به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیپلماسی فناوری، توسعه دستاوردهای صنعت فضایی، دولت الکترونیکی و دگردیسی در حوزه تنظیمگری مهمترین اولویتهای وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم است. هفته پایانی بهمنماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبرهایی از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد. وی در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه […]
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیپلماسی فناوری، توسعه دستاوردهای صنعت فضایی، دولت الکترونیکی و دگردیسی در حوزه تنظیمگری مهمترین اولویتهای وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم است. هفته پایانی بهمنماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبرهایی از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد. وی در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه که با حضور محمدرضا عارف؛ معاون اول رئیسجمهوری، ابتدای هفته برگزار شد، به تشریح جزئیات برنامهها و اولویتهای وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم پرداخت. هاشمی؛ گفت: با نگاه متفاوتی که به موضوع دولت الکترونیک داریم، تلاش میکنیم در ارتباط با سازمان اداری و استخدامی به تعریف بستهای مشخص و نگاهی مشترک به فرآیندها و سامانهها برسیم. نگاه ما دگردیسی در حوزه تنظیمگری و توجه ویژه به ظرفیتهای فناوری اطلاعات است. تنظیمگری با رویکرد بخشی در رقابت با بخش خصوصی، مشکلاتی برای کسبوکارهای دیجیتال ایجاد کرده است. به این دلیل، ما به دنبال ایجاد تنظیمگری ملی و قدرتمند، مبتنی بر نگاه کارشناسی هستیم تا از ظرفیتهای متنوع موجود در بخشخصوصی برای رشد اقتصاد دیجیتال بهرهمند شویم. همچنین دیپلماسی فناوری و توسعه دستاوردهای صنعت فضایی از دیگر اولویتهای وزارت ارتباطات محسوب میشود. البته سید ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پنجشنبه دوم اسفند در سفر یک روزه خود به قزوین در نشست با فعالین حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات که در سالن جلسات استانداری قزوین، برگزار شد؛ تأکید کرد: اگر بخواهیم به سهم ۱۰ درصدی در GDP دست یابیم باید نگاه فعال داشته باشیم و در حوزه مدیریت ناترازی انرژی ورود کنیم که در این راستا ما با نگاه استفاده از ظرفیت هوشمندسازی به مبحث مصرف بهینه انرژی ورود کرده و در این باره طرح جامعی تدوین کردهایم. وی گفت: ما در کشور شاهد هستیم که سالانه بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میکنیم و ما برای اینکه بتوانیم نقش خود را در این مهم ایفا کنیم به این جمعبندی رسیدهایم که استفاده از هوشمصنوعی میتواند ۲۹ درصد مصرف انرژی را کاهش دهد. علاوه بر موارد گفته شده در این هفته نیز وزیر ارتباطات با گریگور هاکوبیان؛ سفیر کشور ارمنستان، در تهران دیدار کرد و در این دیدار هاشمی؛ استفاده از راهاندازی مراکز داده همکاری پارکهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، امنیت سایبری، دولت هوشمند، صنعت فضایی، پست و تجارت الکترونیک و استفاده از ظرفیت فرودگاه پیام را برخی از ظرفیتهای همکاری بین دو کشور عنوان کرد. وی، به پنجره زمانی محدود برای پیشرفت در حوزه هوشمصنوعی در دنیا اشاره و اعلام کرد: تعاملات مشترک در این زمینه را به صورت خاص پیگیری میکنیم.
ورود رسمی وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
ورود رسمی وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی را از دیگر خبرهای مهم این هفته میتوان عنوان کرد. ناترازی انرژی در ایران پیشینه طولانی دارد و کشور طی سالها با آن روبهرو بوده و در این راستا از مردم درخواست شده برای بهبود شرایط در مصرف برق و گاز صرفهجویی کنند. بررسیها حاکی از آن است که در بسیاری از کشورها، اختلاف تولید و مصرف گاز تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد بوده این درحالی است که در ایران مصرف بیرویه و بدون الگوی مشخص فشار مضاعفی به تولید وارد کرده است. در این راستا مراسم امضای توافقنامه همکاری مشترک میان سازمان فناوری اطلاعات و شرکت ملی گاز در زمینه طراحی، پیادهسازی، استقرار، نگهداری و راهبری سکوی یکپارچه خدمات دیجیتال انرژی (BSS) درحوزه اجرای شرکت ملی گاز ایران برگزار شد. معاون وزیر ارتباطات، معتقد است اطلاعرسانی به مردم در زمینه مالکیت آنها از انرژی کشور اقدام مثبتی بوده و اکنون گفته میشود در دوران پیک اگر مردم به میزان پنج درصد در مصرف خود صرفهجویی کنند دوره اوج مصرف عبور خواهیم کرد. احتمالاً چنانچه مشترکان گاز و برق بدانند مالک چه میزان از این انرژیها هستند در نحوه مصرف خود تجدیدنظر خواهند داشت. البته محمد محسن صدر؛ رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در ششمین کنگره بینالمللی سلامت همراه که در مجتمع فرهنگی و رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد بر ضرورت تجمیع دادههای حوزه سلامت برای خدمترسانی بهتر به مردم تأکید کرد. وی با بیان اینکه خروج هوشمصنوعی از لفظ فانتزی و عملیاتی کردن آن کار سختی است، اظهار کرد: اگر استفاده درست از این ابزار نکنیم، آن را به یک تجربه ناموفق تبدیل میکنیم. اتصال همه روستاهای باقی مانده به شبکه پهن باند تا پایان برنامه هفتم پیشرفت از جمله خبرهایی است که در این هفته منتشر شد. نیک محمد بلوچزهی؛ مشاور وزیر در توسعه ارتباطات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO) ضمن سفر به خراسانرضوی، در جلسه کنترل پروژه سایتهای روستایی این استان، گفت: پوشش ۱۰۰درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار براساس دو اصل تکلیف قانونی و تحقق عدالت ارتباطی از جمله اولویتهای وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم است. وی با اشاره به اینکه جمعاً ۳۹ هزار و ۶۴۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور وجود دارند و از این تعداد حدود ۱۰ هزار روستا هنوز از شبکه پرسرعت ارتباطی برخوردار نیستند، افزود: تا پایان برنامه هفتم پیشرفت قطعاً همه روستاهای باقیمانده به شبکه پهن باند متصل خواهند شد.
سند چشمانداز طیف فرکانسی کشور بررسی شد
گفتنی است؛ در هفته پایانی بهمنماه سند چشمانداز طیف فرکانسی کشور نیز مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه که با حضور مدیران رگولاتوری، فعالان بخش صنعت، مدیران و پژوهشگران پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، مدیرکل صدور پروانه سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با برشمردن کاربردهای گسترده طیف فرکانسی در حوزههای گوناگون، صنعتی، پزشکی و… بر اهمیت و لزوم تدوین این اسناد با رویکرد برنامهریزی استراتژیک در کشور تأکید کرد. وی افزود: تدوین سندهای چشمانداز طیف فرکانسی کشور و خطمشیهای اصلی طیف فرکانسی، ثبات و شفافیت را در مدیریت طیف فرکانسی در پی دارد و در برنامهریزی و سرمایهگذاری نهادهای دولتی و غیردولتی تأثیر مستقیم داشته و روند توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات را سرعت بخشیده و هدفمند میکند. همچنین کمیسیونعالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی کشور، کلیات برنامه عملیاتی و تقسیم کار دستگاهی در حوزه فرهنگی اجتماعی سند مقابله با قمار در فضای مجازی را تصویب کرد. برای جزئیات بیشتر میتوان گفت پس از تصویب کلیات این برنامه، مقرر شد کارگروه تخصصی با دستگاههای ذیربط تشکیل شود تا در مورد اولویت اقدامات، مسئول برنامهها و راهبری و پیگیری اجرای آنها، تصمیمگیری کند و تمامی دستگاههای مسئول در این سند، پس از ابلاغ موظف خواهند شد تا گزارش اقدامات و پیگیریهای خود را به مرکز ملی فضای مجازی در مدت زمان تعیین شده برای هر برنامه ارسال کنند. گفتنی است؛ خبر واگذاری طیف فرکانسی برای توسعه ۵G در قالب مزایده هم از زبان وزیر ارتباطات نیز جزء اولویتهای وزارتخانه خواهد بود.
دیدگاه بسته شده است.