کاشت درخت به یاد کیارستمی و رشیدی دبیر جشنواره فیلم سبز از کاشت درخت گیلاس به یاد عباس کیارستمی توسط منوچهر شاهسواری و کاشت درخت سرو به یاد داوود رشیدی توسط احترام برومند در باغ ملل پارک پردیسان خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، فرهادتوحیدی دبیر جشنواره فیلم سبز با حضور در مراسم درختکاری «باغ […]
کاشت درخت به یاد کیارستمی و رشیدی
دبیر جشنواره فیلم سبز از کاشت درخت گیلاس به یاد عباس کیارستمی توسط منوچهر شاهسواری و کاشت درخت سرو به یاد داوود رشیدی توسط احترام برومند در باغ ملل پارک پردیسان خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، فرهادتوحیدی دبیر جشنواره فیلم سبز با حضور در مراسم درختکاری «باغ ملل» که با حضور معصومهابتکار، معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیطزیست، جمعی از سفرا و تعدادی از هنرمندان کشور در سازمان حفاظت محیطزیست و پارک پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: منوچهرشهسواری (مدیرعامل خانه سینما) درخت گیلاسی به یاد عباسکیارستمی و احترامبرومند درخت سرو به یاد داوودرشیدی کاشت.
وی با بیان اینکه درختان از دوران باستان پاس داشته میشوند، گفت: از دیرباز درختان نزد همه ملل و اقوام مقدس شمرده میشوند.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم سبز افزود: در شرق آفریقا قطع کردن و افکندن هر درختی به مثابه مادرکشی است. به همین علت درخت در میان اقوام مختلف مقدس شمرده میشود. در ایران نیز چنار، شاه درختان است و نه تنها در ایران باستان بلکه در ایران دوران اسلامی نیز همین تعابیر درباره اهمیت درخت وجود دارد. بهطوریکه خدا در قرآن به درخت زیتون و انجیر سوگند میخورد.
توحیدی با اشاره به اینکه نقوش الهام گرفتهشده از درختان در معماری اسلامی دیده میشود، گفت: گلنیلوفرآبی و سرو آزاد به کرات در ساختمان معابد و تختجمشید مشاهده میشود. همچنین اسلیمیهای نقشبسته در گنبدها همگی الهام گرفته شده از شاخ و برگ درختان است.
او با بیان اینکه در ایران مظهر اصلی غنای طبیعت درخت و به ویژه چنار است، گفت: غالباً در کنار درخت چنار درخت تاک یا انگور وجود دارد که نزد ایرانیان مظهر خون است و خون مظهر اصلی حیات محسوب میشود؛ بنابراین این درخت صاحب تقدس است.
دبیر جشنواره فیلم سبز اظهار کرد: درخت با ایمان مردم آمیخته است، اما عقل ابزاری و محاسبهگر امروز جای ایمان ما را گرفته است.
منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در حال حاضر در یک جامعه طمعکار نسبت به محیطزیست به سر میبریم، گفت: نفس طمعکاری با چهرههای مختلف از جمله جلوههای شهر، شیوههای تغذیهای، سبک زندگی و… دیده میشود که ربطی به فطرت بشر ندارد، بلکه به مدیریتها ارتباط پیدا میکند.
شاهسواری تأکید کرد: باید با طمعکاری مدیران، سازمانها و تشکیلات عظیمی که در حال تهاجم به محیط زیست ایران هستند مقابله کنیم.
مدیرعامل خانه سینما با بیان اینکه بلوغ شهروندی زمانی حاصل میشود که به انجام وظایف خود تن بدهیم، اظهار کرد: شهروندی یک ادعا یا کالای بستهبندیشده که در اختیار ما قرار گیرد نیست، بلکه انجام تکالیفی است که بر دوش ما گذاشته شده است.
او اظهار کرد: حقوق شهروندی میبایست با طمعکاری مدیران و صاحبان قدرت مقابله کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.