ویژگی‌های سامانه موشکی «تاد» چیست؟

ویژگی‌های سامانه موشکی «تاد» چیست؟ یک رسانه انگلیسی در گزارشی پس از بررسی ویژگی‌های سامانه موشکی «تاد» در کره‌جنوبی، موضوع نگرانی‌های چین و روسیه در این خصوص را نیز مورد واکاوی خود قرارداده است. به گزارش مهر، بی‌بی سی در گزارشی اعلام کرد که آمریکا فرایند استقرار اولین بخش از سامانه موشکی موسوم به «تاد» […]

ویژگی‌های سامانه موشکی «تاد» چیست؟

یک رسانه انگلیسی در گزارشی پس از بررسی ویژگی‌های سامانه موشکی «تاد» در کره‌جنوبی، موضوع نگرانی‌های چین و روسیه در این خصوص را نیز مورد واکاوی خود قرارداده است.

به گزارش مهر، بی‌بی سی در گزارشی اعلام کرد که آمریکا فرایند استقرار اولین بخش از سامانه موشکی موسوم به «تاد» درکره‌جنوبی را آغاز کرده است؛ سامانه‌ای که واشنگتن می‌گوید برای حفاظت در برابر تهدیدات کره‌شمالی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

در حالی انتشار این خبر موجب ناراحتی بسیاری از کشورهای منطقه از جمله چین شده است که خبرگزاری یونهاپ وابسته به کره‌جنوبی به نقل از یکی از مقامات این کشور اعلام کرده است که سامانه مذکور تا ماه آوریل سال جاری میلادی عملیاتی و قابل استفاده خواهد بود.

* سامانه موشکی «تاد» دارای چه ویژگی‌هایی است؟

۱- این سامانه می‌تواند موشک‌های بالستیک با بُرد کوتاه و متوسط را در مرحله نهایی پروازشان مورد اصابت قرار دهد.

۲- سامانه مذکور دارای فناوری ضربه و انهدام است؛ بدین معنی که انرژی جنبشی آن می‌تواند کلاهک موشک را به سهولت تمام منهدم نماید.

۳- ۲۰۰ کیلومتر بُرد داشته و می‌تواند تا ارتفاع ۱۵۰ کیلومتر نیز بالا برود.

۴- آمریکا پیشتر نیز چنین سامانه‌ای را در «گوام» و «هاوایی» به عنوان اقدامی در راستای حملات احتمالی کره‌شمالی مستقر کرده است.

* سیستم پیشرفته دفاع موشکی کره‌جنوبی چگونه عمل می‌کند؟

۱- دشمن موشکی را شلیک می‌کند؛

۲- سیستم راداری «تاد» این پرتاب را شناسایی کرده و آن را به بخش فرماندهی و کنترل منعکس می‌کند؛

۳- بخش فرماندهی و کنترل دستور شلیک موشکِ ردیاب را صادر کرده؛

۴- موشک ردیاب به سمت آن شلیک می‌گردد؛

۵- موشک دشمن در مرحله نهایی پرواز منهدم می‌گردد.

این در حالیست که سکوی پرتاب کننده می‌تواند تا ۸ موشک ردیاب را در خود جای دهد.

* استقرار این سامانه چه جنجال‌هایی را با خود به همراه داشته است؟

۱- مخالفت‌های داخلی: بسیاری از مردم کره‌جنوبی بر این باورند که سامانه موشکی «تاد» از آنجایی که به خودی خود می‌تواند به عنوان یک هدف مورد توجه قرار گیرد، مردم این کشور را به ویژه در اطراف مراکز نظامی با مخاطراتی مواجه می‌سازد و بر این اساس، مخالفان چنین طرحی تا کنون نیز بار‌‌ها راهپیمایی‌‌ها و تجمعات اعتراضی را در این خصوص برگزار کرده‌اند.

۲- مخالفت‌های بین‌المللی: روسیه و چین با ابراز نگرانی خود درباره استقرار این سامانه اعلام کرده‌اند که «تاد» می‌تواند توازن امنیت منطقه‌ای را با خطرهایی مواجه نماید.

در همین راستا، سال گذشته وزیر خارجه چین در اظهاراتی اعلام کرد که سامانه «تاد» از نیازهای دفاعیِ شبه جزیره کره «بسیار فراتر» رفته است؛ سفیر روسیه در «سئول» نیز پیشتر با انتشار بیانیه‌ای سامانه مذکور را «تهدید مستقیمی» برای امنیت ملی کشورش توصیف کرد.

* چرا چین نگران است؟

«جاناتان مارکوس» (Jonathan Marcus) خبرنگار حوزه دفاعی «بی بی‌سی» در این باره اعلام کرد: «تاد» می‌تواند از کره‌جنوبی در برابر موشک‌هایی با نسبتاً بُردِ محدود کره‌شمالی محافظت کند؛ اما این سامانه قادر نیست به رد یابی موشک‌های قاره پیمای چین با قابلیت هدف قراردادن آمریکا مبادرت نماید. پس چرا چین نگران است؟

* در پرتاب موشکی اخیر توسط کره‌شمالی چه رخ داده است؟

کره‌شمالی هفته گذشته تهدید کرده بود که در واکنش به رزمایش نظامی مشترک آمریکا و کره‌جنوبی به شلیک موشک‌هایی اقدام خواهد کرد. کره‌شمالی رزمایش مذکور را کسب آمادگی «سئول»- «واشنگتن» برای تهاجم علیه خود تلقی می‌کند.

بر این اساس «پیونگ‌یانگ»، در ساعات اولیه دوشنبه ۶ ماه مارس سال جاری میلادی (۱۶ اسفند ماه) ۴ موشک شلیک کرد؛ اقدامی که واکنش‌هایی را نیز در حوزه بین‌المللی با خود به همراه داشت.

رایزنی تلفنی رییس‌جمهور آمریکا با نخست وزیر ژاپن و اعلام نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای روز چهارشنبه هفته جاری با هدف بررسی این موضوع از رویدادهای مهم در این راستا به شمار می‌آیند.

در همین راستا، هری‌هریس، فرمانده واحد پاسیفیک آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: تداوم اقدامات محرک پیونگ‌یانگ از جمله آزمایش موشکی روز گذشته، مُهر تأییدی است بر معقول بودن تصمیم سال گذشته واشنگتن-سئول مبنی بر لزوم استقرار «تاد» در کره‌جنوبی.

بی‌بی‌سی در ادامه می‌افزاید که استقرار سامانه موشکی «تاد» می‌تواند از سوی دیگر به بروز تنش‌هایی میان کره‌جنوبی و چین نیز منتهی گردد. «سئول» در روزهای اخیر چین را به اقدامات تلافی جویانه اقتصادی در واکنش به سامانه موشکی «تاد» در حوزه‌هایی از قبیل توریسم و سفرهای هوایی متهم کرده است.