگیز عنوان کرد و اظهارداشت: افت و خیز غیرمنطقی نرخ ارز، عملکرد کارآمد بازار پول، سرمایه و همچنین سیاستگذاری پولی و ارزی را به صورت منفی تحت تأثیر قرارداده است بر همین اساس، نیاز به تشکیل این بازار وجود دارد و تعلل در آن مانع از پیشرفت صنایع وابسته به ارز خواهد بود.
به گفته وی در حقیقت تمام پروژها نفتی، گازی، پتروشیمی و معدنی از لحاظ کارشناسی بیش از ۶۵ درصد نیاز ارزی دارند و از آنجا که آنها چندان با مطالبات ریالی سر و کار ندارند، در صورت استفاده، مجدداً برای تبدیل آن به ارز متحمل بار مالی خواهند شد و از آن مهم تر با مشکلات متعددی برای پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز مواجه میشوند. پس در این صورت باید استفاده یکسری از تسهیلات ارزی بانکها را مدنظر قرار دهند، البته صندوق توسعه ملی به عنوان منابع ارزی نیز وجود دارد ولی منابع ارزی که ما باید به آن ورود پیدا کنیم بحث انتشار اوراق ارزی، صکوک ارزی و مشتقات ارزی است.
قاسمی آموزش و آشنایی فعالان را برای شناخت بهتر بازار مشتقه ارزی امری ضروری دانست و عنوانکرد: مهمترین اقدام در مرحله اول این است که شرکتهای ما آموزشهای لازم را در این زمینه ببینند و با نحوه معاملات آشنایی پیدا کنند و اینکه مطلع شوند چطور میتوانند از ابزار مشتقه ارزی برای تأمین مالی استفاده کنند تا به وسیله آن راه برونرفت از مشکلات و رکود را پیدا کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا بورس کالا با توجه به تجربیات معاملات آتی سکه توانایی راهاندازی بازار مشتقه ارزی را نیز دارد یا خیر، گفت: تجربه بورس کالا در راهاندازی بازار آتی سکه طی سالهای اخیر تجربه موفقی بوده و بین این دو بازار از لحاظ فکری و قیمتی همبستگی وجود دارد و همچنین در خصوص تلاطمهای قیمتی در این دو بازار مشابهتهای زیادی دیده میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.